ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ନଭେମ୍ବର ୨୩ରେ ‘ସନ୍ଥ ମୀରାବାଈ ଜନ୍ମୋତ୍ସବ’ରେ ଯୋଗଦେବାକୁ ମଥୁରା ଯିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ସନ୍ଥ ମୀରାବାଈଙ୍କ ୫୨୫ତମ ଜନ୍ମବାର୍ଷିକୀ ପାଳନ ପାଇଁ ‘ସନ୍ଥ ମୀରାବାଈ ଜନ୍ମୋତ୍ସବ’ ଆୟୋଜନ କରାଯାଉଛି
21 NOV 2023 5:49PM by PIB Bhubaneswar
୨୦୨୩ ନଭେମ୍ବର ୨୩ ଅପରାହ୍ନ ପ୍ରାୟ ସାଢ଼େ ୪ଟାରେ ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶର ମଥୁରାରେ ସନ୍ଥ ମୀରାବାଈଙ୍କ ୫୨୫ତମ ଜୟନ୍ତୀ ପାଳନ ପାଇଁ ଆୟୋଜନ ହେବାକୁ ଥିବା ‘ସନ୍ଥ ମୀରାବାଈ ଜନ୍ମୋତ୍ସବ’ରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଭାଗ ନେବେ । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସନ୍ଥ ମୀରାବାଈ ସମ୍ମାନରେ ଏକ ସ୍ମାରକ ଟିକେଟ ଏବଂ ମୁଦ୍ରା ଜାରି କରିବେ । ଏହି ଅବସରରେ ଆୟୋଜନ ହେବାକୁ ଥିବା ସାଂସ୍କୃତିକ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ସେ ଯୋଗଦେବେ । ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ସନ୍ଥ ମୀରାବାଈଙ୍କ ସ୍ମୃତିରେ ବର୍ଷବ୍ୟାପୀ ଚାଲିବାକୁ ଥିବା କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଆରମ୍ଭର ପ୍ରତୀକ ହେବ ।
ସନ୍ଥ ମୀରାବାଈ ଭଗବାନ କୃଷ୍ଣଙ୍କ ପ୍ରତି ନିଜ ଭକ୍ତି ପାଇଁ ଜଣା । ସେ ଅନେକ ଭଜନ ଏବଂ ଛନ୍ଦ ରଚନା କରିଛନ୍ତି, ଯାହା କି ଆଜି ମଧ୍ୟ ବେଶ୍ ଲୋକପ୍ରିୟ ।

Prime Minister's Office
PM to visit Mathura to participate in ‘Sant Mirabai Janmotsav’ on 23rd November
‘Sant Mirabai Janmotsav’ is being organized to celebrate the 525th Birth Anniversary of Sant Mirabai
21 NOV 2023 5:49PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in ‘Sant Mirabai Janmotsav’ - a programme being organised to celebrate the 525th Birth Anniversary of Sant Mirabai in Mathura, Uttar Pradesh on 23rd November, 2023 at around 4:30 PM. Prime Minister will also release a commemorative stamp and coin in honour of Sant Mira Bai. He will also attend the cultural programme organised on the occasion. The programme will also mark the initiation of year-long programmes in the memory of Sant Mirabai.
Sant Mirabai is known for her devotion to Lord Krishna. She composed many hymns and verses, which are popular even today.