প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা “লিগেল এদ দেলিভরী মেকানিজমশিং মপাঙ্গল কনখৎহনবা” হায়বা নেস্নেল কনফরেন্সতা ৱা ঙাংখ্রে
পি.এম.না কম্ম্যুনিতী মেদিএসন ত্রেনিং মোদ্যুল লোঞ্চ তৌখ্রে
জস্তিস অসি মীপুম খুদিংদা এক্সেসিবল ওইবা মতমদা, মতম চানা দেলিভর তৌবা মতমদা অমসুং মখোয়গী সোসিএল নত্ত্রগা ফাইনান্সিএল বেকগ্রাউন্দ য়েংদনা মীপুম খুদিংমক্তা য়ৌরবা মতমদা – মদুদতা মসিনা তশেংনা সোসিএল জস্তিসকী য়ুম্ফম ওই: পি.এম.
ইজ ওফ দুইং বিজিনেস অমসুং ইজ ওফ লিভিং অসি ইজ ওফ জস্তিস ফংহল্লবা মতমদা খক্তা তশেংনা ওইথোকপা ঙম্মি; হৌখিবা চহিশিংদা ইজ ওফ জস্তিস হেনগৎহন্নবা খোঙথাং কয়া লৌখৎখ্রে অমসুং মাংদা চংশিল্লি, ঐখোয়না মাইকৈ অসিদা খোঙথাং অসি খুমাং চাউশিনহনগনি: পি.এম.
মেদিএসন অসি ঐখোয়গী সভ্যাতাগী মরু ওইবা শরুক অমা মতম চুপ্পদা ওইদুনা লাক্লি; অনৌবা মেদিএসন এক্তনা মসিগী চৎনবী অসি মাংদা পুখৎলি, মসিদা অনৌবা মশক অমা পীরি: পি.এম.
ঙসিদি তেক্নোলোজী অসি ইনক্লুজন অমসুং এম্পাৱরমেন্তগীদমক শক্তি লৈরবা মীদিয়ম অমা ওইরক্লি; জস্তিস দেলিভরীদা ইকোর্তস প্রোজেক্ত অসিনা মসিগী অওনবা অসিগী শীংথানীংঙাই ওইরবা খুদম অমা ওইরি: পি.এম.
মীয়াম্না ঐখোয়গী ইশাগী লোলদা আইন অদু খঙলবা মতমদা মদুনা অফবা কমপ্লায়েন্স ওইহল্লি অমসুং লিতিগেসন হন্থহল্লি; লোকেল লোলদা রাইশিং অমসুং লিগেল দোক্যুমেন্তশিং ফংহনবা অসি চপ মান্ননা মরু ওই: পি.এম.
08 NOV 2025 6:36PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভারতকী সুপ্রিম কোর্ত্তা 'লিগেল এদ দেলিভরী মেকানিজমশিং মপাঙ্গল কনখৎহনবা' হায়বা নেস্নেল কনফরেন্স হৌদোকখ্রে। থৌরম অদুদা তিনখিবা মীয়ামদা ৱা ঙাংলদুনা শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি মরুওইবা থৌরম অসিদা শরুক য়ারিবা পুম্নমক্কী মরক্তা য়াওবা ফংজবা অসি তশেংনা অখন্নবা অমনি। মহাক্না হায়খি মদুদি লিগেল সর্ভিসেস দেগা মরী লৈনবা প্রোগ্রাম অমসুং লিগেল এদ পীনবগী মেকানিজম মপাঙ্গল কনখৎহনবা অসিনা ভারতকী জুদিসিএল সিস্তেমদা অনৌবা শক্তি পীরগনি। 20শুবা নেস্নেল কনফরেন্সকীদমক্তা প্রধান মন্ত্রীনা মীপুম খুদিংমক্তা য়াইফ-পাউজেল পীখি। মহাক্না মফম অসিদা লৈরিবা দিগ্নিতরীশিং, জুদিসিয়রীগী মেম্বরশিং, অমসুং লিগেল সর্বিস ওথোরিতীশিংগী মীহুৎশিংদসু য়াইফ-পাউজেল পীখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, "জস্তিস অসি মীপুম খুদিংদা এক্সেসিবল ওইবা মতমদা, মতম চানা দেলিভর তৌবা মতমদা অমসুং মখোয়গী সোসিএল নত্ত্রগা ফাইনান্সিএল বেকগ্রাউন্দ য়েংদনা মীপুম খুদিংমক্তা য়ৌরবা মতমদা – মদুদতা মসিনা তশেংনা সোসিএল জস্তিসকী য়ুম্ফম ওই"। মহাক্না হায়খি মদুদি লিগেল এদ অসি অসিগুম্বা এক্সেসিবিলিতি অসি ফংহনবদা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি। মহাক্না হায়খি মদুদি নেস্নেল লেভেলদগীনা তালুকা লেভেল ফাওবদা, লিগেল সর্ভিস ওথোরিতীশিংনা জুদিসিয়রী অমসুং মীচম প্রজাগী মরক্তা থোং অমা ওইনা থবক তৌরি। শ্রী মোদীনা লোক অদালৎ অমসুং প্রি-লিতিগেসন সিস্তেমশিংগী খুত্থাংদা, লাখ কয়াগী ৱাথোকশিং অথুবা মতমদা, শান্তি ওইবাম মওংদা অমসুং শেল চংদনা লোইশিন্নবা হোৎনবদা অপেনবা ফোংদোকখি। ভারত সরকারনা হৌদোকখিবা লিগেল এদ দিফেন্স কাউন্সেল সিস্তেমগী মখাদা চহি অহুম খক্তদা ক্রিমিনেল কেস লাখ 8রোমগী ৱারোইশিন পীখ্রে হায়না মহাক্না পনখি। মহাক্না হায়খি, মসিগী খোঙথাং অসিনা লৈবাক অসিগী লায়রবশিং, অৱাবা তারবশিং, শোত্থরবশিং অমসুং খুদোংচাদ্রবশিংবু অচুম্বা ৱায়েল ফংহনবদা মতেং পাংলি।
হৌখিবা চহি 11 অসিদা, সরকারনা ইজ ওফ দুইং বিজিনেস অমসুং ইজ ওফ লিভিং হেনগৎহন্নবা লেপ্পা লৈতনা মীৎয়েং থম্লি হায়না পল্লদুনা শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি বিজিনেসশিংগীদমক মথৌ তাদবা কমপ্লায়েন্স 40,000 হেন্না লৌথোকখ্রে। জন বিশ্বাস এক্তকী খুত্থাংদা, আইনগী প্রোভিজন 3400 হেন্না দি-ক্রিমিনেলাইজ তৌখ্রে, অমসুং মতমগা চুনদ্রবা আইন 1500 হেন্না মুত্থৎখ্রে। মহাক্না হায়খি মদুদি মতম শাংনা চৎনদুনা লাক্লবা আইনশিং অদু হৌজিক্তি ভারতীয় ন্যায়া সনহিতানা মহুৎ শিনখ্রে।
“ইজ ওফ দুইং বিজিনেস অমসুং ইজ ওফ লিভিং অসি ইজ ওফ জস্তিস ফংহল্লবা মতমদা খক্তা তশেংনা ওইথোকপা ঙম্মি; হৌখিবা চহিশিংদা ইজ ওফ জস্তিস হেনগৎহন্নবা খোঙথাং কয়া লৌখৎখ্রে অমসুং মাংদা চংশিল্লি, ঐখোয়না মাইকৈ অসিদা খোঙথাং অসি খুমাং চাউশিনহনগনি”, হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি।
চহি অসিদা নেস্নেল লিগেল সর্ভিসেস ওথোরিতী (NALSA) গী চহি 30 মপুং ফারকপা অদু পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি হৌখিবা চহি তরা অসিদা NALSAনা লৈবাক অসিগী শোত্থরবা নাগরিকশিংগা জুদিসিয়রীগা শম্ননবা থবক তৌরি। মহাক্না উবা ফংখি মদুদি আইনগী ওইবা সর্ভিসকী ওথোরিতীশিংদা চঙশিল্লিবা মীওইশিং অসি অয়াম্বা মতমদা রিসোর্স, রিপ্রজেন্তেসন, অমসুং করিগুম্বা মতমদা, আশা ফাওবা লৈতে। মখোয়দা আশা অমসুং মতেং পীনবা, মহাক্না হায়খি, অসি NALSAগী মমিংদা য়াওরিবা "সর্ভিস" হায়বা ৱাহৈ অসিগী অশেংবা ৱাহন্থোক্নি। শ্রী মোদীনা NALSAগী মেম্বর খুদিংমক্না পুক্নিং চিংশিন্দুনা অমসুং প্রোফেস্নেলিজমগা লোয়ননা মখা তানা থবক তৌগনি হায়না থাজবা থমখি।
NALSAগী কম্ম্যুনিতী মেদিএসন ত্রেনিং মোদ্যুল হৌদোকপগী মতাংদা শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি মসিনা ৱারী শানদুনা অমসুং কন্সেন্সসকী খুত্থাংদা ৱাথোকশিং কোকহন্নবগী ভারতকী অরিবা চৎনবী অদু অমুক হন্না হিংগৎহল্লি। গ্রাম পঞ্চায়ৎতগী হৌরগা খুঙ্গংগী মকোকশিং ফাওবদা, মেদিএসন অসি মতম পুম্নমক্তা ভারতকী সিভিলাইজেসনগী শরুক অমা ওইদুনা লাক্লি। অনৌবা মেদিএসন এক্ত অসিনা চৎনবী অসিবু অনৌবা মশক মওং অমা পীরি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা থাজবা ফোংদোকখি মদুদি ত্রেনিং মোদ্যুল অসিনা কম্ম্যুনিতী মেদিএসনগীদমক রিসোর্স শেমগৎপদা মতেং পাংগনি। মসিনা ৱাথোকশিং কোকহন্নবা, নুংশি চান্ননা লৈনবা অমসুং লিতিগেসন হন্থহনবদা মতেং পাংগনি।
তেক্নোলোজী অসি শিংননিংঙাই ওইবা ফোর্স অমনি হায়না পল্লদুনা শ্রী মোদীনা হায়খি, অদুবু মসিনা মীয়ামগী মায়কৈদা মীৎয়েং চংলকপা মতমদা, মসিনা দেমোক্রেতাইজেসনগীদমক শক্তি লৈবা খুৎলাই অমা ওইরকই। UPIনা মতৌ করম্না দিজিতেল পেমেন্তশিংদা অহোংবা পুরকখিবগে হায়বদু মহাক্না ফোংদোকখি। মসিনা খ্বাইদগী পীকপা ভেন্দরশিং ফাওবা দিজিতেল ইকোনোমীগী শরুক অমা ওইহনখ্রে। মহাক্না হায়খি মদুদি খুঙ্গংশিং অসি কিলোমীতর লাখ কয়াগী ওপ্তিকেল ফাইবরগা শম্নহল্লে অমসুং চয়োল খরগী মমাংদা, খুঙ্গংগী মফমশিংদা মোবাইল তাৱর লাখ অমগী ময়াদা অমুক্তংদা লোঞ্চ তৌখি। তেক্নোলোজীনা হৌজিক্তি ইনক্লুজন অমসুং এম্পাৱরমেন্তকী মেদিয়ম অমা ওইনা থবক তৌরি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা ই-কোর্তস প্রোজেক্ত অসিবু তেক্নোলোজীনা করম্না জুদিসিএল প্রোসেসশিংবু মোদর্নাইজ তৌবা অমসুং হ্যুমেনাইজ তৌবা ঙম্বগী মশক থোকপা খুদম অমা ওইনা পনখি। ই-ফাইলিংদগী ইলেক্ত্রোনিক সমন সর্ভিস, ভর্চুএল হিয়রিংদগীনা ভিদিও কনফরেন্সিংগী ফাওবা, তেক্নোলোজীনা পুম্নমকপু লায়থোকহল্লে অমসুং জস্তিস ফংহনবদা হেন্না লায়হল্লে হায়না মহাক্না হায়খি। মহাক্না হায়খি মদুদি ই-কোর্তস প্রোজেক্তকী অহুমশুবা তাঙ্কক্কীদমক বজেৎ অসি লুপা করোর 7,000 হেনগৎখ্রে। মসিনা খোঙথাং অসিদা সরকারনা অচেৎপা ফিরেপ লৌবগী মমি তারি।
লিগেল এৱারনেসকী মরুওইবা অদু পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি লায়রবশিংনা মখোয়গী হকশিং খঙদ্রিবা ফাওবা, আইনবু খঙদ্রিবা ফাওবা অমসুং সিস্তেমগী কমপ্লেক্সিতীগী থাজবশিংবু মায়োক্নদ্রিবা ফাওবা মখোয়না জস্তিস ফংবা ঙম্লোই। মহাক্না হায়খি মদুদি লায়রবা কাংলুপশিং, নুপীশিং অমসুং অহল ওইরবা মীওইশিংগী মরক্তা আইনগী ওইবা এৱারনেস হেনগৎহনবা অসি মরুওইবা অমনি। প্রধান মন্ত্রীনা মসিগী মাইকৈ অসিদা লিগেল ইন্সতিত্যুসনশিং অমসুং জুদিসিয়রীনা লেপ্পা লৈতনা হোৎনরিবশিং অদুগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না থাজবা থমখি মদুদি নহারোলশিং, মরুওইনা লোগী মহৈরোয়শিংনা অহোংবা পুরক্নবা থৌদাং লৌবা ঙম্মি। শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি করিগুম্বা লোগী মহৈরোয়শিংনা মখোয়গী আইনগী ওইবা হকশিং অমসুং থৌওংশিং শন্দোক্না তাক্নবগীদমক লায়রবশিং অমসুং খুঙ্গংগী কাংলুপশিংগা পুনশিন্নবা পুক্নিং থৌগৎলবদি, মখোয়না খুন্নাইগী অপাম্বগী মতাংদা হকথেংননা খঙবা ঙমগনি। সেল্ফ হেল্প গ্রুপশিং, কোওপরেতিবশিং, পঞ্চায়তী রাজ ইন্সতিত্যুসনশিং অমসুং অতোপ্পা মপাঙ্গল কনবা গ্রাসরুৎ নেৎৱার্কশিংগা থবক তৌমিন্নদুনা, লিগেল নোলেজ অসি য়ুমথোং খুদিংদা য়ৌহনবা ঙমগনি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
প্রধান মন্ত্রীনা লিগেল এদকী অতোপ্পা মরুওইবা হীরম অমা ফোংদোকখি: জস্তিস অসি রেসিপিয়ন্ত অদুনা খঙবা ঙম্বা লোল অমদা পীগদবনি। মহাক্না হায়খি মদুদি আইনশিং শেম্বা মতমদা মসিগী ৱাখল্লোন অসি খন্নগদবনি। মীয়াম্না মখোয়গী মশাগী লোলদা আইনশিং অদু খঙবা ঙম্লবদি, মসিনা হেন্না ফবা মওংদা চৎনহনগনি অমসুং লিতিগেসন হন্থহল্লগনি। মহাক্না রাইশিং অমসুং লিগেল দোক্যুমেন্তশিং অসি লোকেল লোলশিংদা ফংহনবগী তঙাইফদবা অদুদা অকনবা ৱাফম থমখি। শ্রী মোদীনা সুপ্রিম কোর্তকী ৱারেপ 80,000গী মথক্তা ভারতকী লোন 18দা হন্দোকপগী খোঙথাং অদু থাগৎখি। মহাক্না হায় কোর্তশিং অমসুং দিস্ত্রিক্ত কোর্তশিংদসু মসিগী খোঙথাং অসি মখা চত্থখিগনি হায়না থাজবা থমখি।
মহাক্কী ৱারোল লোইশিল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা লো প্রোফেসন, জুদিসিএল সর্ভিসশিং অমসুং জস্তিস দেলিভরী সিস্তেমদা লৈরিবা স্তেকহোল্দর পুম্নমকপু ভারতনা চাউখৎলবা লৈবাক অমা ওইনা মশক খঙলবা মতমদা ভারতকী জস্তিস দেলিভরীগী তুংলমচৎকী ৱাখল্লোন লৌনবা তকশিনখি। মহাক্না অপুনবা ওইনা মাইকৈ অদুদা চংশিনবগী তঙাইফদবা অদুদা মরুওইনা ফোংদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা NALSA, লিগেল ফ্রেতর্নিতী পুম্নমক অমসুং জস্তিস দেলিভরীগা মরী লৈনবা মীওই পুম্নমকপু থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং থৌরম অসিগীদমক্তা ময়াম পুম্নমক্তা য়াইফ-পাউজেল পীখি।
ভারতকী চীফ জস্তিস, জস্তিস শ্রী বি.আর. গভাই, শ্রী গাবাই, কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী অর্জুন রাম মেঘৱাল অমসুং অতোপ্পা মকোক থোংবা মীওইশিংসু থৌরম অদুদা শরুক য়াখি।
বেকগ্রাউন্দ
'লিগেল এদ দেলিভরী মেকানিজমশিং মপাঙ্গল কনখৎহনবা' হায়বা নেস্নেল কনফরেন্স অসি NALSAনা শীনবা নুমিৎ নিনিগী কনফরেন্স অমনি, মসিদা লিগেল এদ দিফেন্স কাউন্সেল সিস্তেম, পেনেল লোয়রশিং, পেরা-লিগেল ভোল্যুন্তিয়রশিং, পর্মিনেন্ত লোক অদালাতশিং অমসুং লিগেল সর্বিসেস ইন্সতিত্যুসনশিংগী ফাইনান্সিএল মেনেজমেন্তকুম্বা লিগেল সর্বিসশিংগী ফ্রেমৱার্ক্কী মরুওইবা হিরমশিংদা খন্ন-নৈনগনি।

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi addresses the National Conference on “Strengthening Legal Aid Delivery Mechanisms”
PM launches the Community Mediation Training Module
When justice is accessible to all, delivered in a timely manner, and reaches every individual regardless of their social or financial background—that is when it truly becomes the foundation of social justice: PM
Ease of Doing Business and Ease of Living are truly possible only when Ease of Justice is also ensured; in recent years, several steps have been taken to enhance Ease of Justice and going forward, we will accelerate efforts in this direction: PM
Mediation has always been an integral part of our civilization; the new Mediation Act carries forward this tradition, giving it a modern form: PM
Technology today is emerging as a powerful medium for inclusion and empowerment; the eCourts project in justice delivery stands as a remarkable example of this transformation: PM
When people understand the law in their own language, it leads to better compliance and reduces litigation; it is equally essential that judgements and legal documents are made available in local languages: PM
08 NOV 2025 6:36PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurated the National Conference on “Strengthening Legal Aid Delivery Mechanisms” at the Supreme Court of India today. Addressing the gathering on the occasion, Shri Modi stated that being present among all attendees on this important occasion was truly special. He remarked that strengthening the legal aid delivery mechanism and the programme associated with Legal Services Day will provide new strength to India’s judicial system. The Prime Minister extended his best wishes to all for the 20th National Conference. He also greeted the dignitaries present, members of the judiciary, and representatives of the legal services authorities.
“When justice is accessible to all, delivered in a timely manner, and reaches every individual regardless of their social or financial background—that is when it truly becomes the foundation of social justice”, exclaimed the Prime Minister. He emphasized that legal aid plays a crucial role in ensuring such accessibility. He highlighted that from the national level to the taluka level, legal services authorities act as a bridge between the judiciary and the common citizen. Shri Modi expressed satisfaction that through Lok Adalats and pre-litigation settlements, lakhs of disputes are being resolved swiftly, amicably, and at low cost. He noted that under the Legal Aid Defence Counsel System initiated by the Government of India, nearly 8 lakh criminal cases have been resolved in just three years. These efforts, he remarked, have ensured ease of justice for the poor, the oppressed, the deprived, and the marginalized across the country.
Underlining that over the past 11 years, the government has consistently focused on enhancing Ease of Doing Business and Ease of Living, Shri Modi highlighted that more than 40,000 unnecessary compliances for businesses have been removed. Through the Jan Vishwas Act, over 3,400 legal provisions have been decriminalized, and more than 1,500 obsolete laws have been repealed. He remarked that long-standing laws have now been replaced with the Bharatiya Nyaya Sanhita.
“Ease of Doing Business and Ease of Living are truly possible only when Ease of Justice is also ensured. In recent years, several steps have been taken to enhance Ease of Justice and going forward, we will accelerate efforts in this direction”, reiterated the Prime Minister.
Noting that this year marks 30 years of the National Legal Services Authority (NALSA), the Prime Minister stated that over the past three decades, NALSA has worked to connect the judiciary with the country’s underprivileged citizens. He observed that those who approach legal services authorities often lack resources, representation, and at times, even hope. Providing them with hope and assistance, he said, is the true meaning of the word “service,” which is embedded in NALSA’s name. Shri Modi expressed confidence that every member of NALSA will continue to serve with patience and professionalism.
Announcing the launch of NALSA’s Community Mediation Training Module, Shri Modi said it revives the ancient Indian tradition of resolving disputes through dialogue and consensus. From gram panchayats to village elders, mediation has always been a part of Indian civilization. He remarked that the new Mediation Act is carrying forward this tradition in a modern form. The Prime Minister expressed confidence that this training module will help prepare resources for community mediations that will aid in resolving disputes, maintaining harmony, and reducing litigation.
Underscoring that technology is undoubtedly a disruptive force, but when it carries a pro-people focus, Shri Modi said it becomes a powerful tool for democratisation. He highlighted how UPI has revolutionised digital payments, enabling even the smallest vendors to become part of the digital economy. He noted that villages have been connected with lakhs of kilometres of optical fibre, and just a few weeks ago, nearly one lakh mobile towers were launched simultaneously in rural areas. He remarked that technology is now serving as a medium for inclusion and empowerment. The Prime Minister cited the eCourts project as a remarkable example of how technology can modernise and humanise judicial processes. From e-filing to electronic summons services, from virtual hearings to video conferencing, he said technology has simplified everything and made access to justice easier. He informed that the budget for the third phase of the eCourts project has been increased to over ₹7,000 crore, reflecting the government’s strong commitment to this initiative.
Emphasising the importance of legal awareness, the Prime Minister stated that a poor individual cannot access justice until they are aware of their rights, understand the law, and overcome fear of the system’s complexity. He affirmed that enhancing legal awareness among vulnerable groups, women, and the elderly is a priority. The Prime Minister acknowledged the continuous efforts made by legal institutions and the judiciary in this direction. He expressed confidence that youth, especially law students, can play a transformative role. Shri Modi suggested that if law students are encouraged to engage with the poor and rural communities to explain their legal rights and processes, they will gain direct insight into the pulse of society. He added that by working with self-help groups, cooperatives, Panchayati Raj institutions, and other strong grassroots networks, legal knowledge can be delivered to every doorstep.
Prime Minister highlighted another important aspect of legal aid that he frequently emphasizes: justice must be delivered in a language that is understood by the recipient. He stated that this principle must be considered at the time of drafting laws. When people comprehend the law in their own language, it leads to better compliance and reduces litigation. He stressed the need for judgments and legal documents to be made available in local languages. Shri Modi commended the Supreme Court’s initiative to translate over 80,000 judgments into 18 Indian languages. He expressed full confidence that this effort will continue at the High Courts and district courts as well.
Concluding his address, the Prime Minister urged all stakeholders in the legal profession, judicial services, and justice delivery system to envision the future of India’s justice delivery when the nation identifies itself as a developed country. He emphasized the need to collectively move in that direction. The Prime Minister congratulated NALSA, the entire legal fraternity, and all those associated with justice delivery and extended his best wishes to everyone for the event.
The Chief Justice of India, Justice Shri B.R. Gavai, Union Minister, Shri Arjun Ram Meghwal and other dignitaries were present at the event.
Background
The National Conference on “Strengthening Legal Aid Delivery Mechanisms” is a two-day Conference, organised by NALSA, deliberating on key aspects of the legal services framework such as the Legal Aid Defense Counsel System, panel lawyers, para-legal volunteers, permanent Lok Adalats and the financial management of legal services institutions.