ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ସେଚେଲ୍ସ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଭାବେ ଡକ୍ଟର ପାଟ୍ରିକ୍ ହର୍ମିନିଙ୍କ ବିଜୟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଅଭିନନ୍ଦନ
12 OCT 2025 9:13AM by PIB Bhubaneswar
ସେଚେଲ୍ସରେ ହୋଇଥିବା ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ନିର୍ବାଚନରେ ବିଜୟ ଲାଭ କରିଥିବାରୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଡକ୍ଟର ପାଟ୍ରିକ୍ ହର୍ମିନିଙ୍କୁ ହାର୍ଦ୍ଦିକ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଭାରତ ମହାସାଗର ଜଳ ଏକ ସହଭାଗୀ ଐତିହ୍ୟ ଯାହା ଉଭୟ ଦେଶର ଲୋକଙ୍କୁ ସଂଯୋଗ କରିବା ସହ ସେମାନଙ୍କର ଆକାଂକ୍ଷା ଏବଂ ଆବଶ୍ୟକତାକୁ ସମର୍ଥନ କରେ । ସେ ବିଶ୍ୱାସ ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି ଯେ, ଡକ୍ଟର ହର୍ମିନିଙ୍କ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି କାର୍ଯ୍ୟକାଳ ମଧ୍ୟରେ ଭାରତ ଏବଂ ସେସଲ୍ସ ମଧ୍ୟରେ ସମୟ ପରୀକ୍ଷିତ ଏବଂ ବହୁମୁଖୀ ସମ୍ପର୍କ ଆହୁରି ଗଭୀର ହେବା ସହିତ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ଅଗ୍ରଗତି କରିବ ।
ଏକ୍ସରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି;
"ସେଚେଲ୍ସ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ନିର୍ବାଚନରେ ବିଜୟ ପାଇଁ ଡକ୍ଟର ପାଟ୍ରିକ୍ ହର୍ମିନିଙ୍କୁ ହାର୍ଦ୍ଦିକ ଅଭିନନ୍ଦନ। ଭାରତ ମହାସାଗରର ଜଳ ଆମର ସହଭାଗୀ ଐତିହ୍ୟ ଏବଂ ଆମ ଲୋକଙ୍କ ଆକାଂକ୍ଷା ଏବଂ ଆବଶ୍ୟକତାକୁ ପୋଷଣ କରେ। ମୁଁ ନିଶ୍ଚିତ ଯେ, ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଭାବରେ ତାଙ୍କର କାର୍ଯ୍ୟକାଳ ମଧ୍ୟରେ, ଆମର ସମୟ-ପରୀକ୍ଷିତ ଏବଂ ବହୁମୁଖୀ ସମ୍ପର୍କ ଆହୁରି ଗଭୀର ହେବ । ତାଙ୍କ ଆଗାମୀ କାର୍ଯ୍ୟକାଳ ପାଇଁ ମୁଁ ତାଙ୍କୁ ଶୁଭକାମନା ଜଣାଉଛି।”

Prime Minister's Office
Prime Minister congratulates Dr. Patrick Herminie on his victory in the Presidential Elections in Seychelles
12 OCT 2025 9:13AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, has extended his heartiest congratulations to Dr. Patrick Herminie on his victory in the Presidential Elections in Seychelles.
The Prime Minister said that the waters of the Indian Ocean are a shared heritage that connect the people of both nations and support their aspirations and needs. He expressed confidence that the time-tested and multi-faceted relations between India and Seychelles will deepen and gain further momentum during Dr. Herminie’s tenure as President.
In a post on X, the Prime Minister said:
“Heartiest congratulations to Dr. Patrick Herminie on his victory in the Presidential Elections in Seychelles. The waters of the Indian Ocean are our shared heritage and nourish the aspirations and needs of our people. I am confident that our time-tested and multi-faceted relations will deepen and gain further momentum in his tenure as President. My best wishes to him for the tenure ahead.”