ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଭେଟିଲେ କାଜାଖସ୍ତାନ, କିରଗିଜ ରିପବ୍ଲିକ, ତାଜିକିସ୍ତାନ, ତୁର୍କମେନିସ୍ତାନ ଏବଂ ଉଜବେକିସ୍ତାନର ବିଦେଶମନ୍ତ୍ରୀ
ନୂଆଦିଲ୍ଲୀରେ ଆଜି ଅନୁଷ୍ଠିତ ଭାରତ-କେନ୍ଦ୍ର ଏସିଆ ଡାଇଲଗ ଚତୁର୍ଥ ବୈଠକର ନିଷ୍କର୍ସ ବାବଦରେ ମନ୍ତ୍ରୀମାନେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଅବଗତ କରାଇଲେ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆର୍ଥିକ ଆନ୍ତଃଯୋଗାଯୋଗ, ସଂଯୋଗ,ପ୍ରତିରକ୍ଷା ଏବଂ ନିରାପତ୍ତା ସହଯୋଗ, ନୂତନ ଓ ଅଭୁ୍ୟଦୟ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗ ବାବଦରେ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ଜଣାଇଲେ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଲ୍ଳେଖ କରିଥିଲେ ଦୃଢ଼ ଭାରତ-କେନ୍ଦ୍ର ଏସିଆ ସହଯୋଗ ଆଞ୍ଚଳିକ ଓ ବୈଶ୍ୱିକ ଆହ୍ୱାନର ସମ୍ମୁଖିନ ହେବା ଲାଗି ବଳ ଦେବ
କେନ୍ଦ୍ର ଏସିଆ ନେତୃବୃନ୍ଦ ପହଲଗାମ ଆତଙ୍କବାଦୀ ଆକ୍ରମଣକୁ ଦୃଢ଼ ନିନ୍ଦା କଲେ ଏବଂ ସୀମାପାର ଆତଙ୍କବାଦ ବିରୋଧରେ ଲଢ଼େଇକୁ ସମର୍ଥନ କଲେ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଦ୍ୱିତୀୟ ଭାରତ-କେନ୍ଦ୍ର ଏସିଆ ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀକୁ କେନ୍ଦ୍ର ଏସିଆ ଦେଶର ନେତାସମୂହଙ୍କୁ ନିମନ୍ତ୍ରଣ କଲେ
06 JUN 2025 8:54PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କୁ ଆଜି କାଜାଖସ୍ତାନ ରିପବ୍ଲିକ, କିରଗିଜ ରିପବ୍ଲିକ, ରିପବ୍ଲିକ ଅଫ ତାଜିକିସ୍ତାନ, ତୁର୍କମେନିସ୍ତାନ ଏବଂ ରିପବ୍ଲିକ ଅଫ ଉଜବେକିସ୍ତାନର ବିଦେଶମନ୍ତ୍ରୀ ମିଳିତ ଭାବେ ଭେଟିଛନ୍ତି ।
ନୂଆଦିଲ୍ଲୀରେ ଆଜି ଅନୁଷ୍ଠିତ ଭାରତ-କେନ୍ଦ୍ର ଏସିଆ ଡାଇଲଗର ବୈଠକର ସକାରାତ୍ମକ ଓ ଫଳପ୍ରଦ ଆଲୋଚନା ବାବଦରେ ମନ୍ତ୍ରୀ ମାନେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଅବଗତ କରାଇଲେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଇ କହିଥିଲେ ଭାରତ ପାଇଁ ସର୍ବଦା କେନ୍ଦ୍ର ଏସୀୟ ଦେଶଗୁଡ଼ିକ ସହ ସମ୍ପର୍କ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ । ଦୁଇ ଦେଶର ଜନସାଧାରଣଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଥିବା ଐତିହାସିକ ସମ୍ପର୍କର ମୂଳଭିତ୍ତି ଆଧାରରେ ସେ ଆର୍ଥିକ ଆନ୍ତଃଯୋଗାଯୋଗ, ସଂଯୋଗ,ପ୍ରତିରକ୍ଷା ଏବଂ ନିରାପତ୍ତା ସହଯୋଗ, ନୂତନ ଓ ଅଭୁ୍ୟଦୟ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗ ବାବଦରେ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ଜଣାଇଲେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଲ୍ଳେଖ କରିଥିଲେ ଦୃଢ଼ ଭାରତ-କେନ୍ଦ୍ର ଏସିଆ ସହଯୋଗ ଆଞ୍ଚଳିକ ଓ ବୈଶ୍ୱିକ ଆହ୍ୱାନର ସମ୍ମୁଖିନ ହେବା ଲାଗି ବଳ ଦେବ ।
କେନ୍ଦ୍ର ଏସିଆର ନେତୃବୃନ୍ଦ ୨୨ ଏପ୍ରିଲ ୨୦୨୫ର ପହଲଗାମ ଆତଙ୍କବାଦୀ ଆକ୍ରମଣକୁ ଦୃଢ଼ ନିନ୍ଦା କଲେ ଏବଂ ସୀମାପାର ଆତଙ୍କବାଦ ବିରୋଧରେ ଭାରତର ଲଢ଼େଇକୁ ସମର୍ଥନ କଲେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଭାରତରେ ହେବାକୁ ଥିବା ଦ୍ୱିତୀୟ ଭାରତ-କେନ୍ଦ୍ର ଏସିଆ ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀକୁ ସମସ୍ତ କେନ୍ଦ୍ର ଏସିଆ ଦେଶର ନେତାସମୂହଙ୍କୁ ନିମନ୍ତ୍ରଣ କଲେ ।

Prime Minister's Office
PM meets with the Foreign Ministers of Kazakhstan, Kyrgyz Republic, Tajikistan, Turkmenistan and Uzbekistan
Ministers brief PM on 4th Meeting of the India-Central Asia Dialogue, held in New Delhi earlier today
PM shares vision for economic interconnections, connectivity, defence and security cooperation, and collaboration in new and emerging areas
PM highlights that a strong India-Central Asia partnership serves as a force multiplier in addressing shared regional and global challenges
Central Asian leaders strongly condemn the Pahalgam terror attack and express support for fight against cross-border terrorism
PM extends invitation to Leaders of all Central Asian countries for Second India-Central Asia Summit
06 JUN 2025 8:54PM by PIB Delhi
The Foreign Ministers of the Republic of Kazakhstan, the Kyrgyz Republic, the Republic of Tajikistan, Turkmenistan and the Republic of Uzbekistan, had a joint call on Prime Minister Shri Narendra Modi, today.
The Ministers briefed the Prime Minister on the positive and productive discussions held during the 4th Meeting of the India-Central Asia Dialogue, that was held in New Delhi, earlier during the day.
Prime Minister emphasised that relations with the Central Asian countries have always been a key priority for India. Building upon the strong foundation of our historic people-to-people ties, he shared his vision for greater economic interconnections, expanded connectivity, enhanced defence and security cooperation, and comprehensive collaboration in new and emerging areas.
Prime Minister highlighted that a strong India-Central Asia partnership serves as a force multiplier in addressing shared regional and global challenges.
The Central Asian Foreign Ministers strongly condemned the 22 April 2025 terrorist attack in Pahalgam and conveyed their support for India’s fight against cross-border terrorism.
Prime Minister extended invitation to the leaders of all Central Asian countries for the Second India-Central Asia Summit to be held in India.