ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କୁ ସାକ୍ଷାତ କଲେ ନେପାଳର ବୈଦେଶିକ ମନ୍ତ୍ରୀ ଡକ୍ଟର ଆରଜୁ ରାଣା ଦେଉବା
19 AUG 2024 10:14PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ତାଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଥିଲେ ଏବଂ ଉଚ୍ଚସ୍ତରୀୟ କାର୍ଯ୍ୟର ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ।
ନେପାଳ ଗସ୍ତ ପାଇଁ ନିମନ୍ତ୍ରଣ ଏବଂ ଶୁଭେଚ୍ଛା ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନେପାଳ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଇଥିଲେ।
ବୈଦେଶିକ ମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ନିମନ୍ତ୍ରଣରେ ଭାରତ ଗସ୍ତରେ ଆସିଥିବା ନେପାଳର ବୈଦେଶିକ ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରୀ ମହାମହିମ ଡକ୍ଟର ଆରଜୁ ରାଣା ଦେଉବା ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କୁ ଭେଟିଛନ୍ତି। ବୈଦେଶିକ ମନ୍ତ୍ରୀ ଏସ. ଜୟଶଙ୍କରଙ୍କ ନିମନ୍ତ୍ରଣରେ ସେ ଭାରତକୁ ସରକାରୀ ଗସ୍ତରେ ଆସିଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନେପାଳର ବୈଦେଶିକ ମନ୍ତ୍ରୀ ଭାବରେ ନିଯୁକ୍ତି ପାଇଁ ବୈଦେଶିକ ମନ୍ତ୍ରୀ ଦେଉବାଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଥିଲେ ଏବଂ ଉଭୟ ପକ୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ଉଚ୍ଚସ୍ତରୀୟ ସମ୍ପର୍କ ସୃଷ୍ଟି ହେଉଥିବା ଗତିକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ। ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ସମ୍ପର୍କରେ ଦୁଇ ଦେଶ ମଧ୍ୟରେ ଆଲୋଚନାର ସକାରାତ୍ମକ ପ୍ରଭାବ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରି, ସେ ଭାରତ ଦ୍ୱାରା ଆୟୋଜିତ ତୃତୀୟ ଭଏସ୍ ଅଫ୍ ଦି ଗ୍ଲୋବାଲ୍ ସାଉଥ୍ ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀରେ ନେପାଳୀ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଅଂଶଗ୍ରହଣକୁ ମଧ୍ୟ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ।
ନେପାଳର ବୈଦେଶିକ ମନ୍ତ୍ରୀ ଦେଉବା ଭାରତର "ପଡ଼ୋଶୀ ପ୍ରଥମ ନୀତି" ଏବଂ ନେପାଳ ସହିତ ଭାରତର ବିଭିନ୍ନ ବିକାଶ ସହଯୋଗ ପଦକ୍ଷେପ ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଇଥିଲେ। ଭାରତ-ନେପାଳ ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ସମ୍ପର୍କକୁ ଆହୁରି ମଜବୁତ କରିବା ପାଇଁ ତାଙ୍କର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ପ୍ରକାଶ କରିଥିଲେ। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀଙ୍କୁ ନେପାଳ ଗସ୍ତ ପାଇଁ ନେପାଳ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଏକ ନିମନ୍ତ୍ରଣପତ୍ର ପ୍ରଦାନ କରିଥିଲେ। କୂଟନୈତିକ ଚ୍ୟାନେଲ ମାଧ୍ୟମରେ ନିଷ୍ପତ୍ତି ନିଆଯିବା ପାଇଁ ପାରସ୍ପରିକ ସୁବିଧାଜନକ ତାରିଖରେ ନେପାଳ ଗସ୍ତ ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନିମନ୍ତ୍ରଣ ଗ୍ରହଣ କରିଥିଲେ।
sws

Prime Minister's Office
Minister for Foreign Affairs of Nepal, H.E. Dr. Arzu Rana Deuba calls on the Prime Minister
Prime Minister congratulated her and appreciated the momentum in high level engagements
Prime Minister conveyed thanks to the Prime Minister of Nepal for his greetings and the invitation
19 AUG 2024 10:14PM by PIB Delhi
Minister for Foreign Affairs of Nepal, H.E. Dr. Arzu Rana Deuba, who is on an official visit to India at the invitation of the External Affairs Minister, called on Prime Minister Shri Narendra Modi today.
The Prime Minister congratulated Foreign Minister Deuba on her appointment as the Foreign Minister of Nepal and appreciated the ongoing momentum in high level engagements between the two sides. Highlighting the positive impact of these interactions in the bilateral relationship, he also appreciated the participation of the Prime Minister of Nepal in the 3rd Voice of Global South Summit hosted by India.
Foreign Minister Deuba thanked the Prime Minister for India's Neighbourhood First policy and various development cooperation initiatives undertaken by India with Nepal. She conveyed her commitment to further strengthen the India-Nepal bilateral relations. She handed over an invitation from Nepal’s Prime Minister for PM Modi to visit Nepal. Prime Minister accepted the invite for a visit to Nepal on mutually convenient dates to be decided through diplomatic channels.