ସ୍ଵରାଷ୍ଟ୍ର ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ୭୫ତମ ଜନ୍ମଦିନରେ ୧୭୨୩ କୋଟି ମୂଲ୍ୟର ବିକାଶ ପ୍ରକଳ୍ପର ଉଦଘାଟନ କଲେ କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହମନ୍ତ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ
17 SEP 2025 6:07PM by PIB Bhubaneswar
ଆଜି ସମଗ୍ର ଭାରତୀୟମାନେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଦୀର୍ଘାୟୁ ଓ ସୁସ୍ଥତାର ପ୍ରାର୍ଥନା କରୁଛନ୍ତି
ଦେଶକୁ ସୁରକ୍ଷିତ ଏବଂ ଆର୍ଥିକ ଦୃଷ୍ଟିରୁ ବିକଶିତ କରିବା ଠାରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ଗରିବଙ୍କୁ ସଶକ୍ତ କରିବା ଏବଂ ସେମାନଙ୍କୁ ସୁବିଧା ପ୍ରଦାନ କରିବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ, ଦେଶ ମୋଦୀ ଜୀଙ୍କ ପ୍ରୟାସକୁ ଦୀର୍ଘ ସମୟ ଧରି ମନେ ରଖିବ
କେବଳ ମୋଦିଜୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ଲକ୍ଷ ଲକ୍ଷ ଲୋକଙ୍କୁ ଦାରିଦ୍ର୍ୟରୁ ମୁକ୍ତ କରିବାର କାର୍ଯ୍ୟ ସମ୍ଭବ ହୋଇଛି
ଦିଲ୍ଲୀର ପୂର୍ବ ସରକାରମାନେ ଯୋଜନାଗୁଡ଼ିକୁ କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ କରିବାରେ ଭେଦଭାବ କରୁଥିଲେ, ଏବଂ ୫ ଲକ୍ଷ ଟଙ୍କାର ମାଗଣା ଚିକିତ୍ସାରୁ ବଞ୍ଚିତ ହେବା ଏହାର ଏକ ଉଦାହରଣ
ଏବେ ସମୟ ଆସିଛି ଯେ ଭାରତର ପ୍ରତ୍ୟେକ ନାଗରିକ ଘରୋଇ ଭାବେ ନିର୍ମିତ ସାମଗ୍ରୀ କିଣିବାର ସଂକଳ୍ପ ନିଅନ୍ତୁ, ତେବେ ହିଁ ଏକ ସମୃଦ୍ଧ ଭାରତ ସମ୍ଭବ ହେବ
ଏକଦା ଦିଲ୍ଲୀର ଲୋକଙ୍କୁ ଲଜ୍ଜିତ କରୁଥିବା ବିଶାଳ ଆବର୍ଜନା ଡିପୋରୁ ମୋଦି ସରକାର ବିଦ୍ୟୁତ୍ ଉତ୍ପାଦନ ଆରମ୍ଭ କରୁଛନ୍ତି
ମୁଖ୍ୟ ବିରୋଧୀ ଦଳର ନେତା, ଯିଏ "ଘୁସପଇଠିଆ ବଚାଓ ଯାତ୍ରା" (ଅନୁପ୍ରବେଶକାରୀଙ୍କୁ ବଞ୍ଚାଅ ଯାତ୍ରା) ଚଳାଇ ନିର୍ବାଚନ ଜିତିବାକୁ ଚାହୁଁଥିବାବେଳେ ମୋଦୀ ସରକାର କିନ୍ତୁ ଭୋଟର ତାଲିକାକୁ ସଫା କରି ଅନୁପ୍ରେବଶକାରୀଙ୍କୁ ହଟାଇବା ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ସମର୍ଥନ କରନ୍ତି
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ୭୫ତମ ଜୟନ୍ତୀ ଅବସରରେ କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ଏବଂ ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ଆଜି ନୂଆଦିଲ୍ଲୀରେ ‘‘ସେବା ପକ୍ଷ" ଅଧୀନରେ ଦିଲ୍ଲୀ ସରକାରଙ୍କ ପ୍ରାୟ ୧୭୨୩ କୋଟି ଟଙ୍କାର ବିଭିନ୍ନ ବିକାଶ ପ୍ରକଳ୍ପର ଉଦଘାଟନ ଏବଂ ଭିତ୍ତିପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ କରିଛନ୍ତି। ଏହି ଅବସରରେ ଦିଲ୍ଲୀ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀମତୀ ରେଖା ଗୁପ୍ତା, କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ହର୍ଷ ମାଲହୋତ୍ରା ଏବଂ ଅନ୍ୟ ଅନେକ ମାନ୍ୟଗଣ୍ୟ ବ୍ୟକ୍ତି ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ।
ଶ୍ରୀ ଶାହ ତାଙ୍କ ଅଭିଭାଷଣରେ କହିଥିଲେ ଯେ, ଆଜି ଦେଶର ପ୍ରତ୍ୟେକ ନାଗରିକ ଏବଂ ସାରା ବିଶ୍ୱରେ ଭାରତୀୟ ବଂଶୋଦ୍ଭବ ଲୋକମାନେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ଦୀର୍ଘାୟୁ ଏବଂ ଉତ୍ତମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ କାମନା କରୁଛନ୍ତି। ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଦେଶର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ହୋଇଥିଲେ, ସେତେବେଳେ ତାଙ୍କ ଜନ୍ମଦିନକୁ 'ସେବା ପକ୍ଷ" ଭାବେ ପାଳନ କରିବା ଲାଗି ନିଷ୍ପତ୍ତି ନିଆଯାଇଥିଲା। ବିଗତ ୧୧ ବର୍ଷ ଧରି ସମଗ୍ର ଦେଶ ସେପ୍ଟେମ୍ବର ୧୭ ରୁ ଅକ୍ଟୋବର ୨ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସେବା ପକ୍ଷ ପାଳନ କରିଆସୁଛି। ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ସେବା ପକ୍ଷ ଅଧୀନରେ ଗ୍ରାମ ପଞ୍ଚାୟତ, ଜିଲ୍ଲା, ରାଜ୍ୟ ସରକାର ଏବଂ ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ବିଭିନ୍ନ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ କେବଳ ସ୍ୱଚ୍ଛତା ଅଭିଯାନ ଚଳାଇନାହାନ୍ତି, ବରଂ ଗରିବଙ୍କ ପାଇଁ ଅନେକ କଲ୍ୟାଣମୂଳକ ଯୋଜନାର ଶୁଭାରମ୍ଭ ମଧ୍ୟ କରିଛନ୍ତି। ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଆଜି ସେପ୍ଟେମ୍ବର ୧୭ ତାରିଖରେ ଦିଲ୍ଲୀ ସରକାର ମଧ୍ୟ ସେବା ପକ୍ଷ ଆରମ୍ଭ କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ୧୭ଟି ଜନ କଲ୍ୟାଣକାରୀ ଯୋଜନାର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିଛନ୍ତି।
ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀଙ୍କ ଜନ୍ମଦିନ ଅବସରରେ ସେବା ପକ୍ଷ ଜରିଆରେ ଆମ ସରକାର ପ୍ରତ୍ୟେକ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ କଲ୍ୟାଣର ଯତ୍ନ ନେବାର ପରମ୍ପରା ଆରମ୍ଭ କରିଛନ୍ତି। ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଗତ ୧୧ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ କେବଳ ଦେଶର ୬୦ କୋଟି ଗରିବ ନାଗରିକଙ୍କୁ ସୁବିଧା ପ୍ରଦାନ କରିନାହାଁନ୍ତି ବରଂ ୨୫ କୋଟି ଲୋକଙ୍କୁ ଦାରିଦ୍ର୍ୟ ସୀମାରେଖା ଉପରକୁ ଉଠିବାରେ ମଧ୍ୟ ସାହାଯ୍ୟ କରିଛନ୍ତି। ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ୨୫ କୋଟି ଲୋକଙ୍କୁ ଦାରିଦ୍ର୍ୟ ସୀମାରେଖା ଉପରକୁ ଆଣିବା ଏବଂ ୬୦ କୋଟି ଲୋକଙ୍କୁ ମୌଳିକ ସୁବିଧା ପ୍ରଦାନ କରିବା ଏକ ବହୁତ ବଡ଼ ପ୍ରୟାସ ଏବଂ ସଂକଳ୍ପ। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ସେବା ପକ୍ଷର ଆରମ୍ଭ ଦେଶର ପ୍ରତ୍ୟେକ ଯୁବପିଢ଼ିଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀଙ୍କ ଜୀବନରୁ ପ୍ରେରଣା ନେବା ଏବଂ ଅନ୍ୟମାନଙ୍କ ସେବାରେ ନିଜକୁ ନିୟୋଜିତ କରିବା ଲାଗି ପ୍ରେରଣା ଯୋଗାଇବ।
ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଜାତୀୟ ରାଜଧାନୀ ଦିଲ୍ଲୀରେ ଶାସନ କରୁଥିବା ଦଳ ଯାହା ହେଉନା କାହିଁକି, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ ବିନା କୌଣସି ଭେଦଭାବରେ ସର୍ବଦା ଯାହା ପ୍ରାପ୍ୟ ଥିଲା ତା 'ଠାରୁ ଅଧିକ ପ୍ରଦାନ କରିଛନ୍ତି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ପୂର୍ବ ସରକାରମାନେ ଦିଲ୍ଲୀ ପ୍ରତି ଭେଦଭାବ କରୁଥିଲେ। ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ପ୍ରବର୍ତ୍ତିତ ୫ ଲକ୍ଷ ଟଙ୍କା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମାଗଣା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ବୀମା ଯୋଜନା ଦିଲ୍ଲୀର ପୂର୍ବ ସରକାର ଦ୍ୱାରା କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ ହୋଇନଥିଲା। ଶ୍ରୀ ଶାହ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରି କହିଥିଲେ ଯେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ ଭାରତର ୧୪୦ କୋଟି ଲୋକଙ୍କୁ ନିଜ ପରିବାର ଭାବେ ବିବେଚନା କରନ୍ତି ଏବଂ ସେମାନଙ୍କ କଲ୍ୟାଣ ପାଇଁ ନିଜର ସମଗ୍ର ଜୀବନ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିଛନ୍ତି। ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଗତ ୧୧ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ମୋଦିଜୀ ଦେଶକୁ ସୁରକ୍ଷିତ କରିବା, ଆର୍ଥିକ ବିକାଶ କରିବା, ପ୍ରତ୍ୟେକ ଗରିବ ପରିବାର ପାଇଁ ନୂତନ ଉତ୍ସାହ, ଶକ୍ତି ଏବଂ ସୁବିଧା ଆଣିବା ଏବଂ ପ୍ରତ୍ୟେକ ପିଲାଙ୍କ ମନରେ ଏକ ମହାନ ଭାରତ ପାଇଁ ସଂକଳ୍ପ ସୃଷ୍ଟି କରିବା ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଛନ୍ତି।
ଶ୍ରୀ ଶାହ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ଅଯୋଧ୍ୟାରେ ରାମ ମନ୍ଦିର ନିର୍ମାଣ କରିବା ଲାଗି ରାଷ୍ଟ୍ରର ଦୀର୍ଘ ଦିନର ଇଚ୍ଛା ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟକାଳରେ ଏକ ଭବ୍ୟ ମନ୍ଦିର ନିର୍ମାଣ ଦ୍ୱାରା ପୂରଣ ହୋଇଥିଲା। ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ କାଶୀ ବିଶ୍ୱନାଥ କରିଡର ନିର୍ମାଣ ହେଉ, ସୋମନାଥ ମନ୍ଦିରର ପୁନରୁଦ୍ଧାର ହେଉ, କିମ୍ବା କର୍ତ୍ତାରପୁର ସାହିବ କରିଡର ନିର୍ମାଣ ହେଉ, ମୋଦିଜୀ ଦୀର୍ଘ ଦିନରୁ ପଡ଼ି ରହିଥିବା ଅନେକ ସମସ୍ୟାର ସମାଧାନ କରିଥିଲେ। ଗୃହମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ ତାଙ୍କ ଦ୍ୱିତୀୟ କାର୍ଯ୍ୟକାଳରେ ଧାରା ୩୭୦ ଉଚ୍ଛେଦ କରିଥିଲେ। ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ୨୪ ବର୍ଷର ଜନସେବାରେ ମୋଦିଜୀ ଗୋଟିଏ ବି ଦିନ ଛୁଟି ନେଇନାହାନ୍ତି, ଦେଶର ବିକାଶ ଏବଂ ଗରିବଙ୍କ କଲ୍ୟାଣ ପାଇଁ ପ୍ରତ୍ୟେକ ମୁହୂର୍ତ୍ତରେ ଅକ୍ଳାନ୍ତ ପରିଶ୍ରମ କରିଛନ୍ତି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଏହି ସମର୍ପଣ ଭାରତକୁ ବିଶ୍ୱର ୧୧ତମ ବୃହତ୍ ଅର୍ଥବ୍ୟବସ୍ଥାରୁ ୪ର୍ଥ ବୃହତ୍ ଅର୍ଥ ବ୍ୟବସ୍ଥାକୁ ଉନ୍ନୀତ କରିଛି ଏବଂ ୨୦୨୭ ସୁଦ୍ଧା ଏହା ତୃତୀୟ ସ୍ଥାନରେ ପହଞ୍ଚିବାର ଲକ୍ଷ୍ୟ ରଖିଛି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଏଭଳି ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟଜନକ ସଫଳତା ଦୃଢ଼ ସଂକଳ୍ପ ଏବଂ ନିଃସ୍ୱାର୍ଥପର କାର୍ଯ୍ୟ ଦ୍ୱାରା ହିଁ ସମ୍ଭବ।
ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଛନ୍ତି ଯେ ‘‘ଆଜାଦି କା ଅମୃତ ମହୋତ୍ସବ" ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ ଭାରତକୁ ବିଶ୍ୱର ଶ୍ରେଷ୍ଠ ରାଷ୍ଟ୍ରରେ ପରିଣତ କରିବା ଲାଗି ସଂକଳ୍ପ ନେଇଥିଲେ। ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ମୋଦୀ ଜୀ ୨୦୪୭ ମସିହା ଅଗଷ୍ଟ ମାସ ୧୫ ତାରିଖ ସୁଦ୍ଧା ପ୍ରତ୍ୟେକ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଭାରତର ନେତୃତ୍ୱ ନେବାର ଲକ୍ଷ୍ୟ ନିର୍ଦ୍ଧାରଣ କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ଏହି ଦୂରଦୃଷ୍ଟି ସହିତ ସମଗ୍ର ଦେଶକୁ ଏକଜୁଟ କରିଛନ୍ତି। ଏକ ବିକଶିତ, ସୁରକ୍ଷିତ ଏବଂ ସମୃଦ୍ଧ ଭାରତ ଗଠନ ପାଇଁ ସଂକଳ୍ପ ନେଇ ମୋଦିଜୀ ଆଗକୁ ବଢ଼ୁଛନ୍ତି ବୋଲି ସେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ। ଶ୍ରୀ ଶାହ ଦିଲ୍ଲୀରେ ନରେଲା-ବାୱାନା ବର୍ଜ୍ୟ-ରୁ-ଶକ୍ତି ପ୍ଲାଣ୍ଟର ଉଦଘାଟନ ମଧ୍ୟ ଘୋଷଣା କରିଥିଲେ, ଯାହା ୩୦୦୦ ଟନ୍ ବର୍ଜ୍ୟ ପ୍ରକ୍ରିୟାକରଣ କରିବ, ଓଖଲା ପ୍ଲାଣ୍ଟ ୨୦୦୦ ମେଟ୍ରିକ୍ ଟନ୍ ପରିଚାଳନା କରିବ, ବିଦ୍ୟୁତ ଉତ୍ପାଦନ କରିବ, ଗତିଶୀଳ ଅର୍ଥବ୍ୟବସ୍ଥା ଏବଂ ସବୁଜ ଶକ୍ତିକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବ। ସେ କହିଥିଲେ, ଏକଦା ଦିଲ୍ଲୀବାସୀଙ୍କୁ ଲଜ୍ଜିତ କରିଥିବା ବିଶାଳ ଆବର୍ଜନା ଡିପୋରୁ ମୋଦୀ ସରକାର ବିଦ୍ୟୁତ ଉତ୍ପାଦନ ଆରମ୍ଭ କରୁଛନ୍ତି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ମୋଦୀ ସରକାର ଅତ୍ୟାବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ ଉପରେ ଜିଏସଟିକୁ ୨୮ ପ୍ରତିଶତ ଏବଂ ୧୮ ପ୍ରତିଶତରୁ ୫ ପ୍ରତିଶତ କିମ୍ବା ଶୂନ ପ୍ରତିଶତକୁ ହ୍ରାସ କରିଛନ୍ତି। ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ମୋଦୀ ଜୀ ସାଧାରଣ ଲୋକଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ବ୍ୟବହୃତ ୩୯୫ଟି ସାମଗ୍ରୀ ଉପରେ ଟିକସକୁ ଶୂନ୍ୟ କିମ୍ବା ୫% କୁ ହ୍ରାସ କରିଛନ୍ତି। ପ୍ରତ୍ୟେକ ଭାରତୀୟ ଭାରତ ନିର୍ମିତ ସାମଗ୍ରୀ କିଣିବାକୁ ସଂକଳ୍ପ ନେବା ଉଚିତ ବୋଲି ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରି ସେ ଲୋକଙ୍କୁ ଘରୋଇ ଉତ୍ପାଦିତ ସାମଗ୍ରୀ କିଣିବାକୁ ଅନୁରୋଧ କରିଥିଲେ। ସେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ ଯେ ସ୍ୱଦେଶୀ ସାମଗ୍ରୀକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ଏକ ଅଭ୍ୟାସ ହେବା ଉଚିତ ଏବଂ ଏକ ସମୃଦ୍ଧ ଭାରତ ହାସଲ କରିବା ପାଇଁ ସାମୂହିକ ସଂକଳ୍ପ ହେବା ଉଚିତ।
ଶ୍ରୀ ଶାହ ପଚାରିଥିଲେ ଯେ, ଅନୁପ୍ରବେଶକାରୀମାନଙ୍କୁ ଆମର ଭୋଟର ତାଲିକାରୁ ହଟାଯିବା ଉଚିତ କି ନୁହେଁ। "ଘୁସପଇଠିଆ ବଚାଓ ଯାତ୍ରା" (ଅନୁପ୍ରବେଶକାରୀଙ୍କୁ ବଞ୍ଚାନ୍ତୁ ଯାତ୍ରା) ଚଳାଇ ସେମାନେ କାହାକୁ ସୁରକ୍ଷା ଦେବାକୁ ଚାହୁଁଛନ୍ତି ବୋଲି ପଚାରି ସେ ବିରୋଧୀଙ୍କୁ ପ୍ରଶ୍ନ କରିଥିଲେ। ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଥିଲେ ଏହି "ଘୁସପଇଠିଆ ବଚାଓ ଯାତ୍ରା" (ଅନୁପ୍ରବେଶକାରୀଙ୍କୁ ବଞ୍ଚାନ୍ତୁ ଯାତ୍ରା) ଚଳାଉଥିବା ମୁଖ୍ୟ ବିରୋଧୀ ଦଳର ନେତା ଅନୁପ୍ରବେଶକାରୀଙ୍କ ଶକ୍ତିରେ ନିର୍ବାଚନ ଜିତିବାକୁ ଚାହୁଁଛନ୍ତି। ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ବିରୋଧୀ ଦଳ ଚାହୁଁଛି ଯେ ଅନୁପ୍ରବେଶକାରୀମାନେ ଆମର ଭୋଟର ତାଲିକାରେ ରୁହନ୍ତୁ କାରଣ ଏହାର ଏହି ଦେଶର ଲୋକଙ୍କ ଉପରେ ବିଶ୍ୱାସ ନାହିଁ ଏବଂ ଅନୁପ୍ରବେଶକାରୀଙ୍କ ଆଧାରରେ ନିର୍ବାଚନ ଜିତିବାକୁ ଚେଷ୍ଟା କରୁଛି। ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ମୋଦୀ ସରକାର ଭୋଟର ତାଲିକାକୁ ସଫା କରିବା ଏବଂ ଅନୁପ୍ରବେଶକାରୀଙ୍କ ନାମ ହଟାଇବା ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ସମର୍ଥନ କରନ୍ତି ।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah, on the occasion of Prime Minister Shri Narendra Modi’s 75th birthday, inaugurates and lays foundation stones of various development projects worth about ₹1,723 crore of the Delhi Government under the ‘Seva Pakhwada’
Today, every citizen of the country and Indians living across the world are sincerely wishing Prime Minister Shri Narendra Modi Ji a long life and good health
From making the nation secure and economically developed to empowering the poor and giving them facilities, the country will remember the efforts of Modi Ji for a long time
It was only under the leadership of Modi Ji that the task of alleviating millions of people out of poverty became possible
The previous governments in Delhi were discriminatory in implementing schemes, and the denial of 5 lakh free medical treatments is an example of this
Now the time has come for every citizen of India to resolve to buy domestically manufactured goods; only then a prosperous India will be possible
From the massive garbage mounds that once shamed the people of Delhi, the Modi government is starting to generate electricity from it
The leader of the main opposition party, who is carrying out “Ghuspaithiya Bachao Yatra" (Save Infiltrators Yatra) wants to win elections on their strength
Modi government supports the process of cleansing the voter list and removing the names of infiltrators
17 SEP 2025 6:07PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah, on the occasion of Prime Minister Shri Narendra Modi’s 75th birthday, inaugurated and laid the foundation stones of various development projects worth about ₹1,723 crore of the Delhi Government under the ‘Seva Pakhwada’ in New Delhi today. On this occasion, Delhi Chief Minister Smt. Rekha Gupta, Union Minister Shri Harsh Malhotra, and many other dignitaries were present.
In his address, Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that today every citizen of the country and people of Indian origin across the world are wishing from their hearts for the long life and good health of Prime Minister Shri Narendra Modi. He said that when Shri Narendra Modi became the Prime Minister of the country, it was decided to celebrate his birthday as ‘Seva Pakhwada’. For the past 11 years, the entire nation has been celebrating Seva Pakhwada from 17th September to 2nd October. Shri Shah said that under Seva Pakhwada, village panchayats, district panchayats, state governments, and various offices of the Government of India not only undertake cleanliness drives but also launch many welfare schemes for the poor. He further said that today, on 17th September, the Delhi Government too has started Seva Pakhwada and has launched 17 public welfare schemes.
Shri Amit Shah said that on the occasion of Prime Minister Modi’s birthday, through Seva Pakhwada, our government has started the tradition of caring for the welfare of every person. He added that in the last 11 years, Prime Minister Modi has not only provided facilities to 60 crore poor citizens of the country but also helped 25 crore people rise above the poverty line. Shri Shah said that bringing 25 crore people above the poverty line and providing basic facilities to 60 crore people is a very big effort and resolution. He said that the beginning of Sewa Pakhwada will inspire every youth of the country to take inspiration from Prime Minister Modi’s life and commit themselves to service of others.
Union Home Minister Amit Shah said that regardless of the party that governed the National Capital, Delhi, Prime Minister Modi without any discrimination has always provided more than what was due. He said that previous governments were discriminatory towards Delhi. He said that the health insurance scheme of up to ₹5 lakh introduced by PM Modi was not implemented by Delhi's previous government. Shri Shah emphasized that PM Modi considers the 140 crore people of India as his family and has dedicated his entire life to their welfare. He added that over the past 11 years, Modi ji has worked to secure the nation, develop it economically, bring new enthusiasm, energy, and facilities to every poor household, and instill the resolve for a great India in every child's mind.
Shri Amit Shah highlighted that the long-standing desire of the nation to build a Ram Temple in Ayodhya was fulfilled during PM Modi's tenure with the construction of a grand temple. He mentioned that whether it was about building the Kashi Vishwanath Corridor, restoring the Somnath Temple with gold, or constructing the Kartarpur Sahib Corridor, Modi Ji resolved many long-pending issues. The Home Minister said that PM Modi abolished Article 370 in his second term. Shri Shah said that in his 24 years of public service, Modi Ji has never taken a day off, tirelessly working every moment for the country's development and the welfare of the poor. He said that this dedication has elevated India from the 11th to the 4th largest economy globally, with a goal to reach the 3rd position by 2027. He said that such astonishing achievements are possible through determination and selfless work.
Union Home Minister Shri Amit Shah said that during the Azadi Ka Amrit Mahotsav, PM Modi resolved to make India the top nation globally. Shri Shah said that Modi ji has set a goal for India to lead in every field by August 15, 2047, uniting the entire nation with this vision. He emphasized that Modi ji is moving forward with the resolve to build a developed, secure, and prosperous India. Shri Shah also announced the inauguration of the Narela-Bawana Waste-to-Energy Plant in Delhi, which will process 3,000 tons of waste, alongside the Okhla plant handling 2,000 metric tons, to generate electricity, boosting the circular economy and green energy. He said, from the massive garbage mounds that once shamed the people of Delhi, the Modi government is starting to generate electricity from it. He said that the Modi government has reduced GST on essential items from 28% and 18% to 5% or zero percent. Shri Shah said that Modi ji has lowered taxes to zero or 5% on 395 items used by the common man. He urged people to buy domestically produced goods, emphasizing that every Indian should resolve to purchase Indian-made products. He stressed that promoting indigenous goods should become a habit and a collective resolve to achieve a prosperous India.
Union Home Minister asked whether infiltrators should be removed from our voter list or not. He questioned the opposition, asking whom they want to protect by carrying out the “Ghuspaithiya Bachao Yatra” (Save Infiltrators Yatra). Shri Shah said that the leader of the main opposition party, who is carrying out this “Ghuspaithiya Bachao Yatra” (Save Infiltrators Yatra) wants to win elections on the strength of infiltrators. He added that the opposition party wants infiltrators to remain in our voter list because it does not have faith in the people of this country and is seeking to win elections on the basis of infiltrators. Shri Amit Shah Modi government supports the process of cleansing the voter list and removing the names of infiltrators.