ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ୨୮ ଜୁନରେ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀରେ ଆଚାର୍ଯ୍ୟ ବିଦ୍ୟାନନ୍ଦ ମହାରାଜଙ୍କ ଶତବାର୍ଷିକୀ ସମାରୋହର ଉଦଘାଟନ କରିବେ
27 JUN 2025 5:06PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ୨୮ ଜୁନ୍ ସକାଳ ପ୍ରାୟ ୧୧ ଟା ସମୟରେ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀର ବିଜ୍ଞାନ ଭବନରେ ଆଚାର୍ଯ୍ୟ ବିଦ୍ୟାନନ୍ଦ ମହାରାଜଙ୍କ ଶତବାର୍ଷିକୀ ସମାରୋହର ଉଦଘାଟନ କରିବେ। ଏହି ଅବସରରେ ସେ ଜନ ସମାବେଶକୁ ମଧ୍ୟ ସମ୍ବୋଧିତ କରିବେ।
ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଏକ ବର୍ଷ ବ୍ୟାପୀ ଜାତୀୟ ଶ୍ରଦ୍ଧାର ଆନୁଷ୍ଠାନିକ ଆରମ୍ଭ ହେବ, ଯାହା ଭାରତ ସରକାର ଭଗବାନ ମହାବୀର ଅହିଂସା ଭାରତୀ ଟ୍ରଷ୍ଟର ସହଯୋଗରେ ଜଣେ ସମ୍ମାନିତ ଜୈନ ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକ ନେତା ଏବଂ ସମାଜ ସଂସ୍କାରକ ଆଚାର୍ଯ୍ୟ ବିଦ୍ୟାନନ୍ଦ ମହାରାଜଙ୍କ ୧୦୦ ତମ ଜନ୍ମବାର୍ଷିକୀକୁ ସମ୍ମାନ ଜଣାଇବା ପାଇଁ ଆୟୋଜନ କରୁଛନ୍ତି। ବର୍ଷବ୍ୟାପୀ ଏହି ଉତ୍ସବରେ ସାରା ଦେଶରେ ସାଂସ୍କୃତିକ, ସାହିତ୍ୟିକ, ଶିକ୍ଷାଗତ ଏବଂ ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକ ପଦକ୍ଷେପ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ ହେବ। ଯାହାର ଲକ୍ଷ୍ୟ ତାଙ୍କ ଜୀବନ ଏବଂ ଐତିହ୍ୟକୁ ପାଳନ କରିବା ସହିତ ତାଙ୍କ ବାର୍ତ୍ତାର ପ୍ରଚାର ପ୍ରସାର କରିବା।
ଆଚାର୍ଯ୍ୟ ବିଦ୍ୟାନନ୍ଦ ମହାରାଜ ଜୈନ ଦର୍ଶନ ଏବଂ ନୀତିଶାସ୍ତ୍ର ଉପରେ ୫୦ ରୁ ଅଧିକ କୃତି ଲେଖିଥିଲେ। ସେ ସାରା ଭାରତରେ ପ୍ରାଚୀନ ଜୈନ ମନ୍ଦିରଗୁଡ଼ିକର ନବୀକରଣ ଏବଂ ପୁନରୁଦ୍ଧାରରେ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିଥିଲେ। ସେ ଶିକ୍ଷା ପାଇଁ, ବିଶେଷକରି ପ୍ରାକୃତ, ଜୈନ ଦର୍ଶନ ଏବଂ ଶାସ୍ତ୍ରୀୟ ଭାଷାରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଥିଲେ।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate Centenary Celebrations of Acharya Vidyanand Ji Maharaj on 28th June in New Delhi
27 JUN 2025 5:06PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the Centenary Celebrations of Acharya Vidyanand Ji Maharaj on 28th June at around 11 AM in Vigyan Bhawan, New Delhi. He will also address the gathering on the occasion.
The programme will mark the formal commencement of a year-long national tribute, being organised by Government of India, in collaboration with Bhagwan Mahaveer Ahimsa Bharti Trust to honour the 100th birth anniversary of Acharya Vidyanand Ji Maharaj, a revered Jain spiritual leader and social reformer. The year-long celebration will include cultural, literary, educational, and spiritual initiatives across the country, aimed at celebrating his life and legacy and spreading his message.
Acharya Vidyanand Ji Maharaj authored more than 50 works on Jain philosophy and ethics. He played an instrumental role in the restoration and revival of ancient Jain temples across India and worked for education, especially in Prakrit, Jain philosophy, and classical languages.