প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা গুজরাতকী ভারুচতগী বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রাগী বেনিফিসরি অমা, আই.তি.আই লোইরবা লৌমী শ্রী অলপেসভাই চান্দুবাই নিজামাগা ৱারি শানখ্রে
লাইরিক লাইশু হৈরবা নহারোলশিং লৌউ-শিংউদা চঙলকপা অসিনা লৌবুকশিংদগী হৌরগা কৈথেল ফাওবা লৌমীশিংগী অফবা ফিবম অমা ফংহন্নবা ৱারেপ অমগী থৌনা হাপ্লে: প্রধান মন্ত্রী
09 DEC 2023 3:05PM by PIB Imphal
ঙসি ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুৎথাংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রাগী বেনিফিসরিশিংগা ৱারি শানখ্রে। অকক্নবা মতম অমগী মনুংদা সরকারনা পায়খৎলিবা স্কিমশিংগী কান্নবশিং ফংফম থোকপা বেনিফিসরিশিংদা মপুংফানা য়ৌহন্নবা লৈবাক শীনবা থুংনা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রা পাংথোক্লি।
গুজরাতকী ভারুচতগী বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রাগী বেনিফিসরি অমা, আই.তি.আই লোইরবা লৌমী অমা অমসুং হার্দৱায়র ইঞ্জিনিয়ার অমা, শ্রী অলপেসভাই চান্দুবাই নিজামাগা ৱারি শানবদা মহাক্না লৌউ-শিংউগী লমদা চঙলকপগী ৱাখল্লোনগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হংখি। অলপেসবাইনা হায়খি মহাক্কী থবক তোক্নবা মহাক্না ৱারেপ লৌখি অমসুং মহাক্কী মপা-মপুগী লম একর ৪০দা লৌমী অমা ওইরকখি। মহাক্না প্রধান মন্ত্রীদা হায়খি মদুদি মহাক্না লৌউ-শিংউগী খুৎলায়শিং অতাবা মমলদা লৈবদা মহাক্না কেন্দ্র সরকার অমসুং রাজ্য সরকার অনিমক্তগী কান্নবা ফংখি। দ্রিপ ইরিগেসন তেক্নিকশিংদা মহাক্না লুপা লাখ ৩গী সবসিদি ফংখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি নহাক্কী চহি মতাং অদুদা ঐ লুপা লাখ হায়বসি কমদৌবগে হায়বা খঙদে অমসুং অদোম্না লুপা লাখ কয়াগী মরমদা হায়রি। মসি অহোঙবনি।
অলপেসবাইনা সবসিদিশিং ফংবদা প্রধান মন্ত্রীনা অপেনবা ফোঙদোকখি অমসুং মহাক্কী লৌমী মরুপশিংদা খ্বাইদগী নৌবা তেক্নিকশিং অমসুং অনৌবা খুৎলায়শিংগী মতাংদা পাউতাক পীনবা তকশিনখি। মহাক্না অতমা(এগ্রিকলচরেল তেক্নোলোজি মেনেজমেন্ত এজেন্সি) গা ২০০৮ তগী থবক তৌমিন্নরকপদগী মহাক্না অতোপ্পা রাজ্যশিংগী অমসুং মফমশিংগী লৌউ-শিংউগী তেক্নিকশিং ফংলকপগী মতাংদা শ্রী অলপেসবাইনা ফোঙদোকখি। মহাক অতমানা পীবা
খ্বাইদগী ফবা লৌমীগী মনা’ ফংলে হায়নসু মহাক্না ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা তুংদা লৈরিবা মহাক্কী মচানুপীগী মোমোন নোকপা মাইথোং উখি অমসুং মহাক্কাশু ৱারি শানখি অমসুং ‘ভারত মাতা কি জয়’ লাউবদা লুচিংনবা মঙোন্দা হায়খি। মদুদগী, তিল্লিবা মীয়াম অদু হরাওবনা মতোল লোমখি অমসুং প্রধান মন্ত্রী হরাওখি।
লোইশিল্লকপদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি শ্রী অলপেসবাইগুম্বা মীওই অসি লৌউ-শিংউগী লমদা চঙলক্লিবা নহারোলশিংগী ইথিল অমনি। অনৌবা তেক্নিকশিং, অনৌবা থবক অমসুং অনৌবা ৱাখল্লোনগা লোয়ননা লৌবুকশিংদগী হৌরগা কৈথেল ফাওবা লৌমীশিংগী অফবা ফিবম অমা ফংহন্নবা হোৎনগনি। লৌউ-শিংউদা নহারোলশিং চঙলকপা অসিনা ৱারেপ অসিদা থৌনা হাপ্লে। লৌউ-শিংউগী থবকশিংদা দ্রোনশিং শীজিন্ননবা প্রধান মন্ত্রীনা লৌমীশিংগী পুক্নিং থৌগৎখি। মথংগী খুঙ্গং ৫দা ‘মোদী কি গরেন্তি’ গারি তরাম্না ওক্নবা থৌরাং তৌনবা শ্রী মোদীনা লৌমীশিংদা তকশিনখি।

Prime Minister's Office
PM interacts with ITI-certified farmer, Shri Alpeshbhai Chandubhai Nizama, a VBSY Beneficiary from Bharuch, Gujarat
“Entry of educated youth into farming gives strength to the resolution of providing a better environment for the farmers from the fields to the market: PM”
09 DEC 2023 3:05PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi interacted with beneficiaries of the Viksit Bharat Sankalp Yatra (VBSY) via video conferencing today. Viksit Bharat Sankalp Yatra is being undertaken across the country to attain saturation of flagship schemes of the government by ensuring that the benefits of these schemes reach all targeted beneficiaries in a time-bound manner.
Upon interaction with an ITI-certified farmer and diploma holder in hardware engineering, Shri Alpeshbhai Chandubhai Nizama, a VBSY Beneficiary from Bharuch, Gujarat the Prime Minister enquired about his decision to join the agriculture sector. Alpeshbhai replied that he decided to quit his job and become a farmer on his ancestral land of 40 acres. He informed the Prime Minister that he availed the benefits of both the state and the central government where he purchased farming equipment at subsidized prices. He further added that he availed the subsidy of Rs 3 lakh in drip irrigation techniques. “At your age I did not know what lakh rupees looked like and you are talking about lakhs. This is the change”, the Prime Minister said.
The Prime Minister expressed satisfaction with the subsidies availed by Alpeshbhai and also urged him to advise his fellow farmers on the latest farming techniques and modern equipment. Shri Alpeshbhai spoke about his association with ATMA (Agricultural Technology Management Agency) projects since 2008 where he gained knowledge about farming techniques of other regions and states. He also informed that he had received a ‘Best Farmer Award’ by ATMA in the Prime Minister’s presence in Bharuch.
The Prime Minister took notice of the smiling face of her daughter in the background and also interacted with her, and asked her to lead the chant of ‘Bharat Mata Ki Jai’. As a result, the entire crowd erupted in acclamation bringing immense joy to the Prime Minister.
The Prime Minister concluded by mentioning that people like Shri Alpeshbhai are an inspiration for the youth who are turning to agriculture. He assured the farmers of providing a better environment from the fields to the market (Beej se Bazar tak) with modernized techniques, innovation and new thinking. “Entry of educated youth into farming gives strength to this resolution”, he added. The Prime Minister also encouraged the farmers to look towards making use of drones in agriculture. Shri Modi also urged the farmers to prepare for a grander welcome of the ‘Modi Ki Guarantee’ vehicle in the next 5 villages.