ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶର ଟ୍ରେନ ଦୁର୍ଘଟଣା ନେଇ ରେଳମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅଶ୍ୱିନୀ ବୈଷ୍ଣବଙ୍କ ସହିତ କଥା ହେଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ପିଏମ୍‌ଏନ୍‌ଆର୍‌ଏଫ୍‌ରୁ ଅନୁକମ୍ପାମୂଳକ ସହାୟତା ରାଶି ମଧ୍ୟ ଘୋଷଣା କଲେ
29 OCT 2023 11:13PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶ ରେଳ ଦୁର୍ଘଟଣା ସମ୍ପର୍କରେ ରେଳମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅଶ୍ୱିନୀ ବୈଷ୍ଣବଙ୍କ ସହ କଥା ହୋଇଛନ୍ତି। ଆଲାମାଣ୍ଡା ଏବଂ କଣ୍ଟାକାପଲ୍ଲୀ ସେକ୍ସନ ମଧ୍ୟରେ ଦୁର୍ଭାଗ୍ୟଜନକ ଭାବେ ଟ୍ରେନ ଲାଇନଚ୍ୟୁତ ହେବା ପରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ପରିସ୍ଥିତିର ସମୀକ୍ଷା କରିଥିଲେ।
ଶ୍ରୀ ମୋଦି ଶୋକସନ୍ତପ୍ତ ପରିବାରକୁ ସମବେଦନା ଜ୍ଞାପନ କରିଥିଲେ ଓ ଆହତମାନଙ୍କର ଆଶୁଆରୋଗ୍ୟ କାମନା କରିଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମଧ୍ୟ ଦୁର୍ଘଟଣାର ପ୍ରତ୍ୟେକ ମୃତକଙ୍କ ନିକଟ ସଂପର୍କୀୟଙ୍କୁ ପିଏମ୍‌ଏନ୍‌ଆର୍‌ଏଫ୍‌ରୁ ୨ ଲକ୍ଷ ଟଙ୍କା ଲେଖାଏଁ ଅନୁକମ୍ପାମୂଳକ ସହାୟତା ଘୋଷଣା କରିଥିଲେ। ସେହିପରି ଆହତମାନଙ୍କ ପାଇଁ ୫୦ ହଜାର ଲେଖାଏଁ ଟଙ୍କାର ସହାୟତା ଘୋଷଣା କରିଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ଏକ୍ସରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଥିଲା:
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ@narendramodi ରେଳମନ୍ତ୍ରୀ ଅଶ୍ୱିନୀ ବୈଷ୍ଣବଙ୍କ ସହିତ କଥା ହୋଇଛନ୍ତି ଏବଂ ଆଲାମାଣ୍ଡା ଓ କଣ୍ଟାକାପଲ୍ଲୀ ମଧ୍ୟରେ ହୋଇଥିବା ଟ୍ରେନ ଲାଇନଚ୍ୟୁତ ହେବା ଦୁର୍ଭାଗ୍ୟଜନକ ଘଟଣା ପରବର୍ତ୍ତୀ ପରିସ୍ଥିତିର ସମୀକ୍ଷା କରିଛନ୍ତି।
ପ୍ରଶାସନ ତରଫରୁ ପ୍ରଭାବିତ ଲୋକଙ୍କୁ ସମସ୍ତ ପ୍ରକାରର ସାହାଯ୍ୟ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଉଛି। ଆଲାମାଣ୍ଡା ଓ କାଣ୍ଟାକାପଲ୍ଲୀ ସେକ୍ସନ ମଧ୍ୟରେ ହୋଇଥିବା ଟ୍ରେନ ଲାଇନଚ୍ୟୁତ ଘଟଣାରେ ଯାହାର ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି, ପ୍ରତ୍ୟେକ ମୃତକଙ୍କ ପିଛା ତାଙ୍କ ପରିବାରକୁ ୨ ଲକ୍ଷ ଲେଖାଏଁ ଅନୁକମ୍ପାମୂଳକ ସାହାଯ୍ୟ ଭାବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସହାୟତା ଘୋଷଣା କରିଛନ୍ତି। ଯେଉଁମାନେ ଆହତ ହୋଇଛନ୍ତି, ସେମାନଙ୍କ ଜଣ ପିଛା ୫୦ ହଜାର ଟଙ୍କା ଲେଖାଏଁ ମିଳିବ।
ଆଲାମାଣ୍ଡା ଓ କାଣ୍ଟାକାପଲ୍ଲୀ ସେକ୍ସନ ମଧ୍ୟରେ ହୋଇଥିବା ଟ୍ରେନ ଲାଇନଚ୍ୟୁତ ଘଟଣାରେ ଯାହାର ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି, ପ୍ରତ୍ୟେକ ମୃତକଙ୍କ ପିଛା ତାଙ୍କ ପରିବାରକୁ ୨ ଲକ୍ଷ ଲେଖାଏଁ ଅନୁକମ୍ପାମୂଳକ ସାହାଯ୍ୟ ଭାବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସହାୟତା ଘୋଷଣା କରିଛନ୍ତି। ଯେଉଁମାନେ ଆହତ ହୋଇଛନ୍ତି, ସେମାନଙ୍କ ଜଣ ପିଛା ୫୦ ହଜାର ଟଙ୍କା ଲେଖାଏଁ ମିଳିବ। https://t.co/K9c2cRsePG
— PMO India (@PMOIndia) October 29, 2023

Prime Minister's Office
Prime Minister speaks to Union Railway Minister, Shri Ashwini Vaishnaw over Andhra Pradesh Train accident
Also announces ex-gratia from PMNRF
29 OCT 2023 11:13PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi spoke to Union Railway Minister, Shri Ashwini Vaishnaw over the Andhra Pradesh train accident. Shri Modi took stock of the situation in the wake of the unfortunate train derailment between Alamanda and Kantakapalle section.
Shri Modi also extended condolences to the bereaved families and prays that the injured recover soon.
The Prime Minister also announced an ex-gratia from PMNRF of Rs. 2 lakh to the next kin of each deceased and Rs. 50,000 for those injured in rail accident.
The Prime Minister’s Office posted on X;
“PM @narendramodi spoke to Railway Minister Shri @AshwiniVaishnaw and took stock of the situation in the wake of the unfortunate train derailment between Alamanda and Kantakapalle section.
Authorities are providing all possible assistance to those affected. The Prime Minister extends condolences to the bereaved families and prays that the injured recover soon.”
“The Prime Minister has announced an ex-gratia of Rs. 2 lakh from the PMNRF for the next of kin of each deceased due to the train derailment between Alamanda and Kantakapalle section. The injured would be given Rs. 50,000.”