প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
অন্ধ্ৰপ্ৰদেশৰ ৰে’ল দুৰ্ঘটনা সন্দৰ্ভত কেন্দ্ৰীয় ৰে’ল মন্ত্ৰী শ্ৰী অশ্বিনী বৈষ্ণৱৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বাৰ্তালাপ
পিএমএনআৰএফৰ পৰা এককালীন সাহায্যও ঘোষণা
29 OCT 2023 11:13PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে অন্ধ্ৰপ্ৰদেশৰ ৰে’ল দুৰ্ঘটনা সন্দৰ্ভত কেন্দ্ৰীয় ৰে’ল মন্ত্ৰী শ্ৰী অশ্বিনী বৈষ্ণৱৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে আলামান্দা আৰু কান্তকাপল্লে অংশৰ মাজত ৰে’ল দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে লাইনচ্যুত হোৱাৰ ঘটনা সন্দৰ্ভত শেহতীয়া পৰিস্থিতিৰ বুজ লয়।
শ্ৰী মোদীয়ে শোকসন্তপ্ত পৰিয়ালবৰ্গলৈ সমবেদনা জ্ঞাপন কৰাৰ লগতে আহতসকলৰ আশু আৰোগ্যৰ হকে প্ৰাৰ্থনা কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লগতে পিএমএনআৰএফৰ তৰফৰ পৰা মৃতকৰ নিকটাত্মীয়লৈ ২ লাখ টকা আৰু আহতসকলৰ নিকটাত্মীয়লৈ ৫০,০০০ হাজাৰ টকাৰ এককালীন সাহায্য ঘোষণা কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়ৰ তৰফৰ পৰা এক্সত এইদৰে পোষ্ট কৰা হৈছে;
‘প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ৰে’ল মন্ত্ৰী শ্ৰী অশ্বিনী বৈষ্ণৱৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰি আলমান্দা আৰু কান্তকাপল্লে অংশৰ মাজত দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে ৰে’ল লাইনচ্যুত হোৱা ঘটনা সন্দৰ্ভত শেহতীয়া পৰিস্থিতিৰ বুজ লয়।
কৰ্তৃপক্ষই ক্ষতিগ্ৰস্ত লোকসকলক সম্ভাব্য সকলো সহায় আগবঢ়াইছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে শোকসন্তপ্ত পৰিয়ালবৰ্গলৈ সমবেদনা জ্ঞাপন কৰাৰ লগতে আহতসকলৰ আশু আৰোগ্যৰ বাবে প্ৰাৰ্থনা কৰে।’
‘প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আলামান্ডা আৰু কান্তাকাপল্লে অংশৰ মাজত ৰে’ল লাইনচ্যুত হোৱাৰ ফলত মৃত্যু হোৱা প্ৰতিগৰাকী লোকৰ নিকটাত্মীয়ৰ বাবে পিএমএনআৰএফৰ তৰফৰ পৰা ২ লাখ টকাৰ এককালীন সাহায্য ঘোষণা কৰিছে। আহতসকলক ৫০ হাজাৰ টকাকৈ প্ৰদান কৰা হ’ব।’

Prime Minister's Office
Prime Minister speaks to Union Railway Minister, Shri Ashwini Vaishnaw over Andhra Pradesh Train accident
Also announces ex-gratia from PMNRF
29 OCT 2023 11:13PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi spoke to Union Railway Minister, Shri Ashwini Vaishnaw over the Andhra Pradesh train accident. Shri Modi took stock of the situation in the wake of the unfortunate train derailment between Alamanda and Kantakapalle section.
Shri Modi also extended condolences to the bereaved families and prays that the injured recover soon.
The Prime Minister also announced an ex-gratia from PMNRF of Rs. 2 lakh to the next kin of each deceased and Rs. 50,000 for those injured in rail accident.
The Prime Minister’s Office posted on X;
“PM @narendramodi spoke to Railway Minister Shri @AshwiniVaishnaw and took stock of the situation in the wake of the unfortunate train derailment between Alamanda and Kantakapalle section.
Authorities are providing all possible assistance to those affected. The Prime Minister extends condolences to the bereaved families and prays that the injured recover soon.”
“The Prime Minister has announced an ex-gratia of Rs. 2 lakh from the PMNRF for the next of kin of each deceased due to the train derailment between Alamanda and Kantakapalle section. The injured would be given Rs. 50,000.”