প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ICC ৱুমেন্স ৱার্ল্দ কপ চেম্পিয়নশিংগা লোয়ননা পি.এম.না ৱারী শাখিবগী মনিপুরী ৱাহন্থোক
06 NOV 2025 1:32PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী: ঙসি অসি য়াম্না মরু ওইবা নুমিৎ অমনি। দেব দিৱালী অমসুং গুরুপুরাবসুনি। মরম অদুনা, মসি তশেংনা য়াম্না মরু ওইবা থৌরম অমনি।
শান্নরোইশিং: হেপী গুরুপুরব, সর!
প্রধান মন্ত্রী: ময়াম পুম্নমকপু হন্না-হন্না নুংঙাইবা ফোংদোকচরি!
কোচ: ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীজী, অদোমবু হন্না-হন্না থাগৎচরি। মফম অসিদা লাকপা অসিদা ঐখোয়না ইকায়খুম্নবা অমসুং নুংঙাইবা ফোংদোকচরি। ঐহাক্না অদোমদা কেম্পেন অমা শন্দোক্না তাকচবা পাম্মি। নুপীমচাশিং অসিনা অঙকপা থবক কয়া পাংথোকখ্রে, তশেংনা অঙকপা থবক কয়া পাংথোকখ্রে। হৌখিবা চহি অনি অসিদা, মখোয়না য়াম্না কন্না হোৎখি, কন্না হোৎনখি। প্রেক্তিসকী সেসন খুদিংদা, মখোয়না মপুং ফাবা ইন্তেনসিতী অমসুং ইনর্জীগা লোয়ননা শান্নখি। ঐহাক্না হায়জনীংবদি মখোয়গী কন্না হোৎনবনা তশেংনা কান্নবা ফংহল্লে।
হরমনপ্রীত কৌর: সর, ঐহাক্না অদোমগা ২০১৭দা উনখিবা অদু হৌজিক ফাওবা নীংশিংলি। মতম অদুদা, ঐখোয়না ত্রোফি অমত্তা পুদুনা লাকখিদে, অদুবু ঙসিদি ঐখোয়না চহি কয়া কন্না হোৎনদুনা ফংলবা ত্রোফি অসি পুদুনা লাকপা অসি ঐখোয়গীদমক য়াম্না চাউথোকচনিংঙাই ওই। ঙসি অদোম্না ঐখোয়গী নুংঙাইবা শরুক অনি হেনগৎহনখ্রে, অমসুং মসি ঐখোয়গীদমক্তা চাউরবা ইকায়খুম্নবা অমনি। হৌজিক ঐখোয়গী পান্দমদি অদোমগা তুংদা অমুক হন্না থেংনবা অমসুং মতম খুদিংদা ত্রোফি অমগা লোয়ননা অদোমগা লোয়ননা তীমগী ফোতো নম্মিন্নবা অসিনি।
প্রধান মন্ত্রী: তশেংনা হায়রবদা, নখোয় পুম্নমক্না শিংথানিংঙাই ওইবা থবক অমা তৌখ্রে। ভারত্তা, ক্রিকেৎ অসি শান্ন-খোৎনবা খক্তা নত্তে। মওং অমদা, মসি মীওইবগী পুন্সিগী শরুক অমা ওইরক্লি। ক্রিকেৎ ফজনা শান্নবা মতমদা ভারতনা নুংঙাইবা ফাওই; অমসুং করিগুম্বা মদু খরা খজিক্তং শোইরবদি লৈবাক পুম্বনা নুংঙাইতবা ফাওই। অদোম্না মথং-মথং মেৎচ অহুমদা মায়থীবা নংবা মতমদা, ত্রোলিংগী লান্মীনা নখোয়বু তান্নখি।
হারমানপ্রীত কৌর: ঐখোয়না নহাক্কা ২০১৭তা উনখিবা মতমদা, ঐখোয়না ফাইনেলদা মায়থীবা নংলবা মতুংদা হল্লকখি, অদুবু নহাক্না ঐখোয়বু য়াম্না পুক্নিং থৌগৎখি। মথংগী খুদোংচাবা লাকপা মতমদা মতৌ করম্না শান্নগদগে অমসুং ঐখোয়গী খ্বাইদগী ফবা অদু করম্না পীগদগে হায়বদু অদোম্না ঐখোয়দা তাকপীখি। অমসুং ঙসিদি, ঐখোয়না ত্রোফি অদুগা লোয়ননা হল্লকপা মতমদা, অদোমগা অমুক্কা হন্না ৱারী শানবদা য়াম্না নুংঙাইবা ফাওখি।
প্রধান মন্ত্রী: হোয়, স্মৃতী জী, অদোম্না ঐখোয়দা হায়বিয়ু।
স্মৃতী মানধনা: ঐখোয়না ২০১৭তা লাকপা মতমদা ঐখোয়না ত্রোফি পুরকপা ঙমখিদে, অদুবু অদোম্না ঐখোয়দা অপাম্বশিংগী মতাংদা ৱাহং অমা হংখিবা অদু ঐহাক্না নীংশিংলি অমসুং অদোমগী পাউখুম অদু মতম অদুদগী ঐহাক্না নীংশিংদুনা লৈরি। মসিনা ঐখোয়দা তশেংনা মতেং পাংখি। লাক্কদৌরিবা চহি ৬-৭ অসিদা ঐখোয়না হোৎনখি, অদুবু ঐখোয়না ৱার্ল্দ কপতা অৱাবা কয়া মায়োক্নখি। অদুবু ভারত্তা অহানবা ৱুমেন্স ৱার্ল্দ কপ লাকপা অসি তশেংনমক্কী লাইবকননি হায়না ঐনা থাজৈ। অমসুং, সর, অদোম্না ঐখোয় পুম্নমক্তা মতম পুম্নমক্তা ইথিল পীদুনা লাক্লি। মরুওইনা হৌজিক, নুপীশিংনা হীরম খুদিংমক্তা মঙাল পীবা উবা ফংলে, মসি ইসরোগী রোকেত থাগৎপদা ওইরবসু নৎত্রগা অতোপ্পা মফমদা ওইরবসু। মসি পুম্নমক অসি য়াম্না পুক্নিং থৌগৎনিংঙাই ওই। ঐখোয়না মসি উবা মতম খুদিংদা, মসিনা ঐখোয়বু হেন্না ফবা তৌনবা অমসুং লৈবাক অসিগী অতোপ্পা নুপীমচাশিংদা ইথিল পীনবা হেন্না পুক্নিং থৌগৎলি।
প্রধান মন্ত্রী: লৈবাক শীনবা থুংনা উরি অমসুং চাউথোকচরি। ময়াম পুম্নমক্কী অমসুং অদোমগী এক্সপরিয়েন্সশিংগী মরমদা ঐহাক তশেংনা খঙবা পাম্মি।
স্মৃতী মন্দনা: সর, ঐহাক্না খল্লি মদুদি মসিগী কেম্পেন অসিগী খ্বাইদগী ফবা ৱাফমদি শান্নরোই খুদিংমক্কী ৱারী অমা লৈ অমসুং মীওই অমগী কন্ত্রিব্যুসনদি অতোপ্পদগী হন্থবা নত্তে।
স্মরিতী মানধনা: মমাংগী মতমদা, অদোম্না অপাম্বশিংবু করম্না মায়োক্নগদগে হায়বগী মতাংদা ঙাংখি। মসিগী পাউখুম অসি ঐহাক্কী ৱাখলদা মতম পুম্নমক্তা লৈরি। অমসুং অদোম্না নুংশি-চান্নবা অমসুং পুকচেল শেংনা লৈবগী মওং অসি ঐখোয়গীদমক য়াম্না পুক্নিং থৌগৎনিংঙাই ওই।
জেমিমাহ রোদ্রিগস: সর, ঐখোয়না মেৎচ অহুম মায়থিবা নংখিবা মতমদা... ঐহাক্না খনখি মদুদি তীম অমগী মশক অসি অদোমনা কয়ারক হন্না মায় পাকপা ঙম্লিবগে হায়বদুদগী নত্তে, অদুবু অশোইবা অদুদগী মতৌ করম্না নঙোন্দা শৌগৎপগে হায়বদগী ইথিল লৌগদবনি। অমসুং ঐহাক্না ফাওই মদুদি তীম অসিনা মসি তৌখ্রে অমসুং মসিনা মরম ওইদুনা চেম্পিয়ন তীম অমা ওইরি। মসিগী তীম অসিগী মরমদা ঐনা হায়গদবা অতোপ্পা ৱাফম অমনা তীম অসিগী অপুনবা অদুনি। মসি ঐহাক্না উখিবা খ্বাইদগী ফবা অমনি। কনাগুম্বা অমনা ফজনা পাংথোকপা মতমদা, মীপুম খুদিংমক্না থম্মোয় শেংনা নুংঙাইবা ফাওই, থাগৎপা ফোংদোকই, মখোয় মশামক্না রনশিং অদু স্কোর তৌখিবগুম নত্ত্রগা ৱিকেৎশিং অদু লৌখিবগুম নুংঙাইবা ফোংদোকই। অমসুং কনাগুম্বা অমনা শীবা মতমদা, কনাগুম্বা অমনা মখোয়গী লেংজুমদা থাদুনা, "নঙনা মথংগী মেৎচতা শোইদনা পাংথোক্কনি" হায়রম্মি। মসিনা, ঐহাক্না খল্লি, তীম অসিগী মশক তাকই।
স্নেহ রানা: ঐহাক জেমিনা হায়রিবা অসি য়ানীংই। মাই পাকপদা ঐখোয় পুম্নমক পুন্না হোৎনমিন্নসি হায়না ঐখোয়না ৱারেপ লৌখি, অদুবু তশেংবা চাংয়েংদি মায়থিবা মতমদা অমনা অমবু মতেং পাংবা হায়বসিনি। তীম অমা ওইনা, য়ুনিৎ অমা ওইনা ঐখোয়না ৱারেপ লৌখি মদুদি থোক্নীংবা থোক্লবসু ঐখোয়না কনাগুম্বা অমত্তবু মথন্তা থাদোক্লোই অমসুং ঐখোয়না অমগা অমগা মতম পুম্নমক্তা মতেং পাংগনি। ঐহাক্না খল্লি মদু ঐখোয়গী তীমগী খ্বাইদগী ফবা শরুক্নি।
ক্রান্তি গৌদ: হারমান দিনা মতম পুম্নমক্তা হায়: “নোক্তুনা লৈয়ু” মরম অদুনা, করিগুম্বা কনাগুম্বা অমনা পাখৎলবদি নত্ত্রগা তুমিন লৈরবদি, ঐখোয়না মীপুম খুদিংমক্না নোকহল্লি। অমনা অমবু নোকহন্দুনা ঐখোয় পুম্নমকপু হেন্না নুংঙাইহল্লি হেন্না পোজিতিব ওইহল্লি।
প্রধান মন্ত্রী: অদুবু অদোমগী তীমদা মীপুম খুদিংমকপু নোকহল্লিবা মীওই অমা লৈরমগনি, চুমদ্রা?
শান্নরোই: জেমি দি!
জেমিমাহ রোদ্রিগস: সর, তশেংনমক্কীদি হারলিনসু! মহাক্না তীম অসিবু অমত্তা ওইনা পুনশিনবা অসি মরু ওইনা লৌই।
হরলিন কৌর দিওল: সর, তশেংনমক্কীদি, তীম খুদিংমক্তা য়ামদ্রবদা ময়ামগী ৱাখল নুংঙাইনা থম্বা মীওই অমা মথৌ তাই হায়না ঐনা খল্লি। করিগুম্বা ঐহাক্না কনাগুম্বা মীওই অমবু মথন্তা ফম্বা নত্ত্রগা তুমিন্না লৈবা উবা ফংলবদি নত্ত্রগা ঐহাক্না খজিক্তং ৱাখল নুংঙাইত্রবদি, ঐহাক্না নুংঙাইনবা নত্ত্রগা ৱাখল নুংঙাইনবা খরা তৌজৈ। ঐগী অকোইবদা লৈরিবা মীওইশিংনা নুংঙাইনা লৈবদা ঐহাক নুংঙাইবা ফাওই।
প্রধান মন্ত্রী: অদোম্না মফম অসিদা করিগুম্বা খরা তৌরম্বা তাই, চুমদ্রা?
হরলিন কৌর দেওল: সর, মখোয়না ঐখোয়বু চৈখি। মখোয়না ঐখোয়দা তুমিন্না লৈনবা হায়খি! করিগুম্বা ঐখোয়না অহেনবা মখোল খরা থোক্লবদি, ঐখোয়দা চৈখি।
হরলিন কৌর দোল: সর, ঐহাক্না অদোমগী স্কিনকেয়র রুতিনগী মতাংদা হংনীংই! অদোম তশেংনা মঙাল থোকই, সর!
প্রধান মন্ত্রী: ঐহাক্না থম্মোয় শেংনা হায়রবদা হীরম অসিদা কয়া মীৎয়েং চংখিদে।
শান্নরোয়শিং: সর, ভারত মচা মিল্লিয়ন কয়াগী নুংশিবা অসিনা অদোমবু মঙাল পীরি!
প্রধান মন্ত্রী: মদু অচুম্বনি, মসি তশেংনমক অচুম্বনি। অমসুং মসি য়াম্না শক্তি লৈরবা ৱাফম অমনি... মীশিংগী নুংশিবা অমসুং য়াইফ-মঙ্গোল। ঐহাক্না সরকারগী মকোক ওইরিঙৈদগী হৌনা চহি ২৫ মপুং ফারক্লে। মসি য়াম্না শাংবনি। অমসুং মতম কয়াগী মতুংদা, মীওইশিংনা অদুম্মক নুংশিবা উৎলকপা মতমদা, মসিনা তশেংনা অচেৎপা ইথিল পী।
কোচ: সর, ৱাহংশিং অসি করম্না লাকপগে হায়বদু অদোম্না উরে। মখোয় পুম্নমক তোঙানবা করেক্তরনি! ঐহাক্না মখোয়গী হেদ কোচ ওইরকপা চহি অনি মপুং ফারক্লে, অদুগা ঐহাক্কী শম অসি ঙৌরে! ঐহাক্না অদোমদা ৱারী অমা লিজগে। ঐখোয়না ইংলেন্দদা জুন থাদা লৈখি, অমসুং মফম অদুদা ঐখোয়না নিংথৌ চার্লসকা উনখি। অদুবু প্রোতোকোলনা মীওই ২০ খক্তদা অয়াবা পীখি। অসুম্না, সপ্পোর্ত স্তাফনা চৎপা ফংখিদে। শান্নরোইশিং অমসুং হৈ-শিংলবা কোচ অহুমখক্তমক চঙবা য়াখি। ঐহাক্না সপ্পোর্ত স্তাফ হায়খি, "ঐহাক্না য়াম্না নুংঙাইতবা ফাওই, অদুবু মী ২০ খক্তগী লিমিৎ লৈ”। অমসুং মখোয়না হায়খিবা অমনা ঐঙোন্দা য়াম্না নুংঙাইবা ফাওখি। মখোয়না হায়খি, "করিসু কাইদে, ঐখোয়না ফোতো অদু পামদে। নবেম্বর ৪ নত্রগা ৫দা মোদীজীগা লোয়ননা ফোতো অমা ঐখোয়না পাম্মি”। অমসুং ঙসিদি, হায়রিবা নুমিৎ অসি মঙফাওনরে!
হরমনপ্রীত কৌর: করিগীদমক মসি ঐখোয়দা মতম পুম্নমক্তা থোক্লিবনো? ঐখোয়না ৱাখল অমসুং হকচাংদা হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবগীদমক্তা মসি থোকপা ওইরম্বা য়াই।
প্রধান মন্ত্রী: অদোম্না মসি হায়রিঙৈদা, হারমেন, অদোমগী ৱাখলদা করি খনবগে? মরমদি অদোম্না হায়খিবা অদুনা মীওই কয়াদা ইথিল পীবা ঙম্মি।
হরমনপ্রীত কৌর: মফম খরদা, ঐখোয়না মতম পুম্নমক্তা থাজৈ মদুদি ঐখোয়না ত্রোফি অসি থাংগৎপা ঙমগদবা নুমিৎ অমা লাক্কনি। অমসুং মসিগী তীম অসিগা লোয়ননা, ঐখোয়না অহানবা নুমিৎ অদুদগী হৌনা খংজিনবা ঙমখিবা অখন্নবা ৱাখল্লোন অমা লৈখি।
প্রধান মন্ত্রী: অদুবু করিগীদমক অসিগুম্বা থৌদোক অসি ঐখোয়দা লেপ্তনা থোক্লিবনো? অদুম ওইনমক, অদোম্না মখা চত্থনবা অমসুং অতোপ্পশিংদা থাজবা পীনবগী থৌনা অদু খোমজিনবা ঙম্লিবনি। মদুগী মরুমদা অচৌবা মরম অমা লৈরম্বা য়াই।
হরমনপ্রীত কৌর: হোয়, সর। ঐখোয়না ইশাদা থাজবা লৈবনা মরম ওইদুনা ঐখোয়গী তীম মেম্বর পুম্নমকপু ক্রেদিৎ পীজরি। তুর্নামেন্ত খুদিংমক্তা ঐখোয়না হেন্না ফগৎলকখি। সর (কোচ) না হায়খিবগুম্না, মহাক্না ঐখোয়গা লোয়ননা চহি অনি লৈখ্রে, অমসুং মতম অসিদা ঐখোয়না ঐখোয়গী ৱাখলগী মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা য়াম্না হোৎনখি, মরমদি হৌখিবদি হৌখ্রে, অমসুং ঐখোয়না মদু হোংদোকপা ঙম্লোই।
প্রধান মন্ত্রী: অদুদি অদোম্না হৌজিক্কী মতমদা হিংবা তম্লে।
হরমনপ্রীত কৌর: হোয়, তশেংবনি। মরম অসিনা ঐহাক্না অদোমদা হংনীংলিবা ৱাহং অসিদি হৌজিক হিংবগী ৱাখল্লোন অসিদা হেন্না থাজবা থমহন্নবা ঐখোয়গী তীমগী মেসেজ অমা পীবা ঙম্নবগীদমক্তা অদোম্না করি অহেনবা খরা তৌবগে হায়বসিনি। মরমদি মসিনা ঐখোয়দা তশেংনা মতেং পাংলি, অমসুং করিগুম্বা মসি অদোমদগীসু লাক্লবদি, মসিনা ঐখোয় অমসুং ঐখোয়গী কোচশিংনা অচুম্বা লম্বীদা চৎলি হায়বা অদু মপাঙ্গল কনখৎহনগনি।
প্রধান মন্ত্রী: অদুদি, DSP, নহাক্না মীপুম খুদিংমক্তা ইনষ্ট্রক্সন পীদুনা অমসুং মীপুম খুদিংমকপু কন্ত্রোল তৌদুনা লৈরম্বা তাই, চুমদ্রা?
দীপ্তি শর্মা: লৈতে সর, ঐহাক্না অদোমগা উন্ননবা ঙাইরি! ঐহাক্না ঙসিগী নুমিৎসিগীদমক ঙাইদুনা লৈরি, নঙবু উননবা ঙাইদুনা নুংঙাইনা লৈরি। অদুবু ঐহাক্না হৌজিক ফাওবা নীংশিংলি, ২০১৭দা অদোম্না ঐঙোন্দা হায়খি মদুদি অশেংবা শান্নরোই অমা হায়বসি অশোয়বা অমা মায়োক্নরবা মতুংদা অমুক হন্না লেপকদবনি, অশোয়বা অদুদগী হেন্না ৱাংখৎনবা হোৎনবনি। অদোম্না ঐঙোন্দা হায়খি, কন্না হোৎনবিয়ু, হোৎনবা লেপকনু” ৱাহৈশিং অসিনা ঐহাকপু মতম পুম্নমক্তা পুক্নিং থৌগৎখি। ঐহাক্না মতম ফংলবা মতমদা অদোমগী ৱা ঙাংবগী থৌরমশিং ঐহাক তাখি, সর। মীশিংনা মখল কয়াগী ৱাফমশিং হায়রবসু অদোম্না মতম পুম্নমক্তা চীং লেম্না থেংনৈ। অদোম্না পুম্নমকপু য়াম্না লায়না হেন্দল তৌবগী মওং অসিনা ঐহাকপু ঐহাক্কী শান্নবদা য়াম্না মতেং পাংই।
প্রধান মন্ত্রী: অদুগা অদোম্না হনুমান জী তেতুগা লোয়ননা চৎলি। অদুনা ঐঙোন্দা হায়বিয়ু, হনুমানজীনা অদোমবু মেৎচতা মতেং পাংবীবরা?
দীপ্তি শর্মা: সর, তশেংনমক্কীদি, ঐহাক্না মহাকপু (লোর্দ হনুমান) ইশাদা থাজবদগী হেন্না থাজৈ। ঐহাক্না অরুবা ফিভমদা থেংনরকপা মতমদা, ঐহাক্না মহাক্কী মীংখৈ শোল্লি, অমসুং ঐহাক্না অরুবা ফিভমশিং অসিদগী নান্থোকপা ঙম্লে হায়না ঐহাক্না ফাওই। ঐহাক্কী থাজবা অসি মহাক্কী মফমদা অদুক্কী মতীক মপাঙ্গল লৈ।
প্রধান মন্ত্রী: অদুগা অদোম্না অদোমগী ইন্সতাগ্রাম একাউন্ততা 'জয় শ্রী রাম' ইব্রা?
দীপ্তি শর্মা: হোয় সর, মদুসু মদুদা ইরি। হোয়, তশেং ই।
প্রধান মন্ত্রী: থাজবনা পুন্সিদা য়াম্না মতেং পাংই। খ্বাইদগী চাউবা কান্নবদি মসিনা নহাকপু শান্তি পীবনি। অদোম্না অদোমগী অৱাবা অদু ঈশ্বরদা শিন্নবা য়াই অমসুং শান্তিদা তুম্বা ফংগনি। মহাক্না ৱাকৎশিং অদু য়েংশিনগনি। অদুবু শান্নবুংদা, অদোম্না "দদাগিরি" খরা শিজিন্নরগা শান্নবুং অদুদা তুল তৌরগনি হায়নৈ। মসি কয়া য়াম্না অচুম্বনো?
দীপ্তি শর্মা: লৈতে সর, অসিগুম্বা অমত্তা লৈতে! অদুম ওইনমক, মীশিংনা খরা খরা থাজবা থম্বা য়াবা ৱাফম অমা লৈ অমসুং মদুদি ঐহাক্কী থ্রো অদুনি! করিগুম্বা মতমদা ঐগী তীমমেতশিংনা ফাগী ওইনা হায়নৈ, "তপথৌ, ঐখোয়নি।" য়াম্না কনবা মওংদা থোমগনু!
দীপ্তি শর্মা: সরনা ঐহাকপু ঐহাক্কী খুৎতা হনুমানজীগী তেতু লৈবগী মতাংদা পর্সনেল ওইনা হংখি। মসিগী তুংদা লৈরিবা সিক্রেৎ অদু করি ওইবগে, ঐহাক্না মহাকপু কয়া য়াম্না থাজবগে। অমসুং ঐহাকপু তশেংনা থম্মোয় পেলহনখিবা অদুদি সরনা ঐহাক্কী ইন্সতাগ্রামগী তেগলাইন খঙবসিনি!
প্রধান মন্ত্রী: হরমেন, মায় পাক্লবা মতুংদা, নহাক্না বোল অদু নহাক্কী পোকেৎতা হাপচিনবগী মরম করিনো? মসি অদোম্না থৌরাং তৌরম্বা নৎত্রগা মীওই অমনা অদোমদা হায়ব্রা?
হরমানপ্রীত কৌর: নত্তে সর, ঐহাক্না হায়নীংবদি মদুসু ঈশ্বরগী থৌরাংনি। অরোইবা বোল, অরোইবা কেৎচ, ঐঙোন্দা লাক্কনি হায়না ঐনা খল্লম্বা নত্তে, অদুবু লাকখি। চহি কয়াগী কন্না হোৎনরবা অমসুং ঙাইরবা মতুংদা, অরোইবদা ঐগী খুৎতা মসি ফংলবা মতমদা, মসি ঐগা লোইননা লৈগদবনি হায়না ঐনা খল্লি। ঐগী বেগতা বোল অদু অদুমক য়াওরি।
প্রধান মন্ত্রী: শফালি, অদোম রোথকদগীনি। মসিদি রেস্তলর পুম্নমক্না লাকপা মফম অমনি! করম্না অদোম্না (ক্রিকেৎকী) লম অসিদা লাকখিবগে?
শফালি ভর্মা: হোয় সর, রেস্তলিং অমসুং কাবাদি অসি মফম অদুদা য়াম্না পাম্নৈ। অদুবু ঐহাক্না থাজৈ মদুদি ঐহাক্কী ইপানা খ্বাইদগী চাউবা ইথিল পীখি, মরমদি...
প্রধান মন্ত্রী: ঙাইরো, অদোম্না রেস্তলিংগী চাংয়েং তৌখিদবরা?
শাফালি ভর্মা: তৌদে সর, তৌখিদে।
প্রধান মন্ত্রী: অমুক্তা তৌখিদে?
শাফালি ভর্মা: তৌদে কৈদৌনুংদা তৌদে সে।
প্রধান মন্ত্রী: ও, ঐনা খঙলে।
শাফালি ভর্মা: ঐহাক্কী ইপাবুংনা মহাক মশামক ক্রিকেতর অমা ওইবা পাম্মি, অদুবু ঙমখিদে। মরম অদুনা মহাক্না মহাক্কী মচাশিংদা মহাক্কী মঙলান শিন্নখি। ঐহাক অমসুং ঐহাক্কী ইবুং পুন্না শান্নরম্মি, অমসুং ঐখোয়না মেৎচশিং য়েংমিন্নখি অমসুং মদুদগী ঐহাক্না ক্রিকেত্তা য়াম্না পুক্নিং চিংশিন্দুনা ক্রিকেতর অমা ওইরকখি।
প্রধান মন্ত্রী: শাফালি, ঐহাক্না অদোমগী ঙা কেৎচ অদু উবদা ঐহাক্কী ৱাখলদা ৱাহং অমা লাকখি। ঐনা বোল অদু কেৎচ মতুংদা নোকপা অদুদু ঐনা খঙই, অদুবু নহাক্না বোল অদু লৌদ্রিঙৈদা নোকখি! মসিগী মরমদি করি ওইগনি?
শাফালি ভর্মা: সর, ঐহাক্না ইশাদা হায়জরি, "ঐহাক্কী নাক্তা লাকউ, কেৎচ! ঐহাক্কী নাক্তা লাকউ!" অদুগা তশেংনমক ঐহাক্কী মনাকদা লাকপদা ঐহাক্না নোক্তবা ঙমখিদে!
প্রধান মন্ত্রী: ঐহাক্না অদোম্না বোল অদু অতোপ্পা মফম অমত্তদা চৎলোই হায়বগী থাজবা অদু ঐহাক্না উবা ফংখি। মদু চুমব্রা?
শাফালি ভর্মা: সর, করিগুম্বা মসি অতোপ্পা মফম অমদা চৎলম্লবসু, ঐহাকসু মফম অদুদা চঙলমগনি!
প্রধান মন্ত্রী: মতম অদুগী নুংঙাইবা অদু অদোম্না শন্দোক্না তাকপা ঙমগদ্রা?
জেমিমাহ রোদ্রিগস: তশেংনমক হায়রবদা, সর, মসি সেমি-ফাইনেলনি, অমসুং ঐখোয়না ওস্ত্রেলিয়াগী মায়োক্তা মতম পুম্নমক্তা য়াম্না নক্না মায়থীবা নংদুনা লাকখি। মরম অদুনা, ঐহাক্না কেৎচ তৌনবা চৎপা মতমদা, ঐহাক্কী ৱাখল্লোনদি ঐখোয়না তীম অসিগীদমক্তা মসিদা মাইপাক্কদবনি হায়বসিনি। ওইনীংবা ওইরবসু, ঐহাক অরোইবা ফাওবা লৈগদবনি। ঐখোয়না অসিগুম্বা ফীভম অসিদা লৈরিঙৈদা, ঐখোয়না অমগা অমগা অসুম্না হায়নরম্মি: অশাংবা পার্তনরশিপ অমা, অচেৎপা পার্তনরশিপ অমা, অমসুং মখোয়না মাইথখিগনি। মসি ঐখোয়না তৌনবা হোৎনরিবনি। অমসুং ঐহাক্না হায়গনি মদুদি মতম অদুদি অপুনবা তীম অমগী হোৎনবনি, সর! হোয়, ঐহাক্না সেঞ্চুরি অমা স্কোর তৌরম্বা য়াই, অদুবু ঐহাক্না ফাওই মদুদি করিগুম্বা ঐহাক অমসুং হেরী দি (হরমনপ্রীত কৌর) গী মরক্তা পার্তনরশিপ লৈরমদ্রবদি নত্রগা দিপ্তীনা ইম্পেক্তিব ইনিংশিং অদু শান্নরমদ্রবদি, অদুগা রিচা অমসুং অমন্না রন ১৫গীদমক বোল ৮ শান্নরমদ্রবদি, ঐখোয়না সেমিফাইনেলদা মায় পাক্লম্লম্লোই। অদুবু মীপুম খুদিংমক্না, "হোয়, ঐখোয়গী তীম্না মসি তৌবা ঙমগনি অমসুং ঐখোয়না পাংথোক্লগনি!" হায়না থাজবা থমখি।
জেমিমাহ রোদ্রিগস: মহাক্না (প্রধান মন্ত্রী) ঐখোয়বু করিগুম্বা অমদগী হেন্না পুক্নিং থৌগৎপা পামখি। মহাক্না ঐখোয়গী এক্সপরিয়েন্স, ৱার্ল্দ কপ মায় পাকপা অসি করম্না ফাওবগে, মেৎচ অহুম মায়থিরবা মতুংদা করম্না ফাওবগে, অমসুং ঐখোয়না মতৌ করম্না অমুক হন্না ফগৎলকখিবগে হায়বদু খঙবা পামখি।
ক্রান্তি গৌদ: ঐহাক্না ৱার্ল্দ কপকী মেৎচ অমদা প্লেয়র ওফ দি মেচ ওইরকপা মতমদা, ঐহাক য়াম্না চাউথোকচখি অমসুং ঐহাক্কী খুঙ্গং অসিসু চাউথোকচবা পোক্কনি হায়বা ঐহাক্না খঙখি।
ক্রান্তি গৌদ: ঐহাক্না বোল্লিং তৌরিঙৈদা, হরমন দিনা ঐঙোন্দা হায়, "অদোম্না ৱিকেৎ অদু লৌগদবনি। নহাক্না অহানবা ৱিকেৎ লৌগনি। অদুনা ঐনা অহানবা ৱিকেৎ অদু লৌবদা মীৎয়েং থমগনি। ঐহাক্না বোল্লিং তৌরিঙৈদা, ঐহাক্না অহানবা ৱিকেৎ অদু ফংগনি হায়না খল্লি। ঐগী ইবুং অহল অমা লৈ অমসুং মহাকসু ক্রিকেৎ পাম্মি। মহাক্না অদোমবু য়াম্না পাম্মি, সর। মহাক্না ক্রিকেৎ শান্নবা য়াম্না পাম্মি, অদুবু ঐগী ইপাগী থবক তৎখিদবদগী মহাক একাদেমী অমদা য়াওবা ঙমখিদে। মরম অদুনা মহাক্না শান্নবা অসি তৌখিদে। অঙাং ওইরিঙৈদগী, ঐহাক্না মহাক শান্নবা য়েংবা য়াম্না পাম্মি অমসুং নুপামচাশিংগা লোয়ননা তেনিস বোল অমসুং ক্রিকেৎ শান্নরম্মি। মতুং তারকপদা, এম.এল.এ. ত্রোফি কৌবা লেদর-বল তুর্নামেন্ত অমা ঐখোয়গী খুঙ্গংদা পাংথোকখি অমসুং ঐহাক্না মদুদা শরুক য়াখি। তীম অনি লাকখি। তীমদা য়াওরিবা নুপীমচাশিংগী মরক্তগী অমা খঙহৌদনা নারকখি, অমসুং ঐহাক্কী শম অদু শাংখি, মরম অদুনা কোচ অদুনা ঐঙোন্দা লাকখি অমসুং হংখি, অদোম শান্নগেরা?” ঐনা য়াই হায়না হায়খি। মহাক্না ঐবু তীম অসিগীদমক শান্নবা য়াহনখি। মদু ঐগী অহানবা লেদর-বল মেৎচনি। ঐহাক মেচকী শান্নরোই ওইখি। ঐহাক্না ৱিকেৎ অনি লৌখি অমসুং রন ২৫ ফংখি। অসুম্না ঐগী ক্রিকেৎ খোঙচৎ হৌখি।
প্রধান মন্ত্রী: শাফালিসু হৌখিবা মেৎচ অনিদা শান্নবগী খুদোংচাবা ফংখি, চুমদ্রা?
শাফালি ভর্মা: হোয় সর। মদুগী মমাংদা, ঐহাক দোমেস্তিক মেৎচশিং শান্নরম্মি। অদুবু ঐহাকপু কৌরকপা মতমদা...অশেংবদি, প্রতিকাগা থোকখিবা অদুদি শান্নরোই অমত্তনা কনাগুম্বা অমগীদমক থোকখিবা অসি অপাম্বা অমা নত্তে, অদুবু ঐহাকপু কৌরকপা মতমদা, ঐহাক্না ইশাদা থাজবা উৎখি, অমসুং তীমসু ঐঙোন্দা থাজবা উৎখি। ঐহাক্না খল্লি মদুদি ঐহাক্না তীম অসিবু ওইনীংবা ওইরবসু মায় পাকহনগদবনি।
প্রতিকা রাৱাল: ভিদিও অসিগী মতুং ইন্না, সর, ঐহাক্না অদোমদা হায়জনীংবদি ঐহাক শোকপা মতমদা, তীমদা লৈরিবা মীওই কয়ানা হায়খি, "ঐখোয়না প্রতিকাগীদমক ৱার্ল্দ কপ অসি মায় পাকপা পাম্মি।" মতম অদুদা ঐহাক্না মদু খঙখিদে, অদুবু তুংদা তীমগী মপান্দা লৈবা মীওই অমনা ঐঙোন্দা হায়খি। ঐহাক্না মপান্দা ফমলিঙৈদা কনাগুম্বা অমনা ঐখোয়না ৱার্ল্দ কপ মায় পাক্লে হায়রকখি, তেক্নিকেল ওইনা ঐহাক ফাইনেল স্ক্বাদতা য়াওখিদে। ঐহাক ১৬শুবা শান্নরোইনি। অদুবু, সর, ঐহাক হ্বিল চিয়রদা লৈজরবসু, মখোয়না ঐহাকপু স্তেজদা লেপহল্লম্মি অমসুং ঐঙোন্দা মান্নবা ইকায় খুম্নবা উৎখি। মসিগী তীম অসি তশেংনা ইমুং অমগুম্না লৈ, সর। নহাক্না শান্নরোই খুদিংমকপু চপ মান্ননা ইকাই খুম্নবা উৎলবা অমসুং মীপুম খুদিংমকপু য়াওহল্লবা মতমদা, মদুদা তীম অদু অশেংবা ইমুং অমা ওইরকই। অদুগা অসিগুম্বা ইমুং অমনা পুনশিন্দুনা শান্নবা মতমদা সর, তীম অসি মায়থিবা পীবা য়াম্না লুনা থোকই। মরম অদুনা মসিগী তীম অসিনা ফাইনেলদা মায় পাকপা ফংবগী তশেংনা ইথিল পীখি।
প্রধান মন্ত্রী: অদোম্না মপুং ফানা চুম্মি। অরোইবদা, শান্ন-খোৎনবদা তীম স্পিরিৎ অসিনা খ্বাইদগী মরু ওই। অমসুং মসি ফিল্দতা তীম স্পিরিতকী মতাংদা খক্তা নত্তে। পুং ২৪ অমনা অমগা লোইননা লৈমিন্নবা মতমদা, মরী অমা শেম্মী। অদোম্না অমনা অমগী অশোনবশিং খঙবা ফংলগনি অমসুং মখোয়দু কুপশিনবা হোৎনগনি, অমসুং অদোম্না অমনা অমগী মপাঙ্গলশিংসু খঙগনি অমসুং মখোয়দুবু শৌগৎনবা অমসুং ময়েক শেংনবা হোৎনগনি। মসিদগী খক্তনি তশেংনা তীম ৱার্ক লাক্কদবা।
প্রধান মন্ত্রী: অদোমগী কেৎচ অদু খ্বাইদগী মমিং চৎলবা কেৎচ ওইখি, ওইদ্রো।
অমঞ্জোত কৌর: হোয়, সর! ঐহাক্না মমাংদসু ব্লাইন্দর কয়া লৌখি, অদুবু কনা অমত্তনা মসিগুম্না মমিং চৎখিদে। অমসুং অহানবা ওইনা, কেৎচ লোইদ্রিঙৈ মমাংদা খরা শোইবা অসিসু য়াম্না নুংঙাইবা ফাওখি!
প্রধান মন্ত্রী: অদোম্না কেৎচ অদু লৌরকপা মতমদা, মদু তর্নিং পোইন্ত অমা ওইখি, করিগুম্বা অমা ওইখি, নৎত্রা?
অমঞ্জোত কৌর: হোয়, সর।
প্রধান মন্ত্রী: অদোম্না তশেংনা কেৎচ অদু লৌদ্রিঙৈদা, অদোম্না বোল অদু খক্তমক উরম্বা তাই। অদুবু মদুগী মতুংদা, ঐহাক্না থাজৈ মদুদি অদোম্না ত্রোফি অদু উবা ফংলে!
অমনজোত কৌর: সর, ঐহাক্না কেৎচ অসিদা ত্রেফি অদু উবা ফংলে! মদুগী মতুংদা, তীমমেত কয়ানা ঐঙোন্দা চঙশিল্লকখি, ঐনা শ্বর হোনবা ঙমখিদে। ঐগী মথক্তা মীওই কয়া অমা লৈ হায়বা ঐহাক্না খঙখিদে! প্রধান মন্ত্রী: অদোম্না খঙলে, চুম্ব্রা? হৌখিবা মতমদা, সুর্যকুমার য়াদবনা অসিগুম্বা কেচ অমা লৌখি।
অমঞ্জোত কৌর: হোয়, সর।
প্রধান মন্ত্রী: ঐহাক্না থাজৈ মদুদি অদোমগী মরক্তগী কনাগুম্বা অমনা হান্ননা কেৎচ তৌখিবা অদু ঐহাক্না অমুক হন্না ত্বীত তৌখি। ঐহাক্না মসি নীংশিংলি। মসি য়াম্না নুংঙাইবা তাঙ্কক অমনি।
হারলিন কৌর দেওল: হোয়, সর! মতম অদুদা ঐখোয়না ইংলেন্দদা লৈরিঙৈদা ঐহাক্না কেৎচ তৌখি। ঐখোয়না অসিগুম্বা কেৎচশিং অসি য়াম্না কুইনা প্রেক্তিস তৌদুনা লাক্লি। ঐহাক্না নীংশিংলি মদুদি ঐহাক ফিল্দিং তৌরিঙৈদা, কেৎচ অমা লাকখি। ঐহাক চেনখি, অদুবু ফংখিদে। হেরী দিনা ঐঙোন্দা হায়খি, "নঙনা অসিগুম্বা কেৎচশিং অসি লৌবা ঙমদ্রবদি অফবা ফিল্দর অমা ওইবগী করি কান্নবা লৈবগে?" তুংদা ঐগী তুংদা লেপ্পীবা জেম্মীনা হায়খি, "কৈসু খল্লুনু।" ঐহাক্না মঙোন্দা হংখি, "ঐহাক্না মসি লৌবা ঙমগনি হায়না অদোম্না খনব্রা?" মহাক্না হায়খি, "হোয়, অদোম্না পাংথোকপা ঙমগনি।" মরম অদুনা ঐনা মঙোন্দা হায়খি, “ওভর অনি লৈরি অমসুং ঐহাক্না অফবা কেৎচ অমা লৌদুনা অদোমদা উৎচরি”। অমসুং সর, মদুগী মতুংদা বোল অদু লাকখি, অমসুং ঐহাক্না মদু কেৎচ তৌখি!
প্রধান মন্ত্রী: ও, অদোম্না মশাগী ওইবা চেলেঞ্জ অমদা থবক তৌরম্মি হায়না ঐনা উরে! রিচা, নহাক্না মফম অমা হেক্তদা শান্নরবসু, নহাক্না মেৎচশিংবু মায় পাক‌ই, চুমদ্রা? অদোম্না মতম পুম্নমক্তা ইম্পেক্ত তৌনবা পাম্বৈ অমা ফংই!
রিচা গোশ: ঐ খঙদে, সর, অদুবু মসি অন্দর-১৯, সেনিয়র তীম, নৎত্রগা WPL ওইরবসু, ঐখোয়না ত্রোফি কয়া ফংখি অমসুং য়াম্না শাংবা সিক্স কয়া অমা ফংবা ঙমখি!
প্রধান মন্ত্রী: ফরে, ঐঙোন্দা অহেনবা খংহনবিয়ু।
রিচা গোশ: ঐহাক্না বেতিং তৌরিঙৈদা... সিক্স লৌবদা... ঐহাক্না হেরী দি, স্মৃতী দিদী, অমসুং অতোপ্পা পুম্নমক্না ঐঙোন্দা থাজবা থম্লি হায়না খল্লি। ওইনীংবা ফীভম ওইজরবসু, বোল হন্থরবসু অমসুং রন হেন্না চেন্দ্রবসু ঐহাক্না মদু পাংথোকপা ঙমগনি হায়না তীম পুম্নমক্না থাজবা থমখি। থাজবা অসিনা ঐঙোন্দা থাজবা পীখি মদুদি, ঐহাক্না মসি তৌবা ঙমগনি। মরম অসিনা ঐহাক্কী বোদী লেংগ্বেজ খুদিংদা থাজবা অদু উৎলি হায়না ঐহাক খল্লি।
রাধা যাদব: ঐখোয়না মেৎচ অহুমদা মায়থীবা নংখি, সর। অদুবু খ্বাইদগী ফবা শরুকদি, মায়থিবা নংলবসু, ঐখোয়না অমগা অমগা মতেং পাংনদুনা, অমগা অমগা ৱারী শানদুনা, পুন্না লৈমিন্নখি। মদু জেন্যুন অমসুং অশেংবা অমনি। মরম অদুনা ঈশ্বরনা ঐখোয়বু ত্রোফি অসিগা লোয়ননা য়াইফ-মঙ্গোল পীরম্মি।
প্রধান মন্ত্রী: নত্তে, নত্তে, মসি ঈশ্বর খক্তনা নত্তে, মসিগী মায়পাকপা অসি নখোয়না কন্না হোৎনবনা ফংবনি। ঐঙোন্দা হায়বিয়ু, নখোয় পুম্নমক্না লম অসিদা করম্না শেম-শাখি?
রাধা য়াদব: সর (কোচ) না হায়খিবগুম্না, ঐখোয়না মতম খরগী মমাংদগী য়াম্না ফবা ক্রিকেৎ শান্নদুনা লাক্লি। ঐখোয়না ফিৎনেস, ফিল্দিং, নৎত্রগা স্কিলগী মতাংদা ওইগেরা, মখল খুদিংমক্কী ফিভমগীদমক্তা শেম-শারি। ঐখোয়না মতম শাংনা কন্না হোৎনদুনা লাক্লি। অমসুং ঐনা হায়রম্বা অদুগুম্না, মীপুম খুদিংমক অমত্তা ওইনা লৈমিন্নরবদি, থবকশিং অসি হেন্না লায়না ওইরকই। অদুবু করিগুম্বা মীওই অমবু মথন্তা থাদোক্লবদি, মসিগুম্বা মওং অসিদা থবক তৌবদা য়াম্না অৱাবা ওই।
প্রধান মন্ত্রী: অদুবু ঐহাক্না অদোম্না অহানবা ওইনা মনা অমা ফংলবা মতমদা, অদোম্না মদু অদোমগী ইপাদা মতেং পাংবদা শিজিন্নখি হায়না ঐহাক্না খঙই।
রাধা য়াদব: হোয়, সর।
প্রধান মন্ত্রী: অদুগা অদোমগী ইপানা অদোমবু মতম পুম্বদা মপুং ফানা পুক্নিং থৌগৎপিরিবরা?
রাধা য়াদব: হোয়, সর, মতম পুম্নমক্তা। মতম অদুদা ঐখোয়গী ইমুংগী ওইনদি মসি লায়বা ওইখিদে, অদুবু ঐহাকপু ঐহাক্কী ইপানা ঐহাকপু অসিগুম্বা ৱাখল্লোন অমত্তা ফাওহনখিদে, ইমানসু ফাওহনখিদে।
স্নেহ রানা: সর, মসি চহি কয়াগী কন্না হোৎনবগী মহৈনি। ঐহাক্না ঐগী বোল্লিং কোচ, অভিশকর সরগা লেপ্পা লৈতনা ৱারী শানরি। ঐখোয়না অখন্নবা বেত্তরশিংবু করম্না থেংনগদগে হায়বদু খন্নৈ। হায়রিবা স্ত্রেতেজীশিং অসি কেপ্তেন, ভাইস কেপ্তেন, অমসুং হেদ কোচগা লোয়ননা শেম্মী, অমসুং ঐখোয়না মখোয়শিং অসিবু ফিল্দদা পুথোক্নবা হোৎনৈ। লাইবক ফবদি, অয়াম্বা মতমদা মখোয়না মথৌ তৌই। তশেংনমক, থৌরাং তৌরম্বা অদুগুম্না তৌদবা মেৎচশিং লৈ, অদুবু ঐখোয়না মথংগী মতমদা হেন্না ফবা তৌনবা ঐখোয় ইশাবু মতম পুম্নমক্তা পুক্নিং থৌগৎলি।
উমা চেত্রি: সর, ঐহাক্না অদোমগী মমাংদা লৈদুনা করি হায়গদগে হায়বদু তশেংনা খঙদে।
প্রধান মন্ত্রী: ৱাখলদা লাকপা অমা হেক্তা হায়বিয়ু।
উমা চেত্রি: সর, মসি ঐহাক্কী অহানবা মেৎচনি। অমসুং ঐহাক্না অহানবা দিব্যু খুদিংগী, নোং চুই! নুমিৎ অদুদসু থোকখি। নোং চুখি, মরম অদুনা ৱিকেৎ কীপিং খক্তমক ঐনা তৌবা ঙমখি। অদুম ওইনমক, ঐহাক য়াম্না নুংঙাইখি মরমদি ভারতকীদমক্তা অহানবা ওইনা শান্নবা অমসুং মদুসু ৱার্ল্দ কপ অমদা শান্নবা অসি ঐহাক্কীদমক্তা য়াম্না চাউবা অমনি। ঐহাক্না লৈবাক অসিগীদমক ঐহাক্কী খ্বাইদগী ফবা পীবা পাম্মি হায়না ঐহাক্না য়াম্না পুক্নিং থৌগৎখি। ঐহাক্না ঐহাক্কী হোৎনবনা ভারতপু মায় পাকহনবদা মতেং পাংখি হায়বা ঐহাক্না থাজবা পীবা পামখি। খ্বাইদগী ফবা শরুক অসিদি তীম পুম্নমক্না ঐঙোন্দা থাজবা থমখি, মীপুম খুদিংমক্না ঐঙোন্দা ৱারী শাননবা, লমজিং-লমতাকপীবা, মতেং পাংবীবা লাকখি অমসুং মসিনা ঐঙোন্দা য়াম্না চাউনা কান্নখি।
কোচ: ভারতকীদমক শান্নবা অৱাং নোংপোক্কী অহানবা নুপীমচা মহাক্না ওইরি।
প্রধান মন্ত্রী: অসামদগীনি, চুমদ্রা?
রেনুকা সিংহ থাকুর: হোয়, সর। দ্রেসিং রুমগী এতমোস্ফিয়র অসি মঙাল অমসুং অফবা ওইহন্নবা, ঐখোয়না ক্রিএতিব ওইবা মওংদা করিগুম্বা খরা তৌনবা খন্নখি। মরম অদুনা ঐহাক্না পোজিতিবিতীগী খুদম ওইনবা ৱাহোং য়েকখি। অদুদগী ঐখোয়না খল্লম্মি, ঐখোয়না মসি হেন্না নুংঙাইবা ওইহন্নবা করি তৌবা য়াবগে? স্মৃতীনা মহাক্কী য়াইখৈশুবা স্কোর ফংলকপা মতমদা, ঐখোয়না হায়খি, "ফরে, মথংদনা ঐখোয়না চাম্মাশুবা স্কোর তৌরসি!"
প্রধান মন্ত্রী: অদুদি, অদোম্না মফম অসিদা লাকপা মতমদা, অদোম্না মফম খুদিংমক্তা ৱাহোংশিংসু উবা ফংলমগনি!
রেনুকা সিংহ থাকুর: হোয়, সর! ঐহাক্না হায়খি মদুদি ঐহাক্না মফম অসিদা অতোপ্পা অমা উখি। তশেংনমক্কীদি, ঐহাক্না তৌবা ঙম্বা অসি ৱাহোং য়েকপা খক্তনি, মরম অদুনা ঐহাক্না মসি য়েকপনি। ঐহাক্না অতোপ্পা করিগুম্বা অমা করম্না য়েক্নগদগে হায়বদু খঙদে!
(অতোপ্পা শান্নরোই অমনা): মথংদা, মহাক্না উচেক অমা য়েক্নবা হোৎনখি, অদুবু ঐখোয়না মদু তৌদনবা ঐখোয়না হায়খি!
প্রধান মন্ত্রী: অদুম ওইনমক, ঐহাক্না মরু ওইনা অদোমগী ইমাগী মফমদা ইকায় খুম্নবা উৎচরি। অৱাবা কয়া মায়োক্নরবসু, মহাক্না অদোমগী মায় পাকপদা অচৌবা থৌদাং অমা লৌখি। সিঙ্গল পেরেন্ত অমা ওইরবসু, মহাক্না অদোমগী পুন্সি শেমগৎনবা হোৎনবদা লেপ্পা লৈতনা হোৎনখি অমসুং মসি তশেংনা শিংথানীংঙাইনি। মহাকপু ঐহাক্কী ইকায় খুম্নবা উৎচরি।
রেনুকা সিংহ থাকুর: হোয়, সর, ঐনা তৌগনি।
অরুন্ধতী রেদ্দী: সর, অহানবদা, ঐগী ইমা ঐঙোন্দা অদোমদা পাউজেল অমা পীনবা হায়রকখি। ঐহাক্না নহাক্কা ৱারী শানবগী তাঞ্জা ফংগনি হায়না ঐহাক্না খল্লুদে, অদুবু মহাক্না নহাক্না মহাক্কী হেরোনি হায়না পাউদমবীয়ু হায়খি। মহাক্না ঐঙোন্দা ঙসাইদগী মরি নৎত্রগা মঙা কোল তৌদুনা, "ঐগী হেরোগা উনরবো?, নহাক্না ঐগী হেরোগা করম্বা মতমদা উনগনু?" হায়না হংখি।
প্রধান মন্ত্রী: হৌজিক অদোম পুম্নমক্না শান্ন-খোৎনবগী লমদা মায় পাকপা ঙম্বদা করি ফাওবগে? অদোমগী ৱাখল্লোন্দা লৈবাক অসিনা অদোমদগী মখা তানা করি আশা তৌবগে? অদোম্না হেন্না করি মতেং পাংগদগে?
স্মৃতী মন্দনা: সর, ঐখোয়না ৱার্ল্দ কপ অমা হেক্তা চৎপা মতমদা, ঐখোয়না অহানবদা ৱারী শানরিবা অসি ৱার্ল্দ কপ অসিদা মায় পাকপা অসিনা নুপীশিংগী ক্রিকেৎতা নত্তনা নুপীশিংগী স্পোর্তসতা করি শাফু পীরক্কনি হায়বসিনি। মসি য়াম্না চাউবা ওইগনি, অমসুং মসিনা ভারত্তা তশেংবা রিভোলুসন অমা হৌহনবা ঙমগনি। মাংলোমদা চংশিল্লকপদা, ঐখোয়গী হোৎনবা অসি নুপীশিংগী ক্রি কেৎপু খক্তমক হেনগৎহনবতা নত্তনা ভারতকী নুপীশিংগী শান্ন-খোৎনবদা অহোংবা পুরক্নবা হোৎনগনি। অমসুং ঐহাক্না থাজৈ মদুদি মসিগী তীম অসিনা মদু পাংথোকপা ঙম্মি।
প্রধান মন্ত্রী: ঐহাক্না থাজৈ মদুদি নখোয় পুম্নমক্না অতোপ্পশিংগীদমক অচৌবা ইথিলগী হৌরকফম অমা ওইরকপা ঙমগনি, মরমদি মায় পাকপা অসিনা অদোমদা অচৌবা শক্তি অমা পীরগনি। খুদম ওইনা হায়রবদা, নহাক য়ুমদা হল্লকপা মতমদা, মহৌশানা কুহ্মৈশিং অমসুং নুংঙাইবা থৌরমশিং পাংথোক্কনি। অদুবু নুমিৎ খরগী মতুংদা, নহাক্না তমখিবা স্কুল, নহাক্কী স্কুলদা চৎলু। মফম অদুদা নুমিৎ অমা খক্তমক কাইথোকউ। অঙাংশিংগা ৱারী শান্নৌ। মখোয়না নহাকপু ৱাহং মখল কয়া হংগনি। মখোয়গা নীংথিনা ৱারী শানৌ। ঐহাক্না থাজৈ মদুদি স্কুলনা অদোমবু মতম পুম্নমক্তা নীংশিংদুনা লৈগনি, অমসুং অঙাংশিং অদুনা নুমিৎ অদু কৈদৌঙৈদসু কাওরোই। অদোম্না তম্লম্বা স্কুল অদুগা চপ মান্নৈ। করিগুম্বা নহাক্না এক্সপিরিএন্স অদু পাম্লবদি, স্কুল অহুম খনবিয়ু অমসুং চহি অমদা, য়ারিবমখৈ, নুমিৎ অমমম স্কুল অমমমদা চৎপিয়ু। অদোম্না উগনি, মসিনা মখোয়বু ইথিল পীবতা নত্তনা অদোমবুসু পুক্নিং থৌগৎকনি। অনিশুবদা, ফিৎ ইন্দিয়া মুভমেন্ত লৈরি। অদোম্না খংবগুম্না, ওবেসিতী অসি ঐখোয়গী লৈবাক অসিদা অচৌবা সমস্যা অমা ওইরক্লি। ফিৎনেস অসি মসিবু থেংননবা খ্বাইদগী ফবা পাম্বৈনি। ঐহাক্না মতম পুম্নমক্তা হায় মদুদি অপীকপা ৱাফমশিং অসিসু মরু ওই, খুদম ওইনা নহাক্কী অচাথাও চাদা ১০ হন্থহনবা অসিনি। মদু লৈবা মতমদা খনবিয়ু। মীওইশিংনা অদোমদগী অসিগুম্বা অপীকপা, শীজিন্নবা য়াবা সজেসনশিং অসি তাবদা, মখোয়না মখোয়বু মরুওইনা লৌই। অমসুং করিগুম্বা নহা ওইরিবা নুপীমচাশিংবু ফিৎ ইন্দিয়া কেম্পেনদা শরুক য়ানবা পুক্নিং থৌগৎলবদি, মসিনা অচৌবা অহোংবা অমা পুরক্কনি। নখোয় পুম্নমক্কা লোয়ননা ঐহাক্না নুংঙাইনা ৱারী শানখি। নখোয়গী মরক্তগী খরদি ঐনা মমাংদা থেংনখ্রে, অমসুং খরদি অহানবা ওইনা থেংনরে। অদুম ওইনমক ঐহাক্না ময়াম পুম্নমকপু উননবা মতম পুম্নমক্তা ঙাইরি। অমসুং অদোম (প্রতিকা) গীদমক, অদোম অথুবা মতমদা ফগৎলকপা ওইরসনু হায়না ঐনা থৌনিজরি।
স্মৃতী মনধনা: সর, অদোম্না হায়খিবা অদু ঐখোয়না তশেংনা নীংশিংগনি। ঐখোয়না মীয়ামগা ৱারী শানবগী খুদোংচাবা ফংলবা মতমদা, ঐখোয়না মসিগী পাউজেল অসি শন্দোক্নবা হোৎনগনি। অমসুং ঐখোয়গী তীম পুম্নমক্কী মফমদগী, সর করিগুম্বা অদোম্না পাউজেল অমা হেক্তদা শন্দোকহনবা পাম্লবদি, ঐখোয়দা মতম অমহেক্তদা পাউ ফাওবীরকউ, মরমদি, মসি মরু ওইবা মরম অমনি।
প্রধান মন্ত্রী: ঐখোয় পুম্নমক্না পুন্না লৈবাক অসিবু মাংলোমদা পুখৎকদবনি।
স্মৃতী মনধনা: হোয়, সর।
প্রধান মন্ত্রী: ফরে অদুদি। ময়াম পুম্নমকপু য়াইফ-পাউজেল পীজরি।

Prime Minister's Office
English rendering of PM's interaction with ICC Women’s World Cup champions
06 NOV 2025 1:32PM by PIB Delhi
Prime Minister: Today is a very important day. It’s Dev Diwali and also Gurpurab. Therefore, it is a very important occasion indeed.
Players: Happy Gurpurab, Sir!
Prime Minister: Many congratulations to all of you!
Coach: Hon’ble Prime Minister, thank you very much. We feel honoured and privileged to be here. I’d just like to tell you about one campaign. These girls have done wonders, truly amazing. For the past two years, they’ve worked so hard, shown tremendous effort. Every practice session, they played with full intensity and energy. I’d just say that their hard work has truly paid off.
Harmanpreet Kaur: Sir, I still remember when we met you in 2017. At that time, we didn’t come with a trophy, but today it’s a matter of great honour for us that we’ve been able to bring the trophy for which we worked so hard all these years. You’ve doubled our happiness today, and it’s a huge honour for us. Our aim now is to keep meeting you again and again in the future every time with a trophy and to keep taking team photos with you.
Prime Minister: Truly, you all have done something remarkable. In Bharat, cricket is not just a sport. In a way, it has become a part of people’s lives. When cricket goes well, Bharat feels happy; and if it falters even a bit, the whole country becomes disappointed. When you lost three matches in a row, the trolling army went after you.
Harmanpreet Kaur: When we met you in 2017, we had come back after losing the final, but you motivated us so much then. You told us how to play and give our best when the next opportunity comes. And today, when we finally returned with the trophy, it felt so good to talk to you again.
Prime Minister: Yes, Smriti ji, please tell us.
Smriti Mandhana: When we came in 2017, we couldn’t bring the trophy, but I remember you asked us a question about expectations and your answer has stayed with me ever since. It really helped us. In the next 6–7 years, we made several attempts, but we faced many heartbreaks in World Cups, but I think it was destiny that the first Women’s World Cup would come to Bharat. And, Sir, you’ve always been an inspiration to all of us. Especially now, seeing women shining in every field, whether it’s ISRO’s rocket launches or anything else. It’s all so inspiring. Every time we see that, it motivates us even more to do better and to inspire other girls across the country.
Prime Minister: The whole nation is watching and feeling proud. I actually want to hear from all of you and your experiences.
Smriti Mandhana: Sir, I think the best thing about this campaign was that every player has a story to tell and no one’s contribution was less than the others.
Smriti Mandhana: Last time, you spoke about how to deal with expectations. That answer has always stayed in my mind. And the way you remain calm and composed, that’s also deeply inspiring for us.
Jemimah Rodrigues: Sir, when we lost those three matches … I think a team is not defined by how many times you win, but by how you pick yourself up after a fall. And I feel that this team has done that and that’s why this is a champion team. Another thing I would say about this team is the unity in the team. It’s the best I’ve ever seen. Whenever someone did well, everyone was genuinely happy, clapping, celebrating as if they themselves had scored those runs or taken those wickets. And whenever someone was down, there was always someone to put a hand on their shoulder and say, “It’s okay, you’ll do it in the next match.” That, I think, defines this team.
Sneh Rana: I agree with Jemmy. We had decided that everyone is together in success, but the real test is to stand by each other during a downfall. As a team, as a unit, we decided that no matter what happens, we won’t leave anyone behind and we’ll always lift each other up. I think that was the best part of our team.
Kranti Goud: Harman Di always says: “Keep smiling!” So, if anyone was sitting nervous or quiet, we’d make sure everyone smiled. Seeing each other laugh made us all feel lighter and more positive.
Prime Minister: But there must be someone in your team who makes everyone laugh, right?
Player: Jemmy Di!
Jemimah Rodrigues: Sir, actually Harleen too! She really values keeping the team together.
Harleen Kaur Deol: Sir, actually, I feel every team needs at least one person who keeps the mood light. Whenever I see someone sitting alone or quiet or maybe when I’m just feeling a bit too idle, I go around doing something funny or lighthearted. It makes me feel good when the people around me are happy.
Prime Minister: You must have done something here as well, right?
Harleen Kaur Deol: Sir, they actually scolded us. They told us to stay quiet! If we made even a little extra noise, we got scolded.
Harleen Kaur Deol: Sir, I actually wanted to ask you about your skincare routine! You really glow, Sir!
Prime Minister: I’ve honestly never paid much attention to that subject.
Players: Sir, it’s the love of millions of Indians that makes you glow!
Prime Minister: That’s true, it really is. And it’s a very powerful thing … the love and blessings of people. You see, it’s been 25 years now for me as Head of Government. That’s a long time. And even after all this while, when people still shower such affection, it truly has a deep impact.
Coach: Sir, you saw how the questions come. They are all different characters! It’s been two years since I became their head coach, and my hair has already turned grey! Let me tell you a story. We were in England in June, and we met King Charles there. But the protocol allowed only 20 people. So, the support staff couldn’t go. Only the players and three skilled coaches were allowed. I told the support staff, “I’m extremely sorry, but the limit is only 20 people.” And they said something that really struck me. They said, “That’s okay, we don’t want this photograph. We want a photograph with Modi ji on November 4th or 5th.” And today, that day has come true!
Harmanpreet Kaur: Sometimes it felt like why does this always happen to us? Maybe it was written that way so we could become mentally and physically stronger.
Prime Minister: When you were saying that, Harman, what was going through your mind? Because what you said can really inspire people.
Harmanpreet Kaur: Somewhere deep down, we always believed that a day would come when we too would lift that trophy. And with this team, there was a special feeling that we could sense it from day one.
Prime Minister: But when that thought came to you that “Why does this keep happening to us?” and still, despite that, you gathered the courage to keep going and to give confidence to everyone else there must have been a strong reason behind that.
Harmanpreet Kaur: Yes, Sir. The credit goes to all our team members, because everyone had self-belief. In every tournament, we were improving. Like Sir (the coach) said, he’s been with us for two years, and during this time we’ve worked a lot on our mental strength, because what had happened was in the past, and we couldn’t change it.
Prime Minister: So you learned to live in the present.
Harmanpreet Kaur: Yes, exactly. That’s why my question to you was about what extra you do something that could give our team members a message to believe even more strongly in this idea of living in the present. Because it has really helped us, and if it comes from you as well, it’ll reinforce that we and our coaches are on the right path.
Prime Minister: So, DSP (Deputy Superintendent of Police), what did you do today? You must have been giving everyone instructions and controlling everybody, right?
Deepti Sharma: No Sir, I was just waiting to meet you! I’ve been waiting for this day, just enjoying the moment and waiting to see you. But I still remember, in 2017, you told me that a real player is the one who learns to stand up again after a fall, to rise above failure. You told me, “Keep working hard, never stop putting in the effort.” Those words have always motivated me. I keep listening to your speeches, Sir, whenever I get time. You always stay so cool and calm, even when people say all sorts of things. The way you handle everything so calmly that really helps me personally in my game.
Prime Minister: And you walk around with that Hanuman ji tattoo. So tell me, does Hanuman ji help you in matches?
Deepti Sharma: Sir, actually, I have more faith in him (Lord Hanuman) than in myself. Whenever I face tough situations, I just take his name, and I feel that I’m able to come out of those difficulties. That’s how strong my belief is in him.
Prime Minister: And you even write “Jai Shri Ram” on your Instagram account, right?
Deepti Sharma: Yes Sir, it’s written there too. Yes, absolutely.
Prime Minister: Faith really helps a lot in life. The biggest advantage is that it gives you peace. You can hand over your worries to the divine and sleep peacefully, knowing He will take care of things. But on the field, people say you rule the game with a bit of ‘dadagiri’ (dominance). How true is that?
Deepti Sharma: No Sir, nothing like that! But yes, there’s one thing people do fear a little and that is my throw! And sometimes even my teammates say jokingly, “Calm down, it’s us. Don’t throw that hard!”
Deepti Sharma: Sir actually asked me personally about the Hanuman ji tattoo on my hand. What’s the secret behind it, how deeply I believe in Him. And what really touched me was that Sir even knew my Instagram tagline!
Prime Minister: So Harman, after the victory, when you put the ball in your pocket … what was the reason behind that? Was it something you had planned, or did someone tell you to do it?
Harmanpreet Kaur: No Sir, I’d say that was also God’s plan. It’s not like I ever thought the last ball, the last catch, would come to me, but it did. And after so many years of hard work and waiting, when it finally came into my hands, I just felt it should stay with me. I still have that ball in my bag.
Prime Minister: Shafali, you’re from Rohtak. It is a place that’s where all the wrestlers come from! How did you end up in this world (of cricket)?
Shafali Verma: Yes Sir, wrestling and kabaddi are really popular there. But I think my father had the biggest influence, because …
Prime Minister: Wait, you never tried wrestling yourself?
Shafali Verma: No Sir, never.
Prime Minister: Never at all?
Shafali Verma: No Sir, never.
Prime Minister: Oh, I see.
Shafali Verma: My father wanted to become a cricketer himself, but couldn’t. So he passed that dream on to his children. My brother and I used to play together, and we would keep watching matches and that’s how I developed a deep interest in cricket and became a cricketer.
Prime Minister: Shafali, I had a question in my mind when I saw that catch of yours. I can understand someone smiling after catching the ball, but you were smiling before catching it! What was the reason?
Shafali Verma: Sir, I was just saying to myself, “Come to me, catch — come into my hands!” And then when it actually came to me, I just couldn’t help but laugh!
Prime Minister: I felt like you were so confident that the ball couldn’t possibly go anywhere else. Was that it?
Shafali Verma: Sir, even if it had gone somewhere else, I would’ve jumped there too!
Prime Minister: Can you describe the emotions of that moment?
Jemimah Rodrigues: Actually, sir, it was the semi-final, and we’ve always lost very closely against Australia. So, when I went in to bat, my only thought was that we have to win this for the team. No matter what, I have to stay till the end. When we were in that situation, we just kept saying to each other: one long partnership, just one solid partnership, and they will go down. That’s what we were trying to do. And I would say that moment was a collective team effort, sir! Yes, maybe I scored a century, but I feel that if the partnership between Harry Di (Harmanpreet Kaur) and me hadn’t happened or if Deepti hadn’t played that impactful innings, and then Richa and Aman hadn’t played those 8 balls for 15 runs, maybe we wouldn’t have won the semi-final. But everyone collectively had that belief that, “Yes, our team can do this and we will!”
Jemimah Rodrigues: He (the Prime Minister) wanted to motivate us more than anything. He wanted to know our experience, how it felt to win the World Cup, how it felt after losing three matches, and how we bounced back.
Kranti Goud: When I became the Player of the Match in a World Cup game, I felt extremely proud and I knew my village would feel proud too.
Kranti Goud: When I bowl, Harman Di always tells me, “You just have to get the wicket. You’re the one who will take the first wicket.” So that’s what I would focus on, to take that first wicket. I would bowl thinking, “I’ll get that first wicket.” I have an elder brother and he too loves cricket. He admires you a lot, sir. He used to love playing cricket, but when my father lost his job, he couldn’t join an academy. So he just played casually. Since childhood, I used to love watching him play and used to play with the boys tennis-ball cricket. Later, a leather-ball tournament called the MLA Trophy was organized in our village and I participated in that. Two teams had come. One of the girls in a team suddenly fell ill, and I had long hair, so the coach came up to me and asked, “Will you play?” I said yes. He let me play for the team. That was my first leather-ball match. I became Player of the Match. I took two wickets and scored 25 runs. That’s how my cricket journey began.
Prime Minister: Shafali also got a chance to play in the last two games, right?
Shafali Verma: Yes sir. Before that, I was playing domestic matches. But when I got the call-up … of course, what happened with Pratika was something no player would want for anyone, but when I was called up, I just showed confidence in myself, and the team showed confidence in me too. I was only thinking that I have to make the team win, no matter how.
Pratika Rawal: From this video, sir, I just want to tell you that when I got injured, many people in the team said, “We want to win this World Cup for Pratika.” I didn’t know that at the time, someone outside the team told me later. When I was sitting out and we won the World Cup, technically I wasn’t in the final squad. I was the 16th player. But, sir, even though I was in a wheelchair, they made me stand on the stage and gave me the same respect and honour. This team is truly like a family, sir. When you respect every player equally and make everyone feel included, that’s when the team becomes a real family. And when such a family plays together sir, that team becomes very hard to beat. That’s why this team truly deserved to win the final.
Prime Minister: You’re absolutely right. In the end, team spirit matters the most in sports. And it’s not just about team spirit on the field. When you spend all 24 hours together, a kind of bonding is formed. You get to know each other’s weaknesses and try to cover them, and you also recognize each other’s strengths and try to support and highlight them. Only then does true teamwork happen.
Prime Minister: Tell me that catch of yours became the most famous one, didn’t it?
Amanjot Kaur: Yes, sir! I’ve taken many blinders before, but none became as famous as that one. And for the first time, it actually felt good to fumble a little before completing the catch!
Prime Minister: When you took that catch, it became a kind of turning point, didn’t it?
Amanjot Kaur: Yes, sir.
Prime Minister: Until you actually took the catch, you must have only seen the ball. But after that, I’m sure you could already see the trophy!
Amanjot Kaur: Sir, I could literally see the trophy in that catch! After that, so many teammates jumped on me, I could barely breathe. I didn’t even know how many people were on top of me!
Prime Minister: You know, right? Last time, Suryakumar Yadav also took a similar catch.
Amanjot Kaur: Yes, sir.
Prime Minister: I think one of you had taken a catch earlier too, which I had retweeted. I remember it. It was a very impressive moment.
Harleen Kaur Deol: Yes, sir! We were in England at that time when I took that catch. We had been practicing such catches for a long time. I remember I was fielding, and a catch came forward. I ran, but I missed it slightly. Harry Di scolded me, saying, “What’s the point of being a good fielder if you can’t take catches like that?” Then Jemmy, who was standing behind me, said, “It’s okay.” I asked her, “Do you think I could’ve caught it?” She said, “Yes, you could have.” So I told her, “Two overs are left and I’ll show you by taking a good catch.” And sir, just after it that ball came, and I caught it!
Prime Minister: Oh, so you worked on a personal challenge I see! Richa, wherever you play, you end up winning matches, isn’t it? You always find a way to make an impact!
Richa Ghosh: I don’t know, sir, but yes whether it was the Under-19, the senior team, or the WPL, we’ve won trophies and I’ve hit some really long sixes!
Prime Minister: Alright, tell me more.
Richa Ghosh: When I was batting … hitting those sixes … I think Harry Di, Smriti Didi, and everyone else trusted me. The whole team had faith that no matter what the situation even if there are fewer balls and more runs needed I can handle it. That trust gave me confidence too that yes, I can do it. I think that’s why my body language always shows that confidence in every match.
Radha Yadav: We lost three matches, sir. But the best part was that even in defeat, we stayed together supporting each other, talking to each other. It was genuine and pure. Maybe that’s why God blessed us with this trophy.
Prime Minister: No, no, it’s not just God, it’s your hard work that earned this victory. Tell me how did you all prepare yourselves in this field?
Radha Yadav: As Sir (coach) said, we’ve been playing very good cricket for quite some time now. We were preparing for every kind of situation whether in terms of fitness, fielding, or skills. We had been working hard for a long time. And like I said, when everyone stays together, things become easier. But if someone is left alone, it becomes very difficult to work that way.
Prime Minister: But I heard that when you first received a prize, you spent it to help your father.
Radha Yadav: Yes, sir.
Prime Minister: And your father always encouraged you fully?
Radha Yadav: Yes, sir, all the time. It wasn’t easy for our family back then, but my father never made me feel that way, and neither did my mother.
Sneh Rana: Sir, it’s all the result of years of hard work. I’ve also been constantly in touch with my bowling coach, Aavishkar sir. We discuss how to tackle specific batters. All those strategies are made with the captain, vice-captain, and head coach, and we try to replicate them on the field. Thankfully, most of the time, they work. Of course, there are matches where things don’t go as planned, but we always motivate ourselves to do even better next time.
Uma Chetry: Sir, I honestly don’t know what to say standing in front of you.
Prime Minister: Just say whatever comes to mind.
Uma Chetry: Sir, that was my debut match. And every time I make my debut, somehow it rains! It happened that day too. It rained, so I could only do wicketkeeping. But still, I was really happy because making a debut for India and that too in a World Cup was a huge thing for me. I was very excited about that match, determined to give my best for the country. I wanted to make sure that my efforts helped India win. The best part was that the entire team trusted me, everyone was coming up to talk to me, guide me, support me and that meant a lot.
Coach: She’s the first girl from the North East to play for India.
Prime Minister: From Assam, right?
Renuka Singh Thakur: Yes, sir. To keep the dressing room atmosphere light and positive, we thought of doing something creative. So I drew a peacock, it’s a sign of positivity. Then we thought, what else can we make it more interesting? Like when Smriti scored her fifty, we said, “Alright, next we’re going for a hundred!”
Prime Minister: So, when you came here, you must have seen peacocks everywhere too!
Renuka Singh Thakur: Yes, sir! I even said: I’ve spotted another one here. Actually, drawing a peacock is the only thing I know how to do, so I drew that. I don’t know how to draw anything else!
(Another player): Next, she tried to draw a bird, but we told her not to!
Prime Minister: Still, I must especially bow in respect to your mother. Despite all the hardships, she played a huge role in your success. Even as a single parent, she worked tirelessly to shape your life and that’s truly remarkable. Please convey my respectful regards to her.
Renuka Singh Thakur: Yes, sir, I will.
Arundhati Reddy: Sir, first of all, my mom wanted me to give you a message. I didn’t think I’d get the chance to talk to you, but she told me to tell you that you are her hero. She’s already called me four or five times asking, “When are you meeting my hero? When are you meeting my hero?”
Prime Minister: What do you all feel now that you’ve achieved success on the sports field, what do you think the nation expects from you next? What more can you contribute?
Smriti Mandhana: Sir, whenever we go for any World Cup, the first thing we all talk about is the kind of impact winning that World Cup would have, not just on women’s cricket, but on women’s sports as a whole. It would be massive, and it could start a real revolution in India. Going forward, our effort will always be to not just uplift women’s cricket, but to revolutionize women’s sports in India. And I truly believe this team has the capacity to do that.
Prime Minister: I think you all can become a huge source of motivation for others, because success gives you great power. For instance, when you go home, naturally there will be celebrations and excitement. But after a few days, visit your school, the school where you studied. Spend just one day there. Talk with the children; they’ll ask you all kinds of questions. Just interact with them freely. I’m sure that school will always remember you, and those children will never forget that day. The same school where you studied. If you enjoy the experience, then choose three schools and in a year, whenever possible, spend one day at each. You’ll see, it will not only inspire them, but also motivate you in return. Secondly, there’s the Fit India Movement. As you know, obesity is becoming a major problem in our country. Fitness is the best way to counter it. Like I always say even small things matter, such as reducing your cooking oil by 10%. Make that choice when you buy it. When people hear these small, practical suggestions from you, they take them seriously. And if you encourage young girls to join the Fit India campaign, it will make a huge difference. So, I really enjoyed this casual, heartfelt conversation with all of you. Some of you I’ve met before, and some for the first time. But I always look forward to meeting you all. And to you (Pratika), I wish you recover fast.
Smriti Mandhana: Sir, we’ll definitely remember what you said. Whenever we get the opportunity to talk to people, we’ll make sure to pass on this message. And from our whole team, sir if ever you need us to spread this message anywhere, just call us we’ll be there anytime, because of course, it’s an important cause.
Prime Minister: Together, we all have to take the country forward.
Smriti Mandhana: Yes, sir.
Prime Minister: Alright then. Many, many best wishes to all of you.