প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে গুজৰাটৰ ভাৰুচস্থিত ভিবিএছৱাইৰ হিতাধিকাৰী আইটিআই প্ৰমাণিত কৃষক শ্ৰী আলপেচভাই চান্দুভাই নিজামাৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰে
শিক্ষিত যুৱক-যুৱতীসকলে কৃষিকর্মৰ সৈতে জড়িত হৈ কৃষকসকলক পথাৰৰ পৰা বজাৰলৈ উন্নত পৰিৱেশ প্ৰদান কৰাৰ সংকল্পক শক্তিশালী কৰিছে: প্ৰধানমন্ত্ৰী
09 DEC 2023 3:05PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ভিডিঅ' কনফাৰেন্সৰ জৰিয়তে বিকাশ ভাৰত সংকল্প যাত্ৰা (ভিবিএছৱাই) ৰ হিতাধিকাৰীসকলৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰে। এই আঁচনিসমূহৰ সুফল নিৰ্দিষ্ট সময়ত নিৰ্ধাৰিত হিতাধিকাৰীসকললৈ নিশ্চিত কৰি চৰকাৰৰ প্ৰধান আঁচনিসমূহৰ সম্প্ৰসাৰণৰ বাবে সমগ্ৰ দেশতে 'বিকাশ ভাৰত সংকল্প যাত্ৰা'ৰ আয়োজন কৰা হৈছে।
গুজৰাটৰ ভাৰুচত থকা ভিবিএছৱাইৰ হিতাধিকাৰী, আইটিআই প্ৰমাণিত কৃষক তথা হাৰ্ডৱেৰ অভিযান্ত্ৰিকৰ ডিপ্লোমাধাৰী শ্ৰী আলপেচভাই চান্দুভাই নিজামাৰ সৈতে বাৰ্তালাপৰ পাছত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কৃষি খণ্ডত যোগদান কৰাৰ সিদ্ধান্তৰ বিষয়ে অৱগত কৰে। আলপেশভাই উত্তৰ দিলে যে তেওঁ চাকৰি এৰি নিজৰ ৪০ একৰ পৈতৃক ভূমিত কৃষক হোৱাৰ সিদ্ধান্ত লৈছে। তেওঁ প্ৰধানমন্ত্ৰীক জনায় যে তেওঁ ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ দুয়োটা আঁচনিৰ সুবিধা লাভ কৰিছে, য'ত তেওঁ ৰাজসাহায্য মূল্যত কৃষি সঁজুলি ক্ৰয় কৰিছে। তেওঁ লগতে কয় যে তেওঁ ড্ৰীপ ইৰিগেচন প্ৰযুক্তিৰ বাবে ৩ লাখ টকাৰ ৰাজসাহায্য লাভ কৰিছে। আপোনাৰ বয়সত মই নাজানো যে লাখ টকাৰ ৰূপ কি আৰু আপুনি লাখ টকাৰ কথা কৈছে। এয়া হৈছে পৰিৱৰ্তন', প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এইদৰে কয়।
আলপেশভাইয়ে লাভ কৰা ৰাজসাহায্যৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সন্তুষ্টি প্ৰকাশ কৰে আৰু তেওঁৰ সহকৰ্মী কৃষকসকলক শেহতীয়া কৃষি কৌশল আৰু অত্যাধুনিক সঁজুলিৰ বিষয়ে পৰামৰ্শ দিবলৈ আহ্বান জনায়। শ্ৰী আলপেছভাই ২০০৮ চনৰ পৰা এটিএমএ (কৃষি প্ৰযুক্তি ব্যৱস্থাপনা সংস্থা) প্ৰকল্পৰ সৈতে জড়িত থকাৰ কথা উল্লেখ কৰে, য'ত তেওঁ অন্যান্য অঞ্চল আৰু ৰাজ্যৰ কৃষি প্ৰযুক্তিৰ বিষয়ে জ্ঞান লাভ কৰে। তেওঁ লগতে জানিবলৈ দিয়ে যে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভৰচত উপস্থিত থকাৰ সময়ত তেওঁ এটিএমএৰ পৰা 'শ্ৰেষ্ঠ কৃষক বঁটা' লাভ কৰিছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁৰ কন্যাৰ হাঁহি থকা মুখখন প্ৰত্যক্ষ কৰি তেওঁৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰে আৰু 'ভাৰত মাতা কী জয়' ধ্বনিৰ নেতৃত্ব দিবলৈ কয়। ফলস্বৰূপে, সমগ্ৰ জনতাই প্ৰধানমন্ত্ৰীক আনন্দিত কৰি অভিবাদন জনায়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে শ্ৰী আলপেচভাইৰ দৰে লোকসকলে কৃষিখণ্ডত নিয়োজিত যুৱক-যুৱতীসকলৰ বাবে এক প্ৰেৰণাৰ উৎস বুলি উল্লেখ কৰি ভাষণৰ সামৰণি মাৰে। তেওঁ কৃষকসকলক আধুনিক প্ৰযুক্তি, উদ্ভাৱন আৰু নতুন চিন্তাৰে পথাৰৰ পৰা বজাৰলৈকে এক উন্নত পৰিৱেশ প্ৰদানৰ আশ্বাস প্ৰদান কৰে। "শিক্ষিত যুৱক-যুৱতীসকলে কৃষিকর্মৰ সৈতে জড়িত হ'লে এই সংকল্প শক্তিশালী হ'ব", তেওঁ কয়। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কৃষি ক্ষেত্ৰত ড্ৰ'নৰ ব্যৱহাৰৰ বাবে কৃষকসকলক উৎসাহিত কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে কৃষকসকলক পৰৱৰ্তী ৫ খন গাঁৱত 'মোদী কি গেৰাণ্টি' বাহনখনক এক বৃহৎ আদৰণি জনোৱাৰ বাবে সাজু হ'বলৈও আহ্বান জনায়।

Prime Minister's Office
PM interacts with ITI-certified farmer, Shri Alpeshbhai Chandubhai Nizama, a VBSY Beneficiary from Bharuch, Gujarat
“Entry of educated youth into farming gives strength to the resolution of providing a better environment for the farmers from the fields to the market: PM”
09 DEC 2023 3:05PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi interacted with beneficiaries of the Viksit Bharat Sankalp Yatra (VBSY) via video conferencing today. Viksit Bharat Sankalp Yatra is being undertaken across the country to attain saturation of flagship schemes of the government by ensuring that the benefits of these schemes reach all targeted beneficiaries in a time-bound manner.
Upon interaction with an ITI-certified farmer and diploma holder in hardware engineering, Shri Alpeshbhai Chandubhai Nizama, a VBSY Beneficiary from Bharuch, Gujarat the Prime Minister enquired about his decision to join the agriculture sector. Alpeshbhai replied that he decided to quit his job and become a farmer on his ancestral land of 40 acres. He informed the Prime Minister that he availed the benefits of both the state and the central government where he purchased farming equipment at subsidized prices. He further added that he availed the subsidy of Rs 3 lakh in drip irrigation techniques. “At your age I did not know what lakh rupees looked like and you are talking about lakhs. This is the change”, the Prime Minister said.
The Prime Minister expressed satisfaction with the subsidies availed by Alpeshbhai and also urged him to advise his fellow farmers on the latest farming techniques and modern equipment. Shri Alpeshbhai spoke about his association with ATMA (Agricultural Technology Management Agency) projects since 2008 where he gained knowledge about farming techniques of other regions and states. He also informed that he had received a ‘Best Farmer Award’ by ATMA in the Prime Minister’s presence in Bharuch.
The Prime Minister took notice of the smiling face of her daughter in the background and also interacted with her, and asked her to lead the chant of ‘Bharat Mata Ki Jai’. As a result, the entire crowd erupted in acclamation bringing immense joy to the Prime Minister.
The Prime Minister concluded by mentioning that people like Shri Alpeshbhai are an inspiration for the youth who are turning to agriculture. He assured the farmers of providing a better environment from the fields to the market (Beej se Bazar tak) with modernized techniques, innovation and new thinking. “Entry of educated youth into farming gives strength to this resolution”, he added. The Prime Minister also encouraged the farmers to look towards making use of drones in agriculture. Shri Modi also urged the farmers to prepare for a grander welcome of the ‘Modi Ki Guarantee’ vehicle in the next 5 villages.