প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
উচ্চতম ন্যায়ালয়ৰ হীৰক জয়ন্তী উদযাপনৰ শুভাৰম্ভ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
ডিজিটেল উচ্চতম ন্যায়ালয়ৰ প্ৰতিবেদন, ডিজিটেল আদালত ২.০ আৰু উচ্চতম ন্যায়ালয়ৰ নতুন ৱেবছাইট মুকলি কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
27 JAN 2024 2:16PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২৮ জানুৱাৰীত দিনৰ ১২ বজাত উচ্চতম ন্যায়ালয়ৰ প্ৰেক্ষাগৃহত ভাৰতৰ উচ্চতম ন্যায়ালয়ৰ হীৰক জয়ন্তী উদযাপনৰ শুভাৰম্ভ কৰিব।
উচ্চতম ন্যায়ালয়ৰ ৭৫সংখ্যক বৰ্ষপূৰ্তি উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ডিজিটেল উচ্চতম ন্যায়ালয় প্ৰতিবেদন (ডিজিএছচিআৰ), ডিজিটেল আদালত ২.০ আৰু উচ্চতম ন্যায়ালয়ৰ নতুন ৱেবছাইটৰ দৰে নাগৰিককেন্দ্ৰিক তথ্য আৰু প্ৰযুক্তি উদ্যোগ মুকলি কৰিব। এই উপলক্ষে তেওঁ উপস্থিত জনতাক সম্বোধন কৰিব।
ডিজিটেল ছুপ্ৰিম কোৰ্ট ৰিপৰ্ট (এছচিআৰ) ৰ জৰিয়তে দেশৰ নাগৰিকসকলে উচ্চতম ন্যায়ালয়ৰ ৰায়সমূহ বিনামূলীয়াকৈ আৰু বৈদ্যুতিন ৰূপত লাভ কৰিব। ডিজিটেল এছচিআৰৰ মুখ্য বৈশিষ্ট্য হ'ল ১৯৫০ চনৰ পৰা সৰ্বোচ্চ ন্যায়ালয়ৰ ৩৬,৩০৮ টা গোচৰৰ ৫১৯ টা খণ্ড ডিজিটেল ফৰ্মেটত উপলব্ধ হ'ব।
ডিজিটেল ক'ৰ্টছ ২.০ এপ্লিকেশ্যন হৈছে ই-ক'ৰ্টছ প্ৰকল্পৰ অধীনত শেহতীয়াকৈ গ্ৰহণ কৰা এক পদক্ষেপ যিয়ে জিলা আদালতসমূহৰ ন্যায়াধীশসকলৰ বাবে আদালতৰ নথি-পত্ৰসমূহ ইলেক্ট্ৰনিক পদ্ধতিত উপলব্ধ কৰাব। ইয়াৰ লগতে কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তা (এআই) ৰ ব্যৱহাৰৰ দ্বাৰা ভাষাক পাঠলৈ বাস্তৱ-সময়ৰ ভিত্তিত প্ৰতিলিপি কৰা হয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উচ্চতম ন্যায়ালয়ৰ নতুন ৱেবছাইটো মুকলি কৰিব। নতুন ৱেবছাইটটো ইংৰাজী আৰু হিন্দী ভাষাত দ্বিভাষিক হ'ব আৰু ব্যৱহাৰকাৰী-বন্ধুত্বপূৰ্ণ ইন্টাৰফেছৰ সৈতে ইয়াক পুনৰ ডিজাইন কৰা হৈছে।

Prime Minister's Office
PM to Inaugurate the Diamond Jubilee celebration of Supreme Court
PM to launch multiple technology initiatives - Digital Supreme Court Reports, Digital Courts 2.0 and new website of Supreme Court
27 JAN 2024 2:16PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the Diamond Jubilee celebration of the Supreme Court of India on 28 January at 12 noon at the Supreme Court auditorium.
Unveiling the seventy-fifth year of the Supreme Court, Prime Minister will launch citizen centric information and technology initiatives that include Digital Supreme Court Reports (Digi SCR), Digital Courts 2.0 and new website of the Supreme Court. He will also address the gathering on the occasion.
The Digital Supreme Court Reports (SCR) will make Supreme Court judgments available to the citizens of the country free of cost and in electronic format. The key features of digital SCR are that all 519 volumes of the Supreme Court reports since 1950, covering 36,308 cases, shall be available in a digital format, bookmarked, user friendly, and with open access.
Digital Courts 2.0 application is a recent initiative under the e-Courts project to make court records available to the Judges of the district courts in the electronic form. This is coupled with use of artificial intelligence (AI) for transcribing speech to text on a real time basis.
Prime Minister will also launch the new website of the Supreme Court. The new website will be in bilingual format in English and Hindi and has been redesigned with a user-friendly interface.