ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ମହିଳା ସଶକ୍ତିକରଣ ପାଇଁ ଶିକ୍ଷାଗତ ସଂସ୍କାରର ପ୍ରଭାବକୁ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
27 JAN 2024 8:08PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ମହିଳା ସଶକ୍ତିକରଣ ପାଇଁ ଶିକ୍ଷାଗତ ସଂସ୍କାରର ପ୍ରଭାବକୁ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଛନ୍ତି।
କେନ୍ଦ୍ର ଶିକ୍ଷା ଏବଂ ଦକ୍ଷତା ବିକାଶ ଏବଂ ଉଦ୍ୟମିତା ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଧର୍ମେନ୍ଦ୍ର ପ୍ରଧାନଙ୍କ ଏକ ପୋଷ୍ଟ ସେୟାର କରି ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଏହି ସଂସ୍କାରଗୁଡ଼ିକ ସମସ୍ତ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଲିଙ୍ଗଗତ ସମାନତା ଏବଂ ମହିଳା-ନେତୃତ୍ୱାଧୀନ ବିକାଶକୁ ଆହୁରି ଆଗକୁ ବଢ଼ାଇବ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସ ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
"ଆମର ଶିକ୍ଷାଗତ ସଂସ୍କାରର ପ୍ରଭାବ ପ୍ରକୃତରେ ପରିବର୍ତ୍ତନକାରୀ, ବିଶେଷକରି ଆମର ନାରୀ ଶକ୍ତିକୁ ସଶକ୍ତ କରିବାରେ। ଏହା ସମସ୍ତ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଲିଙ୍ଗଗତ ସମାନତା ଏବଂ ମହିଳା-ନେତୃତ୍ୱାଧୀନ ବିକାଶକୁ ଆହୁରି ଆଗକୁ ବଢ଼ାଇବ।"

Prime Minister's Office
PM underlines impact of educational reforms for women empowerment
27 JAN 2024 8:08PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, underlined the impact of educational reforms for empowering women.
Sharing a post by Union Minister for Education and Skill Development & Entrepreneurship, Shri Dharmendra Pradhan, he said these reforms will further gender equality and women-led development across all sectors.
The Prime Minister posted on X:
"The impact of our educational reforms is truly transformative, particularly in empowering our Nari Shakti. This will further gender equality and women-led development across all sectors."