প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ২৩ নৱেম্বৰত ‘সন্ত মীৰাবাঈ জন্মোৎসৱ’-ত অংশগ্ৰহণৰ অৰ্থে মথুৰা ভ্ৰমণ কৰিব
সন্ত মীৰাবাঈৰ ৫২৫ সংখ্যক জন্ম বাৰ্ষিকী উপলক্ষে ‘সন্ত মীৰাবাঈ জন্মোৎসৱ’-ৰ আয়োজন কৰা হৈছে
21 NOV 2023 5:49PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে অহা ২৩ নৱেম্বৰ, ২০২৩-ৰ বিয়লি প্ৰায় ৪:৩০ বজাত উত্তৰ প্ৰদেশৰ মথুৰাত সন্ত মীৰাবাঈৰ ৫২৫ সংখ্যক জয়ন্তী উপলক্ষে আয়োজন কৰা ‘সন্ত মীৰাবাঈ জন্মোৎসৱ’-ৰ কাৰ্য্যসূচীত অংশগ্ৰহণ কৰিব। ইয়াতে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সন্ত মীৰাবাঈলৈ সন্মানাৰ্থে এটি স্মাৰক ডাক টিকট আৰু মুদ্ৰাও মুকলি কৰিব। তেওঁ এই উপলক্ষে আয়োজন কৰা সাংস্কৃতিক অনুষ্ঠানতো ভাগ ল’ব। ইয়াৰ লগে-লগে সন্ত মীৰাবাঈৰ স্মৃতিত বছৰ-জোৰা কাৰ্য্যসূচী আৰম্ভ হ’ব।
ভগৱান শ্ৰীকৃষ্ণৰ প্ৰতি ভক্তিৰ বাবে সন্ত মীৰাবাঈ পৰিচিত। তেওঁ একাধিক স্তোত্র আৰু পদ ৰচনা কৰিছিল, যিসমূহ আজিও জনপ্ৰিয়।

Prime Minister's Office
PM to visit Mathura to participate in ‘Sant Mirabai Janmotsav’ on 23rd November
‘Sant Mirabai Janmotsav’ is being organized to celebrate the 525th Birth Anniversary of Sant Mirabai
21 NOV 2023 5:49PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in ‘Sant Mirabai Janmotsav’ - a programme being organised to celebrate the 525th Birth Anniversary of Sant Mirabai in Mathura, Uttar Pradesh on 23rd November, 2023 at around 4:30 PM. Prime Minister will also release a commemorative stamp and coin in honour of Sant Mira Bai. He will also attend the cultural programme organised on the occasion. The programme will also mark the initiation of year-long programmes in the memory of Sant Mirabai.
Sant Mirabai is known for her devotion to Lord Krishna. She composed many hymns and verses, which are popular even today.