প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা দা. পেত্রিক হর্মিনিনা সেচেলসনা রাস্ত্রপতিগী মীখলদা মহাক্না মাইপাকপদা নুংঙাইবা ফোংদোকখ্রে
12 OCT 2025 9:13AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সেচেলসতা পাংথোকখিবা রাস্ত্রপতিগী মীখলদা দা. পেত্রিক হর্মিনিনা মায় পাকখিবদা থম্মোয় শেংনা নুংঙাইবা ফোংদোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ভারত মহাসাগরগী ঈশিং অসি লৈবাক অনিগী মীয়ামগা শম্নহল্লিবা অমসুং মখোয়গী অপাম্বশিং অমসুং মথৌ তাবশিং সপ্পোর্ত তৌরিবা শেয়র্দ হেরিতেজ অমনি। মহাক্না থাজবা থমখি মদুদি ভারত অমসুং সেচেলসকী মরক্তা মতমগী চাংয়েং মায়পাক্লবা অমসুং মল্তি-ফেসেতেদ ওইবা মরীশিং অসি দা. হর্মিনিনা রাস্ত্রপতি ওইরিঙৈগী তেনর মনুংদা হেন্না চেৎশিল্লগনি অমসুং হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি।
Xকী পোস্ত অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি:
“সেচেলসতা পাংথোকখিবা রাস্ত্রপতিগী মীখলদা দা. পেত্রিক হর্মিনিনা মায় পাকখিবদা মহাকপু থম্মোয় শেংনা নুংঙাইবা ফোংদোকচরি। ভারত মহাসাগরগী ঈশিং অসি ঐখোয়গী শেয়র্দ হেরিতেজনি অমসুং ঐখোয়গী মীয়ামগী অপাম্বা অমসুং মথৌ তাবশিংবু মপুং ফাহল্লি। ঐহাক্না থাজবা থম্লি মদুদি ঐখোয়গী মতমগী চাংয়েং মায়পাক্লবা অমসুং মল্তি-ফেসেতেদ ওইবা মরীশিং অসি মহাক্না রাস্ত্রপতি ওইরিঙৈদা হেন্না চেৎশিল্লগনি অমসুং হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি। মহাক্কী লাক্কদৌরিবা তেনর অসিগীদমক ঐহাক্না য়াইফ-মঙ্গোল পীজরি।”

Prime Minister's Office
Prime Minister congratulates Dr. Patrick Herminie on his victory in the Presidential Elections in Seychelles
12 OCT 2025 9:13AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, has extended his heartiest congratulations to Dr. Patrick Herminie on his victory in the Presidential Elections in Seychelles.
The Prime Minister said that the waters of the Indian Ocean are a shared heritage that connect the people of both nations and support their aspirations and needs. He expressed confidence that the time-tested and multi-faceted relations between India and Seychelles will deepen and gain further momentum during Dr. Herminie’s tenure as President.
In a post on X, the Prime Minister said:
“Heartiest congratulations to Dr. Patrick Herminie on his victory in the Presidential Elections in Seychelles. The waters of the Indian Ocean are our shared heritage and nourish the aspirations and needs of our people. I am confident that our time-tested and multi-faceted relations will deepen and gain further momentum in his tenure as President. My best wishes to him for the tenure ahead.”