Prime Minister's Office
PM to visit Varanasi and flag off 4 new Vande Bharat trains on 8th November
New Vande Bharat Trains to Reduce Travel Time, Enhance Regional Mobility, and Promote Tourism and Trade Across Several States
06 NOV 2025 2:48PM by PIB Delhi
In a significant step towards expanding India’s modern rail infrastructure, Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Varanasi and flag off four new Vande Bharat Express trains on 8th November at around 8:15 AM.
This marks another milestone in realizing the Prime Minister’s vision of providing citizens with easier, faster, and more comfortable travel through world-class railway services. The new Vande Bharat Express trains will operate on the Banaras–Khajuraho, Lucknow–Saharanpur, Firozpur–Delhi, and Ernakulam–Bengaluru routes. By significantly reducing travel time between major destinations, these trains will enhance regional mobility, promote tourism, and support economic activity across the country.
The Banaras–Khajuraho Vande Bharat will establish direct connectivity on this route and save about 2 hours 40 minutes compared to the special trains currently in operation. The Banaras–Khajuraho Vande Bharat Express will connect some of India’s most revered religious and cultural destinations, including Varanasi, Prayagraj, Chitrakoot, and Khajuraho. This link will not only strengthen religious and cultural tourism but also provide pilgrims and travelers with a fast, modern, and comfortable journey to the UNESCO World Heritage Site of Khajuraho.
The Lucknow–Saharanpur Vande Bharat will cover the journey in approximately 7 hours 45 minutes, saving nearly 1 hour of travel time. The Lucknow–Saharanpur Vande Bharat Express will greatly benefit passengers from Lucknow, Sitapur, Shahjahanpur, Bareilly, Moradabad, Bijnor, and Saharanpur, while also improving access to the holy city of Haridwar via Roorkee. By ensuring smoother and faster intercity travel across central and western Uttar Pradesh, this service will play a key role in enhancing connectivity and regional development.
The Firozpur–Delhi Vande Bharat will be the fastest train on this route, completing the journey in just 6 hours 40 minutes. The Firozpur–Delhi Vande Bharat Express will strengthen connectivity between the national capital and key cities in Punjab, including Firozpur, Bathinda, and Patiala. This train is expected to boost trade, tourism, and employment opportunities, contributing to the socio-economic development of border regions and fostering greater integration with national markets.
In Southern India, the Ernakulam–Bengaluru Vande Bharat will reduce travel time by over 2 hours, completing the journey in 8 hours 40 minutes. The Ernakulam–Bengaluru Vande Bharat Express will connect major IT and commercial hubs, providing professionals, students, and tourists with a faster and more comfortable travel option. The route will promote greater economic activity and tourism between Kerala, Tamil Nadu, and Karnataka, supporting regional growth and collaboration.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না নবেম্বর 8দা বারানসীদা চৎকনি অমসুং ভন্দে ভারত ত্রেন 4 লমথাগনি
অনৌবা ভন্দে ভারত ত্রেনশিংনা চৎথোক-চৎশিনগী মতম হন্থহল্লগনি, রিজনেল মোবিলিতী হেনগৎহল্লগনি, অমসুং রাজ্য কয়ামরুমদা তুরিজম অমসুং ত্রেদ প্রমোৎ তৌরগনি
06 NOV 2025 2:48PM by PIB Imphal
ভারতকী মোদর্ন রেল ইনফ্রাস্ত্রকচর পাকথোক চাউথোকহনবগী মায়কৈদা মরু ওইবা খোঙথাং অমা ওইনা, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা বারানসীদা চৎকনি অমসুং নবেম্বর 8গী অয়ুক পুং 8:15 রোম তারকপদা অনৌবা ভন্দে ভারত এক্সপ্রেস ত্রেন মরি লমথাগনি।
মসিনা মালেমগী থাক্কী রেলৱেজ সর্বিসশিংগী খুত্থাংদা নাগরিকশিংদা হেন্না লায়না, থুনা অমসুং নুংঙাইনা চৎথোক-চৎশিন তৌনবা প্রধান মন্ত্রীগী মঙলানবু মঙফাওনহন্নবগী অতোপ্পা মাইলস্তোন অমা ওইরি। অনৌবা ভন্দে ভারত এক্সপ্রেস ত্রেনশিং অসি বনারস-খজুরাহো, লখনৌ-সহারনপুর, ফিরোজপুর-দিল্লী অমসুং এর্নাকুলম-বেঙ্গালুরু ফাওবগী রুতশিংদা চেল্লগনি। মরুওইবা মফমশিংগী মরক্তা চৎথোক-চৎশিন তৌবগী মতম য়াম্না হন্থহন্দুনা, ত্রেনশিং অসিনা রিজনেল মোবিলিতী হেনগৎহল্লগনি, তুরিজম হেনগৎহল্লগনি অমসুং লৈবাক শিনবা থুংনা ইকোনোমিক এক্তিবিতীদা মতেং ওইরগনি।
বনারস-খজুরাহো ভন্দে ভারতনা হায়রিবা লম্বী অসিদা হকথেংননা কনেক্তিবিতী লৈহল্লগনি অমসুং হৌজিক চেল্লিবা অখন্নবা ত্রেনশিংগা চাংদম্নবদা পুং 2 অমসুং মিনিত 40গী চাংদা মতম কনবা ঙম্লগনি। বারানসী, প্রয়াগরাজ, চিত্রাকুত অমসুং খজুরাহো য়াওনা ভারতকী খ্বাইদগী মমিং লৈবা ধর্মগী অমসুং কলচরেলগী মফম খরগা বেনারস-খজুরাহো ভন্দে ভারত এক্সপ্রেসনা শম্নহল্লগনি। মসিগী লিঙ্ক অসিনা রিলিজিয়স অমসুং কলচরেল তুরিজম মপাঙ্গল কনখৎহনবতা নত্তনা UNESCOগী ৱার্ল্দ হেরিতেজ সাইত খজুরাহোদা তীর্থ চৎপা মীওইশিং অমসুং লমকোইবশিংদা খোঙজেল য়াংবা, মোদর্ন অমসুং নুংঙাইবা খোঙচৎ অমা ফংহনগনি।
লখনৌ-সহারনপুর ভন্দে ভারতকী খোঙচৎ অসি চাউরাক্না পুং 7 অমসুং মিনিত 45 চঙগনি, মসিনা খোঙচৎকী মতম পুং 1গী ময়াদা কনবা ঙমগনি। লখনৌ-সহারনপুর ভন্দে ভারত এক্সপ্রেস অসিনা লখনৌ, সীতাপুর, শাহজাহানপুর, বরেলী, মোরাদাবাদ, বিজনোর অমসুং সহারনপুরদগী লাকপা পেসেঞ্জরশিংদা চাউনা কান্নবা ফংহল্লগনি। মসিগী মথক্তা রুরকীগী খুত্থাংদা হরিদ্বারগী শেংলবা সহরদা চৎপা হেনগৎহল্লগনি। ময়াই থংবা অমসুং নোংচুপ থংবা উত্তর প্রদেশ শিনবা থুংনা ইন্তর-সিতী ত্রেবেল অসি হেন্না খুদোংচাবা লৈহন্দুনা, সর্বিস অসিনা কনেক্তিবিতী অমসুং লমদম অসিগী চাউখৎ থৌরাংদা অচৌবা থৌদাং অমা লৌগনি।
ফিরোজপুরদগী দিল্লী ভন্দে ভারত ত্রেন অসি লম্বী অসিদা খোংজেল য়াংবা ত্রেন ওইগনি। মসিনা পুং 6 অমসুং মিনিত 40 খক্তদা খোঙচৎ অসি লোইশিনগনি। ফিরোজপুর অমসুং দিল্লীগী মরক্তা ভন্দে ভারত এক্সপ্রেসনা নেস্নেল কেপিতেল অমসুং ফিরোজপুর, বথিন্দা অমসুং পতিয়ালা য়াওনা পঞ্জাবকী মরুওইবা সহরশিংগী মরক্তা কনেক্তিবিতী মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি। মসিগী ত্রেন অসিনা ললোন-ইতিক, তুরিজম অমসুং থবক ফংবগী খুদোংচাবশিং হেনগৎহল্লগনি হায়না পানরি। মসিনা ঙমখৈগী লমশিংগী সোসিও-ইকোনোমিক দিবেলপমেন্তদা মতেং পাংগনি অমসুং নেস্নেল মার্কেৎশিংগা হেন্না নকশিন্নহনগনি।
খা ভারতকী মফমশিংদা, ইর্নাকুলম বেঙ্গালুরু ভন্দে ভারতনা পুং 2 হেন্না হন্থহন্দুনা পুং 8 অমসুং মিনিৎ 40দা খোঙচৎ অসি মপুং ফাগনি। ইর্নাকুলমদগী বেঙ্গালুরু ভন্দে ভারত এক্সপ্রেসনা মরুওইবা IT অমসুং কম্মর্সিএল হবশিং শম্নহল্লগনি, মসিনা প্রোফেস্নেলশিং, মহৈরোইশিং অমসুং তুরিস্তশিংদা হেন্না থুবা অমসুং হেন্না নুংঙাইনা ত্রেবেল ওপ্সন ফংহল্লগনি। রিজনেল গ্রোথ অমসুং কোলাবোরেসনদা মতেং পাংদুনা রুত অসিনা কেরলা, তামিল নাদু অমসুং কর্নাতকাগী মরক্তা ইকোনোমিক এক্তিবিতী অমসুং তুরিজম হেনগৎহল্লগনি।