প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ব্রুনৈদা ভারতকী হায় কম্মিসনগী অনৌবা ওফিস বিল্দিংশিং শঙ্গাখ্রে
03 SEP 2024 5:56PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ব্রুনৈদা ভারতকী হায় কম্মিসনগী অনৌবা ওফিস বিল্দিংশিং শঙ্গাখ্রে। থৌরম অদুদা মহাক্না মৈরা অমা চুখৎখি অমসুং প্লেগ অমা মাইখুম হাংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাবগী থৌরম অদুদা শরুক য়াখিবা ভারতমচাশিংগা ৱারি শান্নখি। লৈবাক অনিগী মরক্তা অহিংবা থোং অমা ওইনা অমসুং লৈবাক অনিগী মরীশিং মপাঙ্গল কনখৎহনবগীদমক মহাক্না লৈবাক অদুদা লৈরিবা ভারতমচাশিংগী থবকশিং থাগৎপা ফোঙদোকখি। ১৯২০গী মতমদা থাউ পুথোকপা হৌরকপগা লোয়ননা ব্রুনৈদা অহানবা তাঙ্কক্কী ভারতমচাশিং থুংলবা হৌখি। হৌজিক ব্রুনৈদা ভারতমচা চাউরাক্না ১৪,০০০ রোম লৈরি। ব্রুনৈগী হকশেল অমসুং লাইরিক-লাইশুগী হিরম চাউখৎনবা ভারতকী দোক্তরশিং অমসুং ওজাশিংনা লৌরিবা থৌদাং পাক-শন্না খঙনরে।
মমাংঙৈগী শক্তমশিং হাপতুনা অমসুং অশংবা উ পাম্বীশিং থাদুনা, চান্সেরি কমপ্লেক্স অসি ভারতকী ওইবা শক্তম অমা উবা ফংলে। ফজরবা মচুশিং তৈদুনা অমসুং কোতাগী নুংশিং শীজিন্নদুনা ওফিস অসিগী ফজবা হেনগৎহল্লে অমসুং মসিদা অরিবা মতম অমসুং হৌজিক্কী মতমগী মচাক কয়া য়ানশিন্নরে। দিজাইন অসিনা ভারতকী ইনাকখুল্লবা নাত অমসুং চৎনবীদা ইকায়খুম্নবা উৎপা খক নত্তনা অচিকপা অমসুং ফজবা মফম অমা ওইহল্লে।

Prime Minister's Office
Prime Minister inaugurates the new Chancery premises of the High Commission of India in Brunei
03 SEP 2024 5:56PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurated the new Chancery premises of the High Commission of India in Brunei today. On the occasion, he lit a lamp and unveiled a plaque.
Prime Minister also interacted with the Indian community members who were present at the inauguration. He appreciated their contribution as a living bridge between the two countries and strengthening bilateral ties. The first phase of Indians arriving in Brunei started with the discovery of oil in the 1920s. Currently, approximately 14,000 Indians are residing in Brunei. The contribution of Indian doctors and teachers to the growth and development of Brunei’s health care and education sectors has been well acknowledged.
The chancery complex embodies a profound sense of Indianness, masterfully integrating traditional motifs and lush tree plantations. The use of elegant claddings and durable Kota stones further enhances its aesthetic appeal, harmoniously blending classic and contemporary elements. The design not only pays homage to India’s rich cultural heritage but also creates a tranquil and inviting atmosphere.