প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
আমেৰিকাৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বৈঠক
23 JUN 2023 7:31AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ চৰকাৰী ভ্ৰমণ কৰিছে। তেওঁ আজি পুৱা হোৱাইট হাউছ ভ্ৰমণ কৰে, য'ত তেওঁক মাননীয় জোছেফ বাইডেন আৰু ফাৰ্ষ্ট লেডী ডাঃ জিল বাইডেনে এক আনুষ্ঠানিক আদৰণি জনায়। প্ৰধানমন্ত্ৰীক আদৰণি জনাবলৈ হাজাৰ হাজাৰ ভাৰতীয়-আমেৰিকান লোকো উপস্থিত আছিল।
তাৰ পিছত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰাষ্ট্ৰপতি বাইডেনৰ সৈতে সীমিত আৰু প্ৰতিনিধি পৰ্যায়ৰ ফৰ্মেটত ফলপ্ৰসূ আলোচনাত মিলিত হয়। দুয়োখন দেশৰ মাজত বাণিজ্য আৰু বিনিয়োগ, প্ৰতিৰক্ষা আৰু নিৰাপত্তা, শক্তি, জলবায়ু পৰিৱৰ্তন আৰু জনসাধাৰণৰ মাজৰ সম্পৰ্ক আদিৰ দৰে ক্ষেত্ৰসমূহত দীৰ্ঘদিনীয়া বন্ধুত্ব আৰু ক্ৰমবৰ্ধমান সহযোগিতাৰ বিষয়ে দুয়োগৰাকী নেতাই আলোকপাত কৰে।
দুয়োগৰাকী নেতাই দুয়োখন দেশৰ মাজত পাৰস্পৰিক বিশ্বাস আৰু বুজাবুজিৰ লগতে মূল্যবোধৰ সম্পৰ্কৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। সমালোচনামূলক আৰু উদীয়মান প্ৰযুক্তি (আইচিইটি) আদিৰ দৰে পদক্ষেপৰ জৰিয়তে দ্ৰুতগতিত অগ্ৰগতি লাভ কৰা আৰু স্থিতিস্থাপক যোগান শৃংখলা গঢ়ি তোলাৰ অৰ্থে কৌশলগত প্ৰযুক্তিৰ সহযোগিতাক উত্থাপন কৰাৰ প্ৰৱল ইচ্ছা-আকাংক্ষাক তেওঁলোকে প্ৰশংসা কৰে। তেওঁলোকে গুৰুত্বপূৰ্ণ খনিজ আৰু মহাকাশ খণ্ডত সহযোগিতাৰ সম্প্ৰসাৰণক আদৰণি জনায়।
দুয়োগৰাকী নেতাই জলবায়ু পৰিৱৰ্তনৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়া আৰু বহনক্ষম ভৱিষ্যত গঢ়াৰ ক্ষেত্ৰত নিজৰ অংগীকাৰৰ কথা দোহাৰে। তেওঁলোকে স্বচ্ছ আৰু নৱীকৰণযোগ্য শক্তিৰ প্ৰচাৰ আৰু জলবায়ু প্ৰচেষ্টাত সহযোগিতাৰ উপায়সমূহৰ বিষয়ে আলোচনা কৰে।
দুয়োগৰাকী নেতাই ভাৰত আৰু আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ মাজত থকা বহুমুখী ব্যাপক বৈশ্বিক কৌশলগত অংশীদাৰীত্বক দুয়োখন দেশৰ জনসাধাৰণ আৰু বৈশ্বিক সম্প্ৰদায়ৰ কল্যাণৰ অৰ্থে আৰু অধিক গভীৰ কৰাৰ বাবে নিজৰ সংকল্প ব্যক্ত কৰে। আলোচনাত পাৰস্পৰিক আগ্ৰহৰ আঞ্চলিক আৰু বৈশ্বিক বিষয়সমূহো আলোচনা কৰা হয়।
ৰাষ্ট্ৰপতি বাইডেন আৰু ফাৰ্ষ্ট লেডীয়ে আগবঢ়োৱা উষ্ম আদৰণিৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কৃতজ্ঞতা প্ৰকাশ কৰে। তেওঁ ২০২৩ চনৰ ছেপ্টেম্বৰত নতুন দিল্লীত অনুষ্ঠিত হ'বলগীয়া জি-২০ নেতৃবৰ্গৰ সন্মিলনত ৰাষ্ট্ৰপতি বাইডেনক আদৰণি জনাবলৈ আগ্ৰহী।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with President of USA
23 JUN 2023 7:31AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi is on Official State Visit to USA. He visited the White House today morning, where he was accorded a ceremonial welcome by H.E. Mr. Joseph Biden and First Lady Dr. Jill Biden. Thousands of Indian-Americans were also present at the occasion to welcome the Prime Minister.
Prime Minister, thereafter, had productive conversations with President Biden, in restricted and delegation-level formats. The leaders highlighted the long-standing friendship and growing cooperation between the two countries, which spans areas like trade and investment, defence and security, energy, climate change, and people-to-people ties.
Both leaders underscored the mutual trust and understanding, as well as the shared values between the two countries, which provide a strong foundation to take the relationship to new levels. They appreciated the rapid progress made through initiatives such as the Critical and Emerging Technologies(iCET) and the keen desire to elevate strategic technology collaborations to build resilient supply chains. They welcomed the deepening cooperation in critical minerals and space sectors.
Both leaders reiterated their commitment to combating climate change and achieving a sustainable future. They discussed ways to promote clean and renewable energy and collaborate on climate initiatives.
Both leaders expressed their determination to further deepen the multifaceted Comprehensive Global Strategic Partnership between India and USA for the benefit of their peoples and the global community. Discussions also covered regional and global issues of mutual interest.
Prime Minister expressed his appreciation for the warm welcome extended by President Biden and the First Lady. He looked forward to welcoming President Biden in New Delhi for the G20 Leaders’ Summit in September 2023.