Prime Minister's Office
Prime Minister emphasises Government’s deep commitment to supporting India’s middle class
04 SEP 2025 8:53PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today underscored the Government’s deep commitment to supporting India’s middle class, which continues to be a driving force behind the nation’s economic progress and social transformation.
Building on a series of historic income tax reductions, the latest #NextGenGST reforms introduce targeted relief that makes household products—including televisions, air conditioners, and other everyday essentials—more affordable for millions of families.
Responding to a post by Shri Sunil Vachani on X, Shri Modi said:
“India’s hardworking middle class is at the heart of our growth journey.
Through historic income tax cuts and now #NextGenGST reforms that make products like TVs, ACs and everyday essentials more affordable, we are committed to enhancing ease of living and supporting the aspirations of crores of families.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭାରତର ମଧ୍ୟବିତ୍ତ ବର୍ଗଙ୍କୁ ସହାୟତା କରିବା ପାଇଁ ସରକାରଙ୍କ ଗଭୀର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
04 SEP 2025 8:53PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଭାରତର ମଧ୍ୟବିତ୍ତ ବର୍ଗଙ୍କୁ ସମର୍ଥନ କରିବା ଲାଗି ସରକାରଙ୍କ ଗଭୀର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ରେଖାଙ୍କିତ କରିଛନ୍ତି, ଯାହା ଦେଶର ଆର୍ଥିକ ପ୍ରଗତି ଏବଂ ସାମାଜିକ ପରିବର୍ତ୍ତନ ପଛରେ ଏକ ପ୍ରେରକ ଶକ୍ତି ହୋଇ ରହିଛି।
ଐତିହାସିକ ଆୟକର ହ୍ରାସର ଏକ ଶୃଙ୍ଖଳାକୁ ଆଧାର କରି, ସଦ୍ୟତମ ଜିଏସ୍‍ଟି ସଂସ୍କାରଗୁଡ଼ିକ ଲକ୍ଷ୍ୟବଦ୍ଧ ରିହାତି ପ୍ରଦାନ କରିଛି। ଯାହା ଘରୋଇ ଉତ୍ପାଦ-ଟେଲିଭିଜନ, ଏୟାର କଣ୍ଡିସନର ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଦୈନନ୍ଦିନ ଅତ୍ୟାବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ ସମେତ-ଲକ୍ଷ ଲକ୍ଷ ପରିବାର ପାଇଁ ଅଧିକ ଶସ୍ତା କରିଦେଇଛି।
ଶ୍ରୀ ସୁନୀଲ ବଚନଙ୍କ ଏକ ପୋଷ୍ଟ ଉପରେ ଏକ୍ସ ରେ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ଦେଇ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି :
ଭାରତର ପରିଶ୍ରମି ମଧ୍ୟବିତ୍ତ ବର୍ଗ ଆମର ବିକାଶ ଯାତ୍ରାର କେନ୍ଦ୍ରରେ ରହିଛନ୍ତି ।
ଐତିହାସିକ ଆୟକର ହ୍ରାସ ଏବଂ ବର୍ତ୍ତମାନ ଜିଏସ୍‍ଟି ସଂସ୍କାର ଜରିଆରେ, ଯାହା ଟିଭି, ଏସି ଏବଂ ଦୈନନ୍ଦିନ ଅତ୍ୟାବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ ଭଳି ଉତ୍ପାଦକୁ ଶସ୍ତା କରିଦେଇଛି। ଆମେ ଜୀବନଧାରଣର ସହଜତା ବୃଦ୍ଧି କରିବା ଏବଂ କୋଟି କୋଟି ପରିବାରର ଆକାଂକ୍ଷାକୁ ସମର୍ଥନ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରତିଶ୍ରୁତିବଦ୍ଧ।