প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম. না কজাখস্তান, কির্গীজ রিপব্লিক, তাজিকিস্তান, তর্কমেনিস্তান অমসুং উজবেকিস্তানগী ফোরেন মন্ত্রীশিংগা উন্নখ্রে
মন্ত্রীশিংনা পি.এম. দা ঙসি অয়ুক অঙনবদা ন্যু দিল্লীদা পাংথোকখিবা ভারত-সেন্ত্রেল এসিয়া দাইলোগকী 4 শুবা মীফমগী মতাংদা মরিক চুম্বা পাওদম পীখ্রে
পি.এম. না ইকোনোমিক ইন্তরকনেক্সনশিং, কন্নেক্তিবিতী, দিফেন্স এন্দ সেক্যুরিতী কোওপরেসনগী ভিজনশিং অমসুং অনৌবা অমসুং চাওখৎলক্লিবা লমশিংদা খুৎশম্নবশিংগী মতাংদা ফোংদোকখি
পি.এম. না অকনবা ভারত-সেন্ত্রেল পার্ত্নরশিপ্না লম-লমগী অমদি মালেমগী শিংনবশিংগী মতাংদা শাফু কল্লবা মল্তিপ্লায়র ওইনা থৌপাংবা অমা ওইগনি হায়না ফোংদোকখি
সেন্ত্রেল এসিয়াগী লুচিংবশিংনা পহলগাম তেরর এতেকপু য়ানিংদবা ফোংদোকখ্রে অমসুং ক্রোস বোর্দর তেরোরিজম লান্থেংনবদা শৌগৎপা ফোংদোকখ্রে
পি.এম. না অনিশুবা ভারত-সেন্ত্রেল এসিয়া সম্মীৎকীদমক্তা সেন্ত্রেল এসিয়াগী লৈবাকশিংদা চেপাও পীখ্রে
06 JUN 2025 8:54PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগা জোইন্ত কোল তৌদুনা কজাখস্তান, কির্গীজ রিপব্লিক, তাজিকিস্তান, তর্কমেনিস্তান অমসুং উজবেকিস্তানগী ফোরেন মন্ত্রীশিংগা উন্নখ্রে।
মন্ত্রীশিংনা পি.এম. দা ঙসি অয়ুক অঙনবদা ন্যু দিল্লীদা পাংথোকখিবা পোজিতিব অমসুং প্রদক্তিব ওইবা ভারত-সেন্ত্রেল এসিয়া দাইলোগকী 4 শুবা মীফমগী মতাংদা মরিক চুম্বা পাওদম পীখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি মদুদি ভারতকী ওইনা মতম পুম্নমক্তা সেন্ত্রেল এসিয়াগী লৈবাকশিংগী মরিশিং অসি লুনা লৌই। ঐখোয়গী পুৱারী ওইরবা পীপল-তু-পীপলগী লীপুনগী অকনবা য়ুম্ফম শেমগৎপগী মতাংদা হায়রদুনা মহাক্না হেন্না চাওবা ইকোনোমিক কন্নেক্সনশিং, চাওথোক্লবা কন্নেক্তিবিতীশিং, দিফেন্স এন্দ সেক্যুরিতী কোওপরেসন হেনগৎহনবা অমদি অনৌবা অমসুং ফগৎলক্লিবা লমশিংগী মতাংদা ৱা ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা না অকনবা ভারত-সেন্ত্রেল পার্ত্নরশিপ্না লম-লমগী অমদি মালেমগী শিংনবশিংগী মতাংদা শাফু কল্লবা মল্তিপ্লায়র ওইনা থৌপাংবা অমা ওইগনি হায়না ফোংদোকখি।
সেন্ত্রেল এসিয়ন ফোরেন মন্ত্রীশিংনা এপ্রীল 22, 2025 দা চত্থখিবা পহলগাম তেরর এতেকপু য়ানিংদবা ফোংদোকখ্রে অমসুং ক্রোস বোর্দর তেরোরিজম লান্থেংনবদা শৌগৎপা ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ভারত্তা পাংথোক্কদৌরিবা অনিশুবা ভারত-সেন্ত্রেল এসিয়া সম্মীৎকীদমক্তা সেন্ত্রেল এসিয়াগী লৈবাকশিংগী লুচিংবশিংদা চেপাও পীখ্রে।

Prime Minister's Office
PM meets with the Foreign Ministers of Kazakhstan, Kyrgyz Republic, Tajikistan, Turkmenistan and Uzbekistan
Ministers brief PM on 4th Meeting of the India-Central Asia Dialogue, held in New Delhi earlier today
PM shares vision for economic interconnections, connectivity, defence and security cooperation, and collaboration in new and emerging areas
PM highlights that a strong India-Central Asia partnership serves as a force multiplier in addressing shared regional and global challenges
Central Asian leaders strongly condemn the Pahalgam terror attack and express support for fight against cross-border terrorism
PM extends invitation to Leaders of all Central Asian countries for Second India-Central Asia Summit
06 JUN 2025 8:54PM by PIB Delhi
The Foreign Ministers of the Republic of Kazakhstan, the Kyrgyz Republic, the Republic of Tajikistan, Turkmenistan and the Republic of Uzbekistan, had a joint call on Prime Minister Shri Narendra Modi, today.
The Ministers briefed the Prime Minister on the positive and productive discussions held during the 4th Meeting of the India-Central Asia Dialogue, that was held in New Delhi, earlier during the day.
Prime Minister emphasised that relations with the Central Asian countries have always been a key priority for India. Building upon the strong foundation of our historic people-to-people ties, he shared his vision for greater economic interconnections, expanded connectivity, enhanced defence and security cooperation, and comprehensive collaboration in new and emerging areas.
Prime Minister highlighted that a strong India-Central Asia partnership serves as a force multiplier in addressing shared regional and global challenges.
The Central Asian Foreign Ministers strongly condemned the 22 April 2025 terrorist attack in Pahalgam and conveyed their support for India’s fight against cross-border terrorism.
Prime Minister extended invitation to the leaders of all Central Asian countries for the Second India-Central Asia Summit to be held in India.