প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ওক্তোবর 30-31দা গুজরাত্তা চৎকনি
পি.এম.না সরদার বল্লভভাই পতেলগী 150শুবা মপোক কুমওন পালন তৌরিবা রাস্ত্রিয় এক্তা দিবসকী থৌরমদা শরুক য়াগনি
এক্তা দিবস পরেদতা “য়ুনিতী ইন দাইভর্সিতী”গী থিম উৎলিবা তাব্লো উৎকনি
পরেদ অসিগী মরু ওইবা মীৎয়েং চীংশিল্লিবশিং অদুগী মরক্তা রামপুরগী হুই অমসুং মুধোলগী হুইশিংগুম্বা অখন্নবা ভারতকী ওইবা হুই মখলশিং য়াওবা BSFকী মার্চিং কন্তিজেন্ত য়াওরি
পি.এম.না এক্তা নগরদা লুপা করোর 1,140 হেনবগী ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রোজেক্তকী পান্দম: তুরিস্ত এক্সপরিয়েন্স হেনগৎহনবা, এক্সেসিবিতী হেনগৎহনবা অমসুং সস্তেনেবিলিতীগী থৌশিলশিংদা তেংবাং পীবা
পি.এম.না আরম্ভ 7.0 লোইশিনবদা 100শুবা ফাউন্দেসন কোর্সকী ওফিসর ত্রেনীশিংগা লোয়ননা ৱারী শাগনি
29 OCT 2025 10:58AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ওক্তোবর 30-31দা গুজরাত্তা চৎকনি। ওক্তোবর 30দা প্রধান মন্ত্রীনা কেভাদিয়াগী এক্তা নগরদা চৎকনি অমসুং নুংথিল পুং 5:15 রোম তাবদা মফম অদুদা ই-বসশিং লমথাগনি। নুমিদাং পুং 6:30 রোম তাবদা মহাক্না এক্তা নগরদা লুপা করোর 1,140 হেনবগী ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং দিবেলপমেন্ত প্রোজেক্ত কয়া শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ উয়ুং তমগনি।
ওক্তোবর 31গী অয়ুক পুং 8 রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রীনা স্তেচু ওফ য়ুনিতীদা লৈ কৎকনি, মসিগী মতুংদা সরদার বল্লভভাই পতেলগী 150শুবা মপোক কুমওন পালন তৌরিবা রাস্ত্রিয় এক্তা দিবস থৌরম পাংথোক্কনি। মসিগী মতুংদা, অয়ুক্কী পুং 10:45 রোম তাবদা, মহাক্না আরাম্ভ 7.0দা 100শুবা কম্মন ফাউন্দেসন কোর্সকী ওফিসর ত্রেনীশিংগা ৱারী শানগনি।
অহানবা নুমিৎ - ওক্তোবর 30
প্রধান মন্ত্রীনা এক্তা নগরদা ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়া শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। প্রোজেক্তশিং অসিনা তুরিস্ত এক্সপরিয়েন্স হেনগৎহনবা, এক্সেসিবিলিতী ফগৎহনবা অমসুং লমদম অসিদা সস্তেনেবিলিতী ইনিসিএতিবশিং শৌগৎনবা পান্দম থম্লি। অপুনবা শেনফম লুপা করোর 1,140 হেন্না থাদদুনা, প্রোজেক্তশিং অসিনা ইকো-তুরিজম, গ্রীন মোবিলিতী, স্মার্ত ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং মালেমগী খ্বাইদগী ৱাংবা মীতম অসিগী অকোইবদা লৈরিবা লমদম অসিদা ত্রাইবেল দিবেলপমেন্ত প্রমোৎ তৌনবা সরকারগী মীৎয়েং অদু উৎলি।
রাজপিপ্লাদা বিরসা মুন্দা ত্রাইবেল য়ুনিভর্সিতী; গারুদেশ্বরদা হোস্পিতালিতী দিস্ত্রিক্ত (ফেস 1); বমন বৃক্ষ ভাতিকা; সাতপুদা প্রোতেক্সন ৱাল; ই-বস চার্জিং দিপো অমসুং ইলেক্ত্রিক বস 25; নর্মদা ঘাত এক্সতেন্সন; কৌশল্যা পাথ; এক্তা দ্বারদগী শ্রেস্ত ভারত ভবন (ফেস- 2) ফাওবগী ৱাকৱে, স্মার্ত বস স্তোপশিং (ফেস 2), দাম রেপ্লিকা ফাউন্তেন, GSEC ক্বাতরনচিংবা য়াওনা প্রোজেক্তশিং অসি শঙ্গাগনি।
মখা তানা, প্রধান মন্ত্রীনা তোঙান তোঙানবা প্রোজেক্তশিংগী উরেপ উয়ুংসু তমগনি, মসিগী মনুংদা ম্যুজিয়ম ওফ রোয়ল কিংদমস ওফ ইন্দিয়া, বীর বালক উদ্যান, স্পোর্তস কমপ্লেক্স, রেন ফোরেস্ত প্রোজেক্ত, শোলপনেশ্বর ঘাতকী মনাক্তা জেত্তী দিবেলপমেন্ত, স্তেচু ওফ য়ুনিতীদা ত্রেভেলেতরশিং য়াওরি।
থৌরম অদুগী মনুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা সরদার পতেলগী 150শুবা মপোক কুমওনদা লুপা 150গী অখন্নবা কম্মেমোরেতিব কোইন অমসুং স্তাম্প অমসু ফোঙগনি।
নুমিৎ নিনিশুবা – ওক্তোবর 31
প্রধান মন্ত্রীনা রাস্ত্রিয় এক্তা দিবসকী থৌরমদা শরুক য়াগনি অমসুং সরদার বল্লভভাই পতেলগী মফমদা লৈ কৎকনি। মহাক্না এক্তা দিবসকী ৱাশক লৌগনি অমসুং এক্তা দিবস পরেদতা শরুক য়াগনি।
পরেদ অসিদা BSF, CRPF, CISF, ITBP অমসুং SSBগী কন্তিঞ্জেন্তশিং অমসুং তোঙান তোঙানবা রাজ্যগী পুলিস ফোর্সশিং য়াওগনি। চহি অসিগী মরুওইবা এত্রেক্সনশিংগী মনুংদা রামপুরগী হুই অমসুং মুধোল হুইগুম্বা ভারতকী হুইশিং য়াওবা BSFকী মার্চিং কন্তিঞ্জেন্ত, গুজরাত পুলিসকী হোর্স কন্তিঞ্জেন্ত, অসাম পুলিসকী মোতোরসাইকল দেরদেভিল শো, অমসুং BSFকী কেমেল কন্তিঞ্জেন্ত অমসুং কেমেল মোউন্তেদ বেন্দ য়াওরি।
পরেদ অসিদা CRPFকী শৌর্য় চাকরা মনা ফংলবা মীওই মঙা অমসুং BSFকী গেলেন্ত্রী মেদল ফংলবা মীওই তরাতরুকসু ইকায় খুম্নবা উৎকনি, মখোয়না ঝারখন্দদা নক্সেলগী মায়োক্তা চত্থখিবা ওপরেসনশিং অমসুং জম্মু অমসুং কাশ্মীরদা তেরোরিজম থেংননবা চত্থখিবা ওপরেসনশিংদা থোইদোক হেন্দোকপা থৌনা উৎখি। ওপরেসন সিন্দুরগী মনুংদা BSF পর্সনেলশিংবু মখোয়গী থৌনাগীদমক শকখঙগনি।
চহি অসিগী রাস্ত্রিয় এক্তা দিবস পরেদতা NSG, NDRF, গুজরাত, জম্মু অমসুং কাশ্মীর, অন্দমান অমসুং নিকোবর আইলেন্দস, মনিপুর, মহারাস্ত্র, ছত্তিসগর, উত্তরাখন্দ অমসুং পুদুচেরীদগী তাব্লোক্স তরা য়াওগনি। আর্তিস্ত 900 য়াওবা কলচরেল প্রোগ্রাম অমনা ভারতকী কলচরগী ফজবা অমসুং দাইভর্সিতী উৎলদুনা ভারতকী ক্লাসিকেল দান্স উৎকনি। লৈবাক অসিনা সরদার বল্লভভাই পতেলগী 150শুবা মপোক কুমওন পাংথোক্লিবা অসিদা চহি অসিগী রাস্ত্রিয় এক্তা দিবস থৌরম অসি অখন্নবা মরুওইবা অমা লৈরি।
প্রধান মন্ত্রীনা আরাম্ভ 7.0গী অরোইবা তাঙ্কক্তা 100শুবা ফাউন্দেসন কোর্সকী ওফিসর ত্রেনীশিংগা ৱারী শানগনি। অরাম্বকী 7শুবা ইদিসন অসি 'রিইমজিনিং গভর্নান্স' হায়বা থিমদা পাংথোক্লি। 100শুবা ফাউন্দেসন কোর্স অসিদা ভারতকী সিভিল সর্বিস 16 অমসুং ভুতানগী সিভিল সর্বিস 3গী ওফিসর ত্রেনী 660 য়াওরি।

Prime Minister's Office
PM to visit Gujarat on 30-31 October
PM to participate in Rashtriya Ekta Diwas celebrations marking the 150th birth anniversary of Sardar Vallabhbhai Patel
Ekta Diwas Parade to feature tableaux depicting the theme ‘Unity in Diversity’
Amongst key attractions of parade: BSF marching contingent comprising exclusively Indian breed dogs such as Rampur Hounds and Mudhol Hounds
PM to inaugurate and lay foundation stone of infrastructure and development projects worth over Rs 1,140 crore in Ekta Nagar
Focus of projects: Enhance tourist experience, improve accessibility and support sustainability initiatives
PM to interact with Officer Trainees of 100th Foundation Course at the culmination of Aarambh 7.0
29 OCT 2025 10:58AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Gujarat on 30-31 October. On 30th October, PM will travel to Ekta Nagar, Kevadia and at around 5:15 PM, will flag off E-buses there. At around 6:30 PM, he will inaugurate and lay the foundation stone of various infrastructural and development projects worth over Rs 1,140 crore in Ekta Nagar.
On 31st October, at around 8 AM, Prime Minister will offer floral tribute at the Statue of Unity, which will be followed by Rashtriya Ekta Diwas celebrations marking the 150th birth anniversary of Sardar Vallabhbhai Patel. Thereafter, at around 10:45 AM, he will interact with the Officer Trainees of the 100th Common Foundation Course in Aarambh 7.0.
Day 1 - 30th October
Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone of various infrastructural and development projects in Ekta Nagar. These projects aim to enhance the tourist experience, improve accessibility and support sustainability initiatives in the area. With a total investment of over Rs 1,140 crore, the projects reflect the Government’s vision of promoting eco-tourism, green mobility, smart infrastructure, and tribal development in the region surrounding the world’s tallest statue.
The projects that will be inaugurated include the Birsa Munda Tribal University in Rajpipla; Hospitality District (Phase-1) at Garudeshwar; Vaman Vriksha Vatika; Satpuda protection wall; E-Bus Charging Depot & 25 Electric Buses; Narmada Ghat Extension; Kaushalya Path; Walkway from Ekta Dwar to Shreshtha Bharat Bhavan (Phase-2), Smart Bus Stops (Phase-2), Dam Replica Fountain, GSEC Quarters among others.
Further, Prime Minister will lay the foundation stone of various projects including Museum of Royal Kingdoms of India; Veer Balak Udyan; Sports Complex; Rain Forest Project; Jetty Development near Shoolpaneshwar Ghat; Travelators at the Statue of Unity among others.
During the programme, Prime Minister will also release a special commemorative coin of Rs 150 denomination and stamp marking the 150th birth anniversary of Sardar Patel.
Day 2 - 31st October
Prime Minister will participate in the Rashtriya Ekta Diwas celebrations and offer floral tribute to Sardar Vallabhbhai Patel. He will administer the Ekta Diwas pledge and witness Ekta Diwas Parade.
The parade will include contingents from BSF, CRPF, CISF, ITBP and SSB along with various state police forces. Key attractions this year include a BSF marching contingent comprising exclusively Indian breed dogs such as Rampur Hounds and Mudhol Hounds, Gujarat Police’s Horse Contingent, Assam Police’s Motorcycle Daredevil Show, and BSF’s Camel Contingent and Camel Mounted Band.
The parade will also honour five Shaurya Chakra awardees from CRPF and sixteen gallantry medal winners from BSF who displayed exceptional courage in anti-Naxal operations in Jharkhand and counter-terror operations in Jammu & Kashmir. BSF personnel will also be recognised for their valour during Operation Sindoor.
This year’s Rashtriya Ekta Diwas parade will feature ten tableaux from NSG, NDRF, Gujarat, Jammu & Kashmir, Andaman & Nicobar Islands, Manipur, Maharashtra, Chhattisgarh, Uttarakhand and Puducherry, depicting the theme ‘Unity in Diversity’. A cultural programme featuring 900 artists will showcase India’s classical dances representing the richness and diversity of Indian culture. The Rashtriya Ekta Diwas celebrations this year hold special significance as the nation marks the 150th birth anniversary of Sardar Vallabhbhai Patel.
Prime Minister will interact with Officer Trainees of the 100th Foundation Course at the culmination of Aarambh 7.0. The 7th edition of Aarambh is being held on the theme of “Reimagining Governance.” The 100th foundation course includes 660 Officer Trainees from across 16 civil services of India and 3 civil services of Bhutan.