মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রী-মন্দলনা ভন্দে মাতরমগী ঈশৈনা চহি 150 মপুং ফারকপগী পালন থৌরম পাংথোকপদা অয়াবা পীখ্রে
01 OCT 2025 3:30PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী-মন্দলনা ভারতকী নীংতম ইহৌদা মাগী পুৱারী ওইরবা থৌদাং অদুবু শকখঙবা ওইনা জাতিগী ঈশৈ 'ভন্দে মাতরম'গী চহি 150 মপুং ফারকপদা লৈবাক শীনবা থুংনা থৌরম পাংথোকপদা অয়াবা পীখ্রে। লৈবাক শীনবা থুংনা পায়খৎলিবা থৌরাংশিংগী খুত্থাংদা মরুওইনা নহাশিং অমসুং মহৈরোয়শিংদা ঈশৈ অসিগী মরুওইবা অদুগী মতাংদা হেন্না খঙহন্নবা থৌরমশিং অসিনা পান্দম থম্লি।

Cabinet
Cabinet approves celebration of 150 years of Vande Mataram song
01 OCT 2025 3:30PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi has approved nationwide celebrations to commemorate 150 years of the national song ‘Vande Mataram’, recognizing its historic role in India’s freedom struggle. The celebrations are aimed especially at youth and students to deepen awareness of the song’s significance through country-wide initiatives.