প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
আৰ্জেণ্টিনাৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বৈঠক
20 NOV 2024 8:09PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ১৯ নৱেম্বৰত আৰ্জেণ্টিনাৰ ৰাষ্ট্ৰপতি মহামহিম মহোদয়ৰ সৈতে বৈঠকত মিলিত হয়। ব্ৰাজিলৰ ৰিঅ' ডি জেনেৰিঅ'ত জি-২০ সন্মিলনৰ সমান্তৰালভাৱে হাভিয়াৰ মিলিয়ে কয়।
এয়া আছিল দুয়োগৰাকী নেতাৰ মাজত প্ৰথম দ্বিপাক্ষিক বৈঠক। ৰাষ্ট্ৰপতি মিলিয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰীক তেওঁৰ ঐতিহাসিক তৃতীয় কাৰ্যকালৰ বাবে অভিনন্দন জনায়। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰাষ্ট্ৰপতি মিলিয়েছক তেওঁৰ কাৰ্যভাৰ গ্ৰহণৰ বাবে শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰে।
দুয়োগৰাকী নেতাই প্ৰশাসনৰ বিষয়ে এক আকৰ্ষণীয় আলোচনাত মিলিত হয় আৰু এই ক্ষেত্ৰত নিজৰ নিজৰ অভিজ্ঞতাৰ বিষয়ে পৰস্পৰে পৰস্পৰক অৱগত কৰে। বিগত কেইটামান বছৰত দুয়োখন শক্তিশালী গণতন্ত্ৰৰ মাজত কৌশলগত অংশীদাৰিত্বৰ সম্প্ৰসাৰণত দুয়োগৰাকী নেতাই সন্তুষ্টি প্ৰকাশ কৰে। বাণিজ্য আৰু অৰ্থনৈতিক সম্পৰ্কৰ গভীৰতা ব্যতিক্ৰমী, ভাৰতে আৰ্জেণ্টিনাৰ শীৰ্ষ পাঁচটা বাণিজ্যিক অংশীদাৰৰ ভিতৰত স্থান লাভ কৰিছে।
দুয়োখন দেশৰ মাজত দ্বিপাক্ষিক সহযোগিতাৰ ক্ষেত্ৰসমূহ হৈছে ঔষধ, প্ৰতিৰক্ষা, লিথিয়াম, তেল আৰু গেছকে ধৰি গুৰুত্বপূৰ্ণ খনিজ, অসামৰিক পৰমাণু শক্তি, মহাকাশ, কৃষি, বিজ্ঞান আৰু প্ৰযুক্তি আৰু তথ্য প্ৰযুক্তি। নেতাদ্বয়ে আৰ্জেণ্টিনাৰ চলিত অৰ্থনৈতিক সংস্কাৰৰ বিষয়েও মত বিনিময় কৰে।
দুয়োগৰাকী নেতাই বৰ্তমান চলি থকা কেইবাটাও আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বিষয়ৰ ওপৰতো আলোচনা কৰে আৰু দুয়োখন দেশৰ জনসাধাৰণৰ পাৰস্পৰিক লাভালাভৰ অৰ্থে কৌশলগত অংশীদাৰিত্বৰ অধিক বিকাশৰ অৰ্থে ঘনিষ্ঠভাৱে কাম কৰিবলৈ সন্মত হয়।

Prime Minister's Office
Prime Minister meets with the President of Argentina
20 NOV 2024 8:09PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met on 19 November with the President of the Argentine Republic, H.E. Javier Milei, on the sidelines of the G20 Summit in Rio de Janeiro, Brazil.
It was the first bilateral meeting between the two leaders. President Milei congratulated Prime Minister on his historic third term in office. Prime Minister also conveyed warm wishes to President Milei’s on his assumption of office.
The two leaders had an engaging discussion on the subject of governance and exchanged thoughts on their respective experiences in this field.They also expressed satisfaction at the broadening of the Strategic Partnership between the two vibrant democracies in the last few years. The deepening of trade and economic relations has been exceptional, with India emerging among the top five trading partners of Argentina.
The bilateral cooperation between the two countries has also diversified and includes sectors such as pharmaceuticals, defence, critical minerals, including lithium, oil & gas, civil nuclear energy, space, agriculture, science & technology and Information Technology. The leaders also exchanged views on the ongoing economic reforms undertaken by Argentina.
Both leaders also discussed several ongoing international issues and agreed to work closely to further develop the Strategic Partnership for the mutual benefit of the people of both countries.