প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ফলশিংগী লিস্ত: ফিজীগী প্রধান মন্ত্রী, সিতিভেনি রবুকাগী ভারত খোঙচৎ
25 AUG 2025 1:58PM by PIB Imphal
I. বাইলেরেল দোক্যুমেন্তশিং:
1. ফিজীদা সুপর-স্পেসিএলিতী হোস্পিতাল অমা দিজাইন তৌনবা, শানবা, কম্মিসন তৌনবা, ওপরেসন তৌনবা অমসুং মেনতেন্সন তৌনবগীদমক রিপব্লিক ওফ ইন্দিয়াগী সরকার অমসুং রিপব্লিক ওফ ফিজীগী সরকারগী মরক্তা মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিং।
2. জন ঔশধি স্কিমগী মখাদা হিদাক-লাংথকশিং সপ্লাই তৌনবগী মতাংদা M/s হিল লাইফকেয়র লিমিতেদ অমসুং ফিজীগী হেল্থ অমসুং মেদিকেল সর্ভিসেস মন্ত্রালয়গী মরক্তা য়ানা-ৱারোল।
3. স্তেন্দর্দাইজেসনগী লমদা তেংবাং পীননবা ফিজীগী সরকারগীদমক্তা অমসুং মসিগী মহুৎ শিন্দুনা ত্রেদ, কোওপরেতিব, মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইজ অমসুং কম্ম্যুনিকেসন মন্ত্রালয়গী খুত্থাংদা ব্যুরো ওফ ইন্দিয়ন স্তেন্দার্দস (BIS) অমসুং দিপার্তমেন্ত ওফ নেস্নেল মিজরমেন্ত এন্দ স্তেন্দার্দস (DNTMS) গী মরক্তা য়ানা ৱারোল।
4. নেস্নেল ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী ইন্সতিত্যুৎ (NEILIT), ভারত অমসুং পেসিফিক পোলিতেক, ফিজীগী মরক্তা হ্যুমেন কেপাসিতী স্কিলিং অমসুং অপস্কিলিংগী লমদা মতেং পীননবা য়ানা ৱারোল।
5. ক্বিক ইম্পেক্ত প্রোজেক্ত (QIP) ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা ইন্দিয়ন গ্রান্ত এসিস্তেন্সকী মতাংদা রিপব্লিক ওফ ইন্দিয়াগী সরকার অমসুং রিপব্লিক ওফ ফিজীগী সরকারগী মরক্তা য়ানা ৱারোল।
6. রিপব্লিক ওফ ইন্দিয়াগী সরকার অমসুং রিপব্লিক ওফ ফিজীগী সরকারগী মরক্তা মাইগ্রেসন অমসুং মোবিলিতীগী মতাংদা দিক্লারেসন ওফ ইন্তেন্ত।
7. ফিজীগী মাইকৈদগী সুভাদা লৈবা ইন্দিয়ন চাঞ্চেরী বিল্দিংগী লিজ দিদ খুৎশিন্নবা।
8. ভারত-ফিজীগী অপুনবা ৱারোল: ভৈলোমনি দোস্তীগী স্পিরিৎতা পার্তনরশিপ।
II. লাউথোকখিবশিং:
2026তা ফিজীগী পার্লিয়ামেন্তরী দেলিগেসন অমসুং গ্রেৎ কাউন্সিল ওফ চীফশিংগী দেলিগেসনগী ভারত খোংচৎ
2. 2025দা ফিজীদা ইন্দিয়ন নেভেল শিপ অমনা পোর্ত কোল তৌগনি
3. ফিজীদা লৈবা ইন্দিয়াগী হাই কম্মিসনদা দিফেন্স এত্তেচে পোস্ত অমা শেমগৎপা
4. রোয়েল ফিজী মিলিতরী ফোর্সেসতা এম্বুলেন্স খুদোল তম্বা
5.ফিজীদা সাইবর সেক্যুরিতী ত্রেনিং সেল (CSTC) লিংখৎপা
6. ফিজীনা ইন্দো-পেসিফিক ওসিন ইনিসিএতিব (IPOI) দা শরুক য়াখ্রে
7. কনফেদরেসন ওফ ইন্দিয়ন ইন্দস্ত্রী (CII) অমসুং ফিজী কম্মর্স এন্দ এমপ্লোইয়র্স ফেদরেসন (FCEF) গী মরক্তা য়ানা ৱারোল
8. নেস্নেল বেঙ্ক ফোর এগ্রিকলচরেল এন্দ রুরেল দিবেলপমেন্ত (NABARD) অমসুং ফিজী দিবেলপমেন্ত বেঙ্ককী মরক্তা য়ানা ৱারোল
9. ফিজী য়ুনিভর্সিতীদা হিন্দী-কম-সংস্কৃত ওজা অমা দেপ্যুত তৌবা
10. সুগর ইন্দস্ত্রী অমসুং মল্তি-ইথনিক্স মন্ত্রালয়দা মোবাইল সোইল তেস্তিং লেবোরেতরীশিং সপ্লাই তৌবা
11. সুগর ইন্দস্ত্রী অমসুং মল্তি-ইথনিক্স এফিয়র্স মন্ত্রালয়গী মখাদা ফিজীগী সুগর রিসর্চ ইন্সতিত্যুৎতা এগ্রিকলচরেল দ্রোনশিং সপ্লাই তৌবা
12. ফিজীদগী পন্দিৎশিংগী কোহোর্ৎ অমা ভারত্তা ত্রেনিং পীনবগীদমক তেংবাং পীবা
13. ফিজীদা লৈবা 2শুবা জয়পুর ফুত কেম্প
14. 'হীল ইন ইন্দিয়া' প্রোগ্রামগী মখাদা ভারত্তা পীরিবা অখন্নবা মেদিকেল ত্রীৎমেন্ত
15. ক্রিকেৎ ফিজীগীদমক ভারতকী ক্রিকেৎ কোচ
16. ফিজী সুগর কোর্পোরেসনদা ITECগী এক্সপর্ত অমা দিপ্যুত তৌবা অমসুং সুগর ইন্দস্ত্রী স্তাফকীদমক্তা ITECগী অখন্নবা ত্রেনিং পীবা
17. ভারতকী ঘীনা ফিজীগী কৈথেলদা এক্সেস ফংলে

Prime Minister's Office
List of Outcomes: Visit of Prime Minister of Fiji, Sitiveni Rabuka to India
25 AUG 2025 1:58PM by PIB Delhi
I. Bilateral Documents:
1. Memorandum of Understanding between the Government of the Republic of India and the Government of the Republic of Fiji for Design, Construction, Commissioning, Operation and Maintenance of a Super-Specialty Hospital in Fiji
2. Agreement between M/s. HLL Lifecare Limited and Ministry of Health and Medical Services, Fiji on supply of medicines under Janaushadhi Scheme
3. Memorandum of Understanding between Bureau of Indian Standards (BIS) and Department of National Measurement and Standards (DNTMS) through the Ministry of Trade, Cooperatives, Micro, Small and Medium Enterprises and Communications for and on behalf of the Government of the Republic of Fiji on cooperation in the field of standardization
4. Memorandum of Understanding between National Institute of Electronics and Information Technology (NIELIT), India and Pacific POLYTECH, Fiji on cooperation in the Field of Human Capacity Skilling and Upskilling
5. Memorandum of Understanding between Government of the Republic of India and Government of Republic of Fiji regarding Indian Grant Assistance for implementation of Quick Impact Project (QIP)
6. Declaration of Intent on Migration and Mobility between the Government of the Republic of India and the Government of the Republic of Fiji
7. Handing over of Lease Deed of Indian Chancery Building in Suva by the Fijian side
8. India-Fiji Joint Statement: Partnership in the spirit of Veilomani Dosti
II. Announcements:
1. Visit of Parliamentary Delegation and of Great Council of Chiefs’ Delegation from Fiji to India in 2026
2. Port call by an Indian Naval Ship to Fiji in 2025
3. Creation of Defence Attaché post in High Commission of India, Fiji
4. Gifting of ambulances to Royal Fiji Military Forces
5. Establishment of Cyber Security Training Cell (CSTC) in Fiji
6. Fiji joins the Indo-Pacific Oceans Initiative (IPOI)
7. Memorandum of Understanding between Confederation of Indian Industry (CII) and Fiji Commerce & Employers Federation (FCEF)
8. Memorandum of Understanding between National Bank for Agricultural and Rural Development (NABARD) and Fiji Development Bank
9. Deputation of a Hindi-cum-Sanskrit teacher to University of Fiji
10. Supply of Mobile Soil Testing Laboratories to Ministry of Sugar Industry and Multi-Ethnics Affairs
11. Supply of Agricultural drones to Sugar Research Institute of Fiji under the Ministry of Sugar Industry and Multi-Ethnics Affairs
12. Support for training for a cohort of Pundits from Fiji in India
13. 2nd Jaipur Foot Camp in Fiji
14. Specialized medical treatment offered in India under ‘Heal in India’ programme
15. Cricket coach from India for Cricket Fiji
16. Deputation of ITEC Expert to Fiji Sugar Corporation and special ITEC training for Sugar Industry Staff
17. Indian Ghee gets access to Fijian market