ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ସରକାରୀ ଇ-ମାର୍କେଟ୍ ପ୍ଲେସ୍ (ଜେମ)ର ୮ ବର୍ଷ ପୂରଣ ଅବସରରେ ହିତାଧିକାରୀମାନଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଅଭିନନ୍ଦନ
09 AUG 2024 1:40PM by PIB Bhubaneshwar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ସରକାରୀ ଇ-ମାର୍କେଟପ୍ଲେସ୍ (ଜେମ) ପ୍ଲାଟଫର୍ମର ସମସ୍ତ ଅଂଶୀଦାରମାନଙ୍କୁ ୮ବର୍ଷ ପୂରଣ କରିବା ପାଇଁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଏହି ପ୍ଲାଟଫର୍ମ ଅନୁସୂଚିତ ଜାତି (ଅନୁସୂଚିତ ଜାତି), ଅନୁସୂଚିତ ଜନଜାତି (ଅନୁସୂଚିତ ଜନଜାତି) ଏବଂ ଓବିସି (ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ପଛୁଆ ବର୍ଗ) ସମ୍ପ୍ରଦାୟର ଲୋକମାନଙ୍କୁ ଅନେକ ସୁଯୋଗ ପ୍ରଦାନ କରିଛି ଏବଂ ମହିଳା ସଶକ୍ତିକରଣକୁ ଆହୁରି ଆଗକୁ ବଢାଇବାରେ ମଧ୍ୟ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିଛି
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ Xରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
"ଏହି ପ୍ଲାଟଫର୍ମକୁ ୮ ବର୍ଷ ପୂରଣ କରିବା ପାଇଁ @GeM_Indiaର ସମସ୍ତ ଅଂଶୀଦାରମାନଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ। ଏହି ପ୍ଲାଟଫର୍ମ ପ୍ରାୟ ୧୦ ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କାର ପ୍ରଭାବଶାଳୀ କ୍ରମାଗତ ବିକ୍ରୟ ହାସଲ କରିଛି। କିନ୍ତୁ ସବୁଠାରୁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ କଥା ହେଉଛି, ଏହା ଉଦ୍ୟୋଗୀମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଅନେକ ସୁଯୋଗ ସୃଷ୍ଟି କରିଛି, ବିଶେଷକରି MSME (ସୂକ୍ଷ୍ମ, କ୍ଷୁଦ୍ର ଏବଂ ମଧ୍ୟମ ଉଦ୍ୟୋଗ), ଷ୍ଟାର୍ଟ-ଅପ୍, SC, ST ଏବଂ OBC ବର୍ଗର ଉଦ୍ୟୋଗୀମାନଙ୍କ ପାଇଁ। ସରକାରୀ ଇ-ମାର୍କେଟପ୍ଲେସ୍ (ଜେମ ) ମହିଳା ସଶକ୍ତିକରଣକୁ ଆହୁରି ଆଗକୁ ବଢାଇବାରେ ମଧ୍ୟ ଏକ ଲମ୍ବା ରାସ୍ତା ଅତିକ୍ରମ କରିଛି।
Sws

Prime Minister's Office
GeM portal completes 8 years; PM congratulates stakeholders
09 AUG 2024 1:40PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi today congratulated all the stakeholders of Government e Marketplace (GeM) platform on completing 8 years.
Shri Modi said that this platform has provided opportunities those belonging to SC, ST and OBC communities and has also gone a long way in furthering women empowerment.
The Prime Minister posted on X:
"Compliments to all stakeholders of @GeM_India on the platform completing 8 years. This platform has achieved an impressive cumulative sale of nearly Rs. 10 lakh crore. But, most importantly it has provided opportunities to entrepreneurs, particularly those associated with MSMEs, StartUps and those belonging to SC, ST and OBC communities. GeM has also gone a long way in furthering women empowerment."