যুৱ পৰিক্ৰমা আৰু ক্ৰীড়া মন্ত্ৰালয়
ক্ৰীড়া বঁটাৰ বাবে আবেদন আহ্বান যুৱ পৰিক্ৰমা আৰু ক্ৰীড়া মন্ত্ৰালয়ৰ
30 SEP 2025 11:17AM by PIB Guwahati
ক্ৰীড়া ক্ষেত্ৰত উৎকৃষ্টতাক স্বীকৃতি জনোৱা আৰু পুৰস্কৃত কৰিবলৈ প্ৰতি বছৰে ক্ৰীড়া বঁটা প্ৰদান কৰা হয়। মেজৰ ধ্যানচান্দ খেল ৰত্ন বঁটা ক্ৰীড়াক্ষেত্ৰত এগৰাকী ক্ৰীড়াবিদৰ দৰ্শনীয় আৰু অতি উল্লেখযোগ্য প্ৰদৰ্শনৰ বাবে প্ৰদান কৰা হয়; অৰ্জুন বঁটা ক্ৰীড়াবিদৰ ধাৰাবাহিক অসাধাৰণ প্ৰদৰ্শনৰ বাবে প্ৰদান কৰা হয়; অৰ্জুন বঁটা (জীৱনজোৰা) ক্ৰীড়াৰ বিকাশৰ ক্ষেত্ৰত জীৱনজোৰা বৰঙণিৰ বাবে প্ৰদান কৰা হয়। একেদৰে সন্মানীয় আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় ক্ৰীড়া প্ৰতিযোগিতাত পদক লাভ কৰা খেলুৱৈৰ প্ৰশিক্ষকসকলক দ্ৰোণাচাৰ্য্য বঁটা প্ৰদান কৰা হয়। দেশত ক্ৰীড়াৰ প্ৰসাৰ আৰু বিকাশৰ ক্ষেত্ৰত বিশেষ ভূমিকা পালন কৰা কৰ্পৰেট প্ৰতিষ্ঠান (ৰাজহুৱা/ব্যক্তিগত), বেচৰকাৰী সংস্থা (NGO)-ক ৰাষ্ট্ৰীয় খেল প্ৰোৎসাহন পুৰস্কাৰ (RKPP) প্ৰদান কৰা হয়। আঁচনিৰ প্ৰতিলিপি মন্ত্ৰালয়ৰ ৱেবছাইট www.yas.nic.in-ত চাব পাৰিব।
ভাৰত চৰকাৰৰ যুৱ পৰিক্ৰমা আৰু ক্ৰীড়া মন্ত্ৰালয়ে প্ৰতি বছৰে ক্ৰীড়া বঁটাৰ বাবে আবেদন আহ্বান কৰি আহিছে। ২০২৫-ৰ এই ক্ৰীড়া বঁটাৰ বাবে আবেদন আহ্বানৰ অধিসূচনাসমূহ www.yas.nic.in-ৱেবছাইটত আপল’ড কৰা হৈছে।
সেয়েহে সংশ্লিষ্ট বঁটাসমূহৰ বাবে যোগ্য খেলুৱৈ/ প্ৰশিক্ষক/ প্ৰতিষ্ঠানসমূহৰ পৰা আবেদন আহ্বান কৰা হৈছে। এটা নিৰ্দিষ্ট পৰ্টেলৰ জৰিয়তে কেৱল অনলাইন ম’ডত আবেদন দাখিল কৰিব পাৰিব।

Ministry of Youth Affairs and Sports
Ministry of Youth Affairs & Sports invites applications for Sports Awards
30 SEP 2025 11:17AM by PIB Delhi
Sports Awards are given every year to recognize and reward excellence in sports. Major Dhyan Chand Khel Ratna Award is given for the spectacular and most outstanding performance in the field of sports by a sportsperson; Arjuna Award is given for consistent outstanding performance of sportsperson; Arjuna Award (Lifetime) is given for life time contribution to sports development; Dronacharya Award is given to the coaches for producing medal winners at prestigious international sports events and Rashtriya Khel Protsahan Puraskar (RKPP) is given to the Corporate entity (Public/Private), Non-Governmental organizations (NGOs) who have played a visible role in the promotion and development of sports in the country. The copy of schemes may be seen on the Ministry’s website www.yas.nic.in.
The Ministry of Youth Affairs and Sports, Government of India invites applications for Sports Awards every year. The notifications inviting applications for these sports awards for the year 2025 have been uploaded on the website www.yas.nic.in.
Applications from the eligible sportspersons/ coaches/ entities are invited for the respective awards. The applications are being invited only in online mode through a dedicated Portal.