Cabinet
Cabinet approves Phase III of Biomedical Research Career Programme (BRCP)
01 OCT 2025 3:28PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi has approved the continuation of the Biomedical Research Career Programme (BRCP), Phase-III. This Programme is being implemented in partnership between the Department of Biotechnology (DBT) and the Wellcome Trust (WT), United Kingdom and the SPV, India Alliance for Phase III (2025-26 to 2030-31, with another six years (2031-32 to 2037-38), to service fellowships and grants approved till 2030-31, at a total cost of Rs. 1500 crore with DBT and WT, UK contributing Rs.1000 crore and Rs.500 crore respectively.
The Department of Biotechnology (DBT), in alignment with Viksit Bharat goals for fostering skills and innovation, has launched the Phase III of Biomedical Research Career Programme (BRCP). The program will nurture top-tier scientific talent for cutting-edge biomedical research and promote interdisciplinary research for translational innovation. It will also strengthen systems supporting high-quality research, and reduce regional disparities in scientific capacity, to create world-class biomedical research capacity with global impact.
The Department of Biotechnology in partnership with the Wellcome Trust (WT), UK, launched the “Biomedical Research Career Programme” (BRCP) in 2008-2009 through the DBT/Wellcome Trust India Alliance (India Alliance), a dedicated Special Purpose Vehicle (SPV), with the approval of the Cabinet, offering research fellowships, based in India, for biomedical research at the world class standards. Subsequently, Phase II was implemented in 2018/19 with an expanded portfolio.
In Phase-III, the following programmes are proposed to be implemented: i.) Early Career and Intermediate Research Fellowships in basic, clinical and public health. These are globally recognized and tailored for the formative stages of a scientist's research career. ii.) Collaborative Grants Programme, these include Career Development Grants and Catalytic Collaborative Grants for 2-3 Investigator teams for early and mid-senior career researchers respectively with strong research track record in India, iii) Research Management Programme to strengthen core research endeavours. Phase III will also focus on strengthening mentorship, networking, public engagement, and developing new and innovative national and international partnerships.
Together, the research fellowships, collaborative grants and the research management programme with pan India implementation will drive scientific excellence, skills development, collaboration, and knowledge exchange. Expected outcomes include training over 2,000 students and postdoctoral fellows, generating high-impact publications, enabling patentable discoveries, earning peer recognition, enabling 10-15% increase in support to women, 25-30% of collaborative programmes to approach TRL4 and above and an expanded footprint of activities and engagement in Tier-2/3 setting.
Phases I and II positioned India as an emerging hub for biomedical science of international standing. India’s rising investment in science and its growing role in the global knowledge economy demand a new phase of strategic effort. Building on the gains of earlier Phases, Phase-III will invest in talent, capacity, and translation aligned with national priorities and global benchmarks.

মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রী-মন্দলনা বাইওমেদিকেল রিসর্চ কেরিয়র প্রোগ্রাম(BRCP)গী ফেস III অয়াবা পীখ্রে
01 OCT 2025 3:28PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা বাইওমেদিকেল রিসর্চ কেরিয়র প্রোগ্রাম (BRCP), ফেজ-III মখা চত্থনবা অয়াবা পীখ্রে। প্রোগ্রাম অসি দিপার্তমেন্ত ওফ বাইওতেক্নোলোজী (DBT) অমসুং ৱেলকম ত্রস্ত (WT), য়ুনাইতেদ কিংদম অমসুং SPV, ইন্দিয়া এল্লাইন্সকী মরক্তা পার্তনরশিপকী মওংদা ফেজ III (2025-26দগী 2030-31 ফাওবা) অমসুং অতোপ্পা চহি তরুক (2031-32দগী 2037-38 ফাওবা) গীদমক ফেল্লোশিপ অমসুং গ্রান্তশিং সর্ভিস তৌনবগীদমক 2030-31 ফাওবা পুন্না লুপা করোর 1500 চংদুনা অয়াবা পীখ্রে লোয়ননা DBT অমসুং WT, য়ুনাইতেদ কিংদম্না মথংশিৎনা লুপা করোর 1000 অমসুং করোর 500গী কন্ত্রিব্যুসন তৌগনি।
দিপার্তমেন্ত ওফ বাইওতেক্নোলোজী (DBT) না স্কিল অমসুং ইন্নোবেসন হেনগৎহন্নবা বিক্সিত ভারতকী পান্দমগা মরী লৈননা বাইওমেদিকেল রিসর্চ কেরিয়র প্রোগ্রাম (BRCP) গী ফেজ III হৌদোকখ্রে। প্রোগ্রাম অসিনা অৱাংবা থাক্কী বাইওমেদিকেল রিসর্চকীদমক অৱাংবা থাক্কী সাইন্তিফিক তেলেন্তশিং শেমগৎকনি অমসুং ত্রান্সলেস্নেল ইন্নোবেসনগীদমক ইন্তরদিসিপ্লিনরী রিসর্চ প্রমোৎ তৌগনি। মসিনা অৱাংবা থাক্কী রিসর্চতা মতেং পাংলিবা সিস্তেমশিং মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি অমসুং মালেমগী ওইবা শাফু লৈবা মালেমগী থাক্কী বাইওমেদিকেল রিসর্চ কেপাসিতী শেম্নবগীদমক সাইন্তিফিক কেপাসিতীদা রিজনেল দিস্পেরিতীশিং হন্থহল্লগনি।
ৱেলকম ত্রস্ত (WT), য়ু.কে.গা খুৎশম্নদুনা দিপার্তমেন্ত ওফ বাইওতেক্নোলোজীনা DBT/ৱেলকম ত্রস্ত ইন্দিয়া এলাইন্স (ইন্দিয়া এলাইন্স) গী খুত্থাংদা 2008-2009দা "বাইওমেদিকেল রিসর্চ কেরিয়র প্রোগ্রাম" (BRCP) হৌদোকখি, দেদিকেতেদ স্পেসিএল পর্পস ভেহিকল (SPV) অসিনা মন্ত্রী-মন্দলগী অয়াবগা লোয়ননা ভারত্তে বেজ তৌবা মালেমগী থাক্কী স্তেন্দর্দশিংদা বাইওমেদিক রিসর্চকীদমক রিসর্চ ফেল্লোশিপশিং পীরি। মসিগী মতুং তারকপদা ফেজ II অসি এক্সপেন্দেদ তৌরবা পোর্তফোলিও অমগা লোয়ননা 2018/19দা ইমপ্লিমেন্ত তৌখি।
ফেজ-IIIদা, মখাগী প্রোগ্রামশিং অসি ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা প্রপোজ তৌরি: i.) বেসিক, ক্লিনিকেল অমসুং পব্লিক হেল্থতা আর্লী কেরিয়র অমসুং ইন্তরমেদিএত রিসর্চ ফেল্লোশিপশিং। মখোয়শিং অসি মালেম পুম্বনা খঙনৈ অমসুং মখোয়শিং অসি সাইন্তিস্ত অমগী রিসর্চ কেরিয়রগী ফোর্মেতিব স্তেজশিংগীদমক্তা শেম্মী। কোলাবোরেতিব গ্রান্তস প্রোগ্রাম, মসিদা কেরিয়র দিবেলপমেন্ত গ্রান্ত অমসুং ভারত্তা অচৌবা রিসর্চ ত্রেক রেকোর্দ লৈবা আর্লী অমসুং মিদ-সিনিয়র কেরিয়বর রিসর্চরশিংগীদমক ইভেস্তিগেতর তীম 2-3গীদমক কেতালাইতিক কোলাবোরেতিব গ্রান্তশিং য়াওরি, iii) কোর রিসর্চকী থবকশিং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা রিসর্চ মেনেজমেন্ত প্রোগ্রাম। ফেজ III অসিনা মেন্তরশিপ, নেৎৱর্কিং, মীয়ামগী থৌদাং অমসুং অনৌবা অমসুং ইন্নোবেতিব নেস্নেল অমসুং ইন্তরনেস্নেল পার্তনরশিপশিং শেমগৎপদা মীৎয়েং থমগনি।
রিসর্চ ফেল্লোশিপশিং, কোলাবোরেতিব গ্রান্তশিং অমসুং রিসর্চ মেনেজমেন্ত প্রোগ্রাম অসি পুন্না পেন ইন্দিয়া ইমপ্লিমেন্ত তৌদুনা সাইন্তিফিক এক্সিলেন্স, স্কিল দিবেলপমেন্ত, কোলাবোরেসন অমসুং নোলেজ একচেঞ্জদা মতেং পাংগনি। আশা তৌরিবা মহৈশিংগী মনুংদা মহৈরোয় 2,000 অমসুং পোস্তদোক্তরেল ফেল্লোশিং ত্রেনিং পীবা, ইম্পেক্ত য়াম্না লৈবা পব্লিকেসনশিং পুথোকপা, পেতেন্ত তৌবা য়াবা দিস্কভরীশিং তৌবা, পিয়র রিকোগনিসন ফংহনবা, নুপীশিংদা 10-15% হেনগৎহনবা, TRL 4 অমসুং মসিগী মথক্তা এপ্রোচ তৌনবা কোলাবোরেতিব প্রোগ্রামশিংগী 25-30% অমসুং তায়র-2/3 সেত্তিংদা এক্তিবিতীশিং অমসুং এঙ্গেজমেন্তগী ফুতপ্রিন্ত পাকথোক চাউথোকপা য়াওরি।
ফেজ I অমসুং IIনা ভারতপু মালেমগী থাক্তা লৈরিবা বাইওমেদিকেল সাইন্সকী অনৌবা হব অমা ওইহনখি। সাইন্সতা ভারতকী ইনবেস্তমেন্ত হেনগৎলকপা অমসুং মালেমগী নোলেজ ইকোনোমীদা ভারতকী থৌদাং হেনগৎলকপনা স্ত্রেতেজিক ইসু অমগী অনৌবা তাঙ্কক অমা মথৌ তাই। মমাংগী ফেজশিংগী কান্নবশিংদা য়ুম্ফম ওইদুনা, ফেজ-IIIনা নেস্নেল প্রাইওরিতিশিং অমসুং গ্লোবেল বেঞ্চমার্কশিংগা মান্ননা তেলেন্ত, কেপাসিতী অমসুং ত্রান্সলেসনদা ইনবেস্ত তৌগনি।