প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ব্ৰুনাইত ভাৰতীয় উচ্চায়ুক্তৰ নতুন চেঞ্চাৰী ভৱন উদ্বোধন কৰে
03 SEP 2024 5:56PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ব্ৰুনাইত ভাৰতীয় উচ্চায়ুক্তৰ নতুন চেঞ্চাৰী ভৱন উদ্বোধন কৰে। এই উপলক্ষে তেওঁ এটা লাইট জ্বলাই আৰু এখন ফলক উন্মোচন কৰে।
উদ্বোধনী অনুষ্ঠানত উপস্থিত থকা ভাৰতীয় সম্প্ৰদায়ৰ সদস্যসকলৰ সৈতেও প্ৰধানমন্ত্রীয়ে মত-বিনিময় কৰে। তেওঁ দুয়োখন দেশৰ মাজত সেতুবন্ধন আৰু দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্ক শক্তিশালী কৰাৰ ক্ষেত্ৰত তেওঁলোকৰ অৱদানৰ প্ৰশংসা কৰে। ১৯২০ৰ দশকত তেল আৱিষ্কাৰৰ লগে লগে ব্ৰুনাইলৈ ভাৰতীয়সকলৰ আগমনৰ প্ৰথম পৰ্যায় আৰম্ভ হয়। বৰ্তমানে, ব্ৰুনাইত প্ৰায় ১৪,০০০ ভাৰতীয় বাস কৰে। ব্ৰুনাইৰ স্বাস্থ্য সেৱা আৰু শিক্ষা খণ্ডৰ বিকাশ আৰু বিকাশত ভাৰতীয় চিকিৎসক আৰু শিক্ষকৰ অৱদানক যথেষ্ট প্ৰশংসা কৰা হৈছে।
চেঞ্চাৰী কমপ্লেক্সে ভাৰতীয়ত্বৰ এক গভীৰ অনুভূতি প্ৰদৰ্শন কৰে, পৰম্পৰাগত ভাৱমূৰ্তি আৰু সেউজীয়া গছ-গছনি একত্ৰিত কৰে। ইলেগান্টিক গ্লাডিঙৰ ব্যৱহাৰ আৰু দীৰ্ঘস্থায়ী কোটা পাথৰে ইয়াৰ নান্দনিক আকৰ্ষণক আৰু অধিক উন্নত কৰে, ক্লাছিক আৰু সমসাময়িক উপাদানৰ সুষম মিশ্ৰণ। এই ডিজাইনে ভাৰতৰ সমৃদ্ধ সাংস্কৃতিক ঐতিহ্যক শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জনোৱাৰ উপৰিও এক শান্তিপূৰ্ণ আৰু আমন্ত্ৰণাত্মক পৰিৱেশৰ সৃষ্টি কৰে।

Prime Minister's Office
Prime Minister inaugurates the new Chancery premises of the High Commission of India in Brunei
03 SEP 2024 5:56PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurated the new Chancery premises of the High Commission of India in Brunei today. On the occasion, he lit a lamp and unveiled a plaque.
Prime Minister also interacted with the Indian community members who were present at the inauguration. He appreciated their contribution as a living bridge between the two countries and strengthening bilateral ties. The first phase of Indians arriving in Brunei started with the discovery of oil in the 1920s. Currently, approximately 14,000 Indians are residing in Brunei. The contribution of Indian doctors and teachers to the growth and development of Brunei’s health care and education sectors has been well acknowledged.
The chancery complex embodies a profound sense of Indianness, masterfully integrating traditional motifs and lush tree plantations. The use of elegant claddings and durable Kota stones further enhances its aesthetic appeal, harmoniously blending classic and contemporary elements. The design not only pays homage to India’s rich cultural heritage but also creates a tranquil and inviting atmosphere.