কম্যুনিকেসন অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
শ্রী জ্যোতিরঅদিত্য সিন্দিয়ানা দুবাইদা য়ুনিভর্সেল পোস্তেল কংগ্রেসতা পুৱারী ওইরবা য়ু.পি.আই. - য়ু.পি.য়ু. ইন্তিগ্রেসন হৌদোকখ্রে
মালেমগী পোস্তেল সেক্তর মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা ভারতনা দোল্লর মিলিয়ন ১০ থাদগনি: দুবাইদা য়ু.পি.য়ু.গী কংগ্রেসতা শ্রী জ্যোতিরঅদিত্য সিন্দিয়া
গ্লোবেল পোস্তেল সম্মিৎতা য়ু.পি.য়ু.গী মরুওইবা কাউন্সিল অনিগীদমক ভারতনা শরুক য়াগনি হায়না সিন্দিয়ানা লাউথোকখ্রে
09 SEP 2025 11:29AM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী কম্ম্যুনিকেসন অমসুং অৱাং-নোংপোক লমদমগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রী, শ্রী জ্যোতিরঅদিত্য এম. ঙসি দুবাইদা পাংথোকপা ২৮শুবা য়ুনিভর্সেল পোস্তেল কংগ্রেসতা সিন্দিয়ানা য়ু.পি.আই. - য়ু.পি.য়ু. ইন্তিগ্রেসন হৌদোকখ্রে।
দুবাই, য়ু.এ.ই.দা পাংথোকপা ২৮শুবা য়ুনিভর্সেল পোস্তেল কংগ্রেসতা শ্রী জ্যোতিরাদিত্য এম. সিন্দিয়ানা মীহুৎশিংদা ৱা ঙাংখিবা
পোস্ত দিপার্তমেন্ত (দি.ও.পি.), এন.পি.সি.আই. ইন্তর্নেস্নেল পেমেন্তস লিমিতেদ (এন.আই.পি.এল.), অমসুং য়ুনিভর্সেল পোস্তেল য়ুনিয়ন (য়ু.পি.য়ু.) না পুথোকপা খোঙথাং অসিনা ভারতকী য়ুনিফাইদ পেমেন্তস ইন্তরফেস (য়ু.পি.আই.) বু য়ু.পি.য়ু ইন্তরকন্নেক্তিং প্লেতফোর্ম (আই.পি.) গা পুনশিন্নরি।
মসিবু তেক্নোলোজী হৌদোকপদা নত্তনা সোসিএল কম্পেক্ত অমনি হায়না পল্লদুনা সিন্দিয়ানা হায়খি, য়ু.পি.আই.গী স্পীদকা লোয়ননা পোস্তেল নেতৱার্ককী থাজবা য়াবা অসিনা ঙমখৈ লান্না লৈবা ইমুংশিংনা শেল হেন্না থুনা, হেন্না সেফ ওইনা অমসুং হন্থবা মমলদা থাবা ঙমহল্লি। মসিনা মীওইবা খুন্নাইদা হেন্না কান্নবা ফংহন্নবা সিতিজনশিংগীদমক্তা শেম্বা পব্লিক ইনফ্রাস্ত্রকচর অসি ঙমখৈ লান্না শম্নহনবা য়াই হায়না অমুক্কা হন্না ফোংদোক্লি।
পোস্তেল সেক্তরগী অনৌবা, ইনক্লুসিব সেক্তর অমগীদমক লেপ্লিবা ভারতকী মিৎয়েংবু মহাক্না শন্দোক্না তাকখি। “দেতানা পীবা লোজিস্তিক্সনা শম্নহনবা; এ.আই., দিজিপিন অমসুং মেছিন লর্নিংগা লোয়ননা মোদর্নাইজ তৌনবা অমসুং য়ু.পি.য়ু.না শৌগৎপা তেক্নিকেল সেল অমগা লোয়ননা সাউথ-সাউথ পার্তনরশিপকী খুত্থাংদা কোওপরেসন তৌনবা।“
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী দিজিতেল ইন্দিয়াগী ভিজনগী মখাদা অমসুং বিক্সিত ভারতকী মায়কৈদা থবক তৌরি। ইন্দিয়া পোস্ত অসি স্কেল অমসুং ইনক্লুজনগী মপাঙ্গল লৈবা খুদম অমা ওইরি। মসিগী মতাংদা পল্লদুনা শ্রী সিন্দিয়ানা মখা তাখি, “আধার, জনধন অমসুং ইন্দিয়া পোস্ত পেমেন্ত বেঙ্ককী মতেংনা ঐখোয়না একাউন্ত মিলিয়ন ৫৬০ হেন্না হাংদোক্লে, অয়াম্বনা নুপীশিংগী মিংদা হাংদোক্লি।“ ইন্দিয়া পোস্তনা হৌখিবা চহিদা মশিং মিল্লিয়ন ৯০০ হেনবা চিথী অমসুং পার্সেলশিং য়ৌহনখি। মসি মালেমগী থাক্তা ঐখোয়না পুরক্লিবা ইন্ক্লুজনগী স্কেল অমসুং স্পিরিৎ অদুনি।
গ্লোবেল পোস্তেল কোওপরেসন মপাঙ্গল কনখৎহনবা শ্রী জ্যোতিরাদিত্য এম. সিন্দিয়াগা লোইননা মিস্তর মাসাহিকো মেতোকি, দাইরেক্তর জেনরেল – য়ুনিভর্সেল পোস্তেল য়ুনিয়ন
ই-কমর্স অমসুং দিজিতেল পেমেন্তশিংদা অখন্নবা মীৎয়েং থমদুনা, তেক্নোলোজীবু ইনোবেসনদা চেনেল তৌনবগীদমক সিন্দিয়ানা চৈরক অসিগী মনুংদা দোল্লর মিলিয়ন ১০গী শেনথুমগী তেংবাং পীনবা লাউথোকখি। ‘সবকা সাথ, সবকা বিকাস, সবকা বিশ্বাস, সবকা প্রয়াস’ হায়বা মোতো অসিগা লোয়ননা মহাক্না ভারতনা রিসোর্সশিং, এক্সপর্সিতী অমসুং মরুপ-মপাং ওইবগীদমক মতৌ করম্না শেম-শারিবা অদু অমুক হন্না ফোংদোকখি।
য়ু.পি.য়ু.গী কাউন্সিল ওফ এদমিনিস্ত্রেসন অমসুং পোস্তেল ওপরেসন কাউন্সিলগীদমক ভারতকী কেন্দিদেসনসু সিন্দিয়ানা লাউথোকখি। মসিনা মালেমগী পোস্তেল কম্ম্যুনিতীগীদমক কনেক্তেদ, ইনক্লুসিব, অমসুং সস্তেনেবল ওইবা তুংলমচৎ অমা শেমগৎনবা মহাক্কী ফিরেপ অদু অমুক হন্না ফোংদোকখি।
মহাক্না দুবাইদা ২৮শুবা য়ুনিভর্সেল পোস্তেল কংগ্রেসতা মহাক্কী ৱারোল লোইশিনখি। মহাক্না হায়খি, “ভারতনা অদোমদা প্রপোজেল খক্তা নত্তনা পার্তনরশিপকা লোইননা লাক্লি। ঐখোয়না রেসিলিয়েন্সতা থাজৈ, মসিনা মমল য়াম্লবা ফ্রেগমেন্তেসন থোকহন্দনবা ইন্তরওপরেবল সোলুসনশিং ফংহল্লি, অমসুং থাজবা, পেমেন্ত, আইদেন্তিতী, এদরেসিং অমসুং লোজিস্তিক্সপু লিঙ্ক তৌদুনা মালেমগী কম্মর্স অসি শম্নবা ঙমহল্লি।

Ministry of Communications
Shri Jyotiraditya Scindia Launches Historic UPI–UPU Integration at the Universal Postal Congress in Dubai
India Commits USD 10 Million to Strengthen Global Postal Sector: Shri Jyotiraditya Scindia at UPU Congress in Dubai
Shri Scindia Announces India’s Contestation for Two Key UPU Councils at Global Postal Summit
09 SEP 2025 11:29AM by PIB Delhi
Union Minister for Communications and Development of North Eastern Region, Shri Jyotiraditya M. Scindia, today unveiled the UPI–UPU Integration project at the 28th Universal Postal Congress in Dubai, a landmark initiative set to transform cross-border remittances for millions worldwide.
Shri Jyotiraditya M. Scindia, addressing the delegates
at the 28th Universal Postal Congress in Dubai, UAE
The initiative, developed by the Department of Posts (DoP), NPCI International Payments Limited (NIPL), and the Universal Postal Union (UPU), integrates India’s Unified Payments Interface (UPI) with the UPU Interconnection Platform (IP), combining the reach of the postal network with the speed and affordability of UPI.
Calling it “more than a technology launch, but a social compact”, Shri Scindia said, “The reliability of the postal network combined with the speed of UPI means families across borders can send money faster, safer and at much lower cost. It reaffirms that public infrastructure built for citizens can be linked across borders to serve humanity better.”
He outlined India’s vision for a modern, inclusive postal sector, anchored in four verbs. “To connect through seamless data-driven logistics; to include by delivering affordable digital financial services to every migrant and digital enterprise; to modernise with AI, DigiPIN and machine learning; and to cooperate through South–South partnerships with a UPU-backed technical cell.”
Under the vision of Prime Minister Shri Narendra Modi’s Digital India and working towards a Viksit Bharat, India Post stands as a powerful example of the scale and inclusion. Highlighting this, Shri Scindia added, “With Aadhaar, Jan Dhan and India Post Payments Bank, we have opened over 560 million accounts, most in women’s names. India Post delivered over 900 million letters and parcels last year. This is the scale and spirit of inclusion we bring to the global stage.”
Strengthening Global Postal Cooperation – Shri Jyotiraditya M. Scindia
with Mr. Masahiko Metoki, Director General - Universal Postal Union
Shri Scindia announced financial support committing 10 million dollars during this cycle to channel technology into innovation, with special focus on e-commerce and digital payments. Taking forward the motto of 'Sabka Saath, Sabka Vikas, Sabka Vishwas, Sabka Prayas' he reiterated how India stands ready with resources, expertise and friendship.
Shri Scindia also announced India’s candidature for the Council of Administration and the Postal Operations Council of the UPU, reaffirming its commitment to building a connected, inclusive, and sustainable future for the global postal community.
He concluded his speech at the 28th Universal Postal Congress in Dubai saying “India comes to you not with proposals, but with partnership. We believe in resilience, enabling interoperable solutions that avoid costly fragmentation, and in trust, linking payments, identity, addressing and logistics so that global commerce becomes seamless.”