প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ৱর্ল্দ এনভাইরনমেন্ত দে দা প্রধান মন্ত্রীনা লমজিংদুনা এক পের মা কে নাম থৌশিলগী মখাদা অখন্নবা উ থাবগী দ্রাইব অমা পাঙথোক্কদৌরি
প্রধান মন্ত্রীনা পাঙথোক্কদৌরিবা উ থাবগী থৌরম অসি কিমি ৭০০ শাংবা অরাবলী রেঞ্জতা উ অমুক হন্না থানবা ‘অরাবলী গ্রীন ৱাল প্রোজেক্ত’কী শরুক অমনি
প্রধান মন্ত্রীনা দিলী লৈাক্কী সস্তেনেবল ত্রান্সপোর্ত ইনিসিএতিবকী মখাদা ইলেক্ত্রিক বস ২০০ লমথাগনি
04 JUN 2025 1:20PM by PIB Imphal
ৱর্ল্দ এনভাইরনমেন্ত দে দা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লমজিংদুনা জুন ৫, ২০২৫ গী অয়ুক পুং ১০:১৫ দা নই দিল্লীদা ভগবান মহাবির বনস্থলী পার্কতা ভারতকী এনভাইরনমেন্তেল স্তেৱার্দসিপ অমদি গ্রীন মোবিলিতীগী খোঙফম চেৎশিনহল্লদুনা অখন্নবা উ থাবগী থবক অমা পাঙথোক্কদৌরি।
প্রধান মন্ত্রীনা এক পের মা কে মান থৌশিলগী মখাদা খোংনাং পাম্বী অমা থাগনি। মসি কিমি ৭০০ শাংবা অরাবলী রেঞ্জতা অমুক হন্না উ হৌহন্নবা ‘অরাবলী গ্রীন ৱাল প্রোজেক্ত’কী শরুক অমা ওইগনি।
প্রোজেক্ত অসি দিল্লী, রাজস্থান, হরিয়ানা, অমদি গুজরাত য়াওনা স্তেত মরিগী দিস্ত্রক্ত ২৯ দা লৈরিবা অরাবলী হিল রেঞ্জকী অকোয়বদা কিমি ৫ গী বফ্ফর এরিয়াদা গ্রীন কভর শন্দোক্নবা অচৌবা থৌশিল অমনি। মসিনা অরাবলীবু এফোরেস্তেসন, রিফোরেস্তেসন অমদি ঈশিং তুংফমশিং রেস্তোর তৌদুনা বাইওদাইভর্সিতী ফগৎহন্নবা পান্দম থম্লি। মসিনা লৈহাও ফগৎহন্নবা, ঈশিং ফংহন্নবা অমদি লমদম অসিদা ক্লাইমেত রেজিলিএন্স পুরক্নবা পান্দমসু থম্লি। প্রোজেক্ত অসিনা লমদমদুগী মীয়ামদা থবক পীদুনা অমদি শেন্থোক লৈহন্নবা খুদোংচাবা পীদুনা কান্নবা পীগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ক্লীন অর্বান মোবিলিতী য়োকখত্তুনা অমদি ইকোলোজিকেল বেলেন্সতা লৈবাক অসিগী অপুনবা থৌদাং উত্তুনা দিল্লী লৈঙাক্কী সস্তেনেবল ত্রান্সপোর্ত ইনিসিএতিবকী মখাদা ইলেক্ত্রিক বস ২০০ লমথাগনি।

Prime Minister's Office
On World Environment Day, PM to lead a special tree plantation drive under Ek Ped Maa Ke Naam initiative
Tree plantation by PM to be part of ‘Aravalli Green Wall project’ to reforest the 700-km Aravalli range
PM to also flag off 200 Electric buses under Delhi Government's sustainable transport initiative
04 JUN 2025 1:20PM by PIB Delhi
On the occasion of World Environment Day, Prime Minister Shri Narendra Modi will lead a special tree plantation initiative at Bhagwan Mahavir Vanasthali Park, New Delhi, on June 5, 2025, at 10:15 AM, reaffirming India’s commitment to environmental stewardship and green mobility.
Prime Minister will plant a Banyan sapling under the Ek Ped Maa Ke Naam initiative. This will be part of the ‘Aravalli Green Wall project’ which aims to reforest the 700-km Aravalli range.
The project is a major initiative to spread green cover in the 5 km buffer area around the Aravalli Hill Range in 29 districts of four states including Delhi, Rajasthan, Haryana, and Gujarat. It aims to boost biodiversity of the Aravallis through afforestation, reforestation and restoration of water bodies. It also aims to improve the soil fertility, water availability and climate resilience of the region. The project will also be of benefit to the local communities by providing them with employment and income generation opportunities.
Prime Minister will also flag off 200 Electric Buses under Delhi Government's sustainable transport initiative, promoting clean urban mobility and symbolizing the nation’s collective responsibility towards ecological balance.