প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
কাজাখস্তান, কিৰ্গিজ গণৰাজ্য , তাজিকিস্তান, তুৰ্কমেনিস্তান আৰু উজবেকিস্তানৰ বৈদেশিক মন্ত্ৰীৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীৰ বৈঠক
মন্ত্ৰীসকলে আজি নতুন দিল্লীত অনুষ্ঠিত হোৱা চতুৰ্থ ভাৰত-মধ্য এছিয়া বৈঠকৰ বিষয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰীক অৱগত কৰে
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে অৰ্থনৈতিক আন্তঃসংযোগ, সংযোগ, প্ৰতিৰক্ষা আৰু নিৰাপত্তা সহযোগিতা তথা নতুন আৰু উদীয়মান ক্ষেত্ৰত সহযোগিতা সম্পৰ্কীয় দৃষ্টিভংগী ব্যক্ত কৰে
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰত-মধ্য এছিয়াৰ শক্তিশালী অংশীদাৰিত্বই আঞ্চলিক তথা বিশ্বব্যাপী প্ৰত্যাহ্বানসমূহ মোকাবিলা কৰাত শক্তিৰ বহুগুণৰ ভূমিকা পালন কৰাৰ বিষয়ত আলোকপাত কৰে
মধ্য এছিয়াৰ নেতাসকলে পহলগামত সংঘটিত সন্ত্ৰাসবাদী আক্ৰমণক তীব্ৰ গৰিহণা দিয়ে আৰু সীমা অতিক্ৰম কৰি হৈ থকা সন্ত্ৰাসবাদৰ বিৰুদ্ধে ভাৰতে চলাই থকা যুঁজখনলৈ সমৰ্থন প্ৰকাশ কৰিছে
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দ্বিতীয় ভাৰত-মধ্য এছিয়া শীৰ্ষ সন্মিলনলৈ মধ্য এছিয়াৰ সকলো দেশৰ নেতাক আমন্ত্ৰণ জনায়
06 JUN 2025 8:54PM by PIB Guwahati
কাজাখস্তান গণৰাজ্য , কিৰ্গিজ গণৰাজ্য , তাজিকিস্তান গণৰাজ্য , তুৰ্কমেনিস্তান আৰু উজবেকিস্তান গণৰাজ্যৰ বৈদেশিক মন্ত্ৰীসকলে আজি প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীক সমূহীয়াভাবে সাক্ষাৎ কৰে ।
নতুন দিল্লীত আজি অনুষ্ঠিত হোৱা চতুৰ্থ ভাৰত-মধ্য এছিয়া বৈঠকৰ ইতিবাচক আৰু ফলপ্ৰসূ আলোচনাৰ বিষয়ে মন্ত্ৰীসকলে প্ৰধানমন্ত্ৰীক অৱগত কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মন্ত্ৰীসকলৰ সৈতে হোৱা বৈঠকত এই কথা প্ৰকাশ কৰে যে মধ্য এছিয়াৰ দেশসমূহৰ সৈতে সম্পৰ্ক অটুত ৰখাটো ভাৰতৰ সদায় মূল অগ্ৰাধিকাৰৰ বিষয় হৈ আহিছে। তেওঁ জনসাধাৰণৰ মাজত থকা ঐতিহাসিক সম্পৰ্কৰ শক্তিশালী ভেটিৰ ওপৰত আধাৰ কৰি বৃহত্তৰ অৰ্থনৈতিক আন্তঃসংযোগ, সম্প্ৰসাৰিত সংযোগ, বৰ্ধিত প্ৰতিৰক্ষা আৰু নিৰাপত্তা সহযোগিতা তথা নতুন আৰু উদীয়মান ক্ষেত্ৰত ব্যাপক সহযোগিতাৰ বিষয়ত নিজৰ দৃষ্টিভংগী প্ৰকাশ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই বিষয়ত আলোকপাত কৰে যে ভাৰত-মধ্য এছিয়াৰ শক্তিশালী অংশীদাৰিত্বই আঞ্চলিক আৰু বিশ্বব্যাপী প্ৰত্যাহ্বানসমূহ মোকাবিলা কৰাৰ ক্ষেত্ৰত শক্তিৰ বহুগুণক হিচাপে কাম কৰিছে।
মধ্য এছিয়াৰ বৈদেশিক মন্ত্ৰীসকলে ২০২৫ চনৰ ২২ এপ্ৰিলত পহলগামত সংঘটিত সন্ত্ৰাসবাদী আক্ৰমণক তীব্ৰ গৰিহণা দি সীমা অতিক্ৰম কৰি সংঘটিত হৈ থকা সন্ত্ৰাসবাদৰ বিৰুদ্ধে ভাৰতে চলাই থকা যুঁজখনৰ প্ৰতি সমৰ্থন প্ৰকাশ কৰে।
এই বৈঠকৰ সময়তে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰতত অনুষ্ঠিত হ’বলগীয়া দ্বিতীয় ভাৰত-মধ্য এছিয়া শীৰ্ষ সন্মিলনলৈ মধ্য এছিয়াৰ সকলো দেশৰ নেতাক আমন্ত্ৰণ জনায়।

Prime Minister's Office
PM meets with the Foreign Ministers of Kazakhstan, Kyrgyz Republic, Tajikistan, Turkmenistan and Uzbekistan
Ministers brief PM on 4th Meeting of the India-Central Asia Dialogue, held in New Delhi earlier today
PM shares vision for economic interconnections, connectivity, defence and security cooperation, and collaboration in new and emerging areas
PM highlights that a strong India-Central Asia partnership serves as a force multiplier in addressing shared regional and global challenges
Central Asian leaders strongly condemn the Pahalgam terror attack and express support for fight against cross-border terrorism
PM extends invitation to Leaders of all Central Asian countries for Second India-Central Asia Summit
06 JUN 2025 8:54PM by PIB Delhi
The Foreign Ministers of the Republic of Kazakhstan, the Kyrgyz Republic, the Republic of Tajikistan, Turkmenistan and the Republic of Uzbekistan, had a joint call on Prime Minister Shri Narendra Modi, today.
The Ministers briefed the Prime Minister on the positive and productive discussions held during the 4th Meeting of the India-Central Asia Dialogue, that was held in New Delhi, earlier during the day.
Prime Minister emphasised that relations with the Central Asian countries have always been a key priority for India. Building upon the strong foundation of our historic people-to-people ties, he shared his vision for greater economic interconnections, expanded connectivity, enhanced defence and security cooperation, and comprehensive collaboration in new and emerging areas.
Prime Minister highlighted that a strong India-Central Asia partnership serves as a force multiplier in addressing shared regional and global challenges.
The Central Asian Foreign Ministers strongly condemned the 22 April 2025 terrorist attack in Pahalgam and conveyed their support for India’s fight against cross-border terrorism.
Prime Minister extended invitation to the leaders of all Central Asian countries for the Second India-Central Asia Summit to be held in India.