ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପଦ୍ମ ପୁରସ୍କାର ବିଜେତା ଏବଂ ପ୍ରଖ୍ୟାତ ଉଦ୍ଭିଦ ବିଜ୍ଞାନୀ ଡକ୍ଟର କେ. ଏସ୍‌. ମଣିଲାଲଙ୍କ ବିୟୋଗରେ ଶୋକ ପ୍ରକାଶ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
01 JAN 2025 10:29PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ପଦ୍ମ ପୁରସ୍କାର ବିଜେତା ଏବଂ ପ୍ରଖ୍ୟାତ ଉଦ୍ଭିଦ ବିଜ୍ଞାନୀ ଡକ୍ଟର କେ. ଏସ୍‌. ମଣିଲାଲଙ୍କ ବିୟୋଗରେ ଶୋକ ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି ।
ଏକ୍ସରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ସେ ଲେଖିଛନ୍ତି;
“ପଦ୍ମ ପୁରସ୍କାର ବିଜେତା ଏବଂ ପ୍ରଖ୍ୟାତ ଉଦ୍ଭିଦ ବିଜ୍ଞାନୀ ଡକ୍ଟର କେ. ଏସ. ମଣିଲାଲଙ୍କ ବିୟୋଗରେ ମୁଁ ଦୁଃଖିତ । ଉଦ୍ଭିଦ ବିଜ୍ଞାନରେ ତାଙ୍କର ସମୃଦ୍ଧ କାର୍ଯ୍ୟ ଆଗାମୀ ପୀଢ଼ି, ଉଦ୍ଭିଦ ବିଜ୍ଞାନୀ ଏବଂ ଗବେଷକଙ୍କ ପାଇଁ ଏକ ମାର୍ଗଦର୍ଶିକା ହୋଇ ରହିବ । ସେ କେରଳର ଇତିହାସ ଏବଂ ସଂସ୍କୃତି ପ୍ରତି ସମାନ ଭାବରେ ଆଗ୍ରହୀ ଥିଲେ । ଏହି ଦୁଃଖ ସମୟରେ ତାଙ୍କ ପରିବାର ଏବଂ ବନ୍ଧୁମାନଙ୍କ ସହିତ ମୋର ସମବେଦନା ରହିଛି । ଓମ୍ ଶାନ୍ତି!”

Prime Minister's Office
Prime Minister condoles the demise of Padma Awardee and eminent botanist, Dr. KS Manilal
01 JAN 2025 10:29PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today condoled the demise of Padma Awardee and eminent botanist, Dr. KS Manilal.
In a post on X, he wrote:
“Saddened by the demise of Padma Awardee and eminent botanist, Dr. KS Manilal Ji. His rich work in botany will continue to be a guiding light for generations of upcoming botanists and researchers. He was equally passionate about the history and culture of Kerala. My thoughts are with his family and friends in this hour of grief. Om Shanti.”