Prime Minister's Office
English rendering of PM’s remarks during bilateral meeting with Chinese President Xi Jinping in Tianjin
31 AUG 2025 11:06AM by PIB Delhi
Excellency,
I sincerely thank you for the warm welcome. Last year, we had a very meaningful discussion in Kazan, which gave a positive direction to our relations. An atmosphere of peace and stability has been established after disengagement at the border. Our Special Representatives have reached an understanding on border management. The Kailash Mansarovar Yatra has resumed, and direct flights between the two countries are also being started. The cooperation between us is linked to the interests of 2.8 billion people of our two nations. This will also pave the way for the welfare of all humanity. We are committed to further strengthening our relations on the basis of mutual trust, respect, and sensitivity.
Excellency,
I heartily congratulate you on China’s successful presidency of the SCO. Once again, I extend my heartfelt thanks for the invitation to visit China and for today’s meeting.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা তিয়াঞ্জিন্দা চাইনাগী রাষ্ট্রপতি সি লিনপিংগা লৈবাক অনিগী মীফম পাংথোকপদা ফোঙদোকখিবা ৱারোল
31 AUG 2025 11:06AM by PIB Imphal
ইকায়খুম্নরবা,
তরাম্না ওকপগীদমক ঐনা অদোম থাগৎপা ফোঙদোকচরি। হৌখিবা চহিদা, ঐখোয় কজান্দা কান্নবা ৱাফম কয়া খন্নখ্রে অমসুং মদুনা ঐখোয়গী মরীশিংদা অফবা মাইকৈ অমা তাকখি। ঙমখৈদা উংখৎনবা লৈত্রবা মতুংদা শান্তি অমসুং তংদু-লৈতাবা ফিবম অমা পুরক্লে। ঙমখৈ শেন্নবগী মতাংদা ঐখোয়গী অখন্নবা মীহুৎশিংনা য়ানবা অমা পুরক্লে। কাইলাস মনসরোভর যাত্রা অমুক হৌরে অমসুং লৈবাক অনিগী মরক্ত দাইরেক্ত ফ্লাইতশিং অমুক হৌরগনি। ঐখোয়গী মরক্ত মতেং পাংনবা অসি ঐখোয়গী লৈবাকশিংগী মীওই বিল্লিয়ন ২.৮ গী য়াইফনবগা মরী লৈনৈ। মসিনা মীওইবা খুন্নাইগী য়াইফনবা লম্বীসু শেমগনি। অমনা অমবু থাজনবা, ইকায়খুম্নবা অমসুং ৱাখল তামিন্নবদা য়ুম্ফম ওইদুনা ঐখোয়গী মরীশিং মখা তানা মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা ঐখোয়না থবক পায়খৎলে।
ইকায়খুম্নরবা,
চাইনানা মাইপাক্না এস.সি.ওগী প্রসিদেন্দ ওইবদা ঐনা অদোম থাগৎচরি। অমুক হন্না, চাইনাদা লাক্নবা চেপাউ পীরকপা অমসুং ঙসিগী মীফম অসিগীদমক ঐনা থম্মোয় শেংনা থাগৎপা ফোঙদোকচরি।