Prime Minister's Office
Prime Minister pays tributes to Maharaja Bir Bikram Kishore Manikya Bahadur Ji on his birth anniversary
19 AUG 2025 11:54AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi paid tributes to Maharaja Bir Bikram Kishore Manikya Bahadur Ji on his birth anniversary. Shri Modi said that Maharaja Bir Bikram Kishore Manikya Bahadur Ji is admired for his exemplary efforts in developing Tripura. His passion for public service, commitment to empowering the poor and dedication to social upliftment continue to inspire us greatly, Shri Modi further added.
The Prime Minister posted on X;
“Remembering Maharaja Bir Bikram Kishore Manikya Bahadur Ji on his birth anniversary. He is admired for his exemplary efforts in developing Tripura. His passion for public service, commitment to empowering the poor and dedication to social upliftment continue to inspire us greatly. The Central Government and the Government of Tripura are working tirelessly to realise his vision.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা মহারাজা বির বিক্রম কিসোর মানিক্য বহাদুর জীগী মফমদা মহাক্কী মপোক কুমওন্দা শ্রদ্ধাঞ্জলি কৎখ্রে
19 AUG 2025 11:54AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মহারাজা বির বিক্রম কিসোর মানিক্য বহাদুর জীগী মফমদা মহাক্কী মপোক কুমওন্দা শ্রদ্ধাঞ্জলি কৎখ্রে। শ্রী মোদীনা মহারাজা বির বিক্রম কিসোর মানিক্য বহাদুর জী ত্রিপুরা শেমগৎনবা হোৎনবদা মহাক্কী শিংথানিংঙাই ওইবা থৌদাংগীদমক মীয়াম্না শোন্নৈ হায়খি। মহাক্না মীয়ামগী থৌগল তৌবা পামজবা, লায়রবশিংবু মপাঙ্গল কনখৎহনবা, অমদি খুন্নাই চাওখৎনবা কত্থোক্লম্বা কয়ানা মখা তানা ঐখোয়বু পুক্নিং থৌগৎলি, হায়না শ্রী মোদীনা মখা তাখি।
প্রধান মন্ত্রীনা X তা থাগৎলকখি;
“মহারাজা বির বিক্রম কিসোর মানিক্য বহাদুর জীবু মহাক্কী মপোক কুমওন্না লাকপদা নীংশিংজরি। মহাক ত্রিপুরা শেমগৎনবা হোৎনবদা মহাক্কী শিংথানিংঙাই ওইবা থৌদাংগীদমক মীয়াম্না শোন্নৈ। মহাক্না মীয়ামগী থৌগল তৌবা পামজবা, লায়রবশিংবু মপাঙ্গল কনখৎহনবা, অমদি খুন্নাই চাওখৎনবা কত্থোক্লম্বা কয়ানা মখা তানা ঐখোয়বু পুক্নিং থৌগৎলি। কেন্দ্র লৈঙাক অমদি ত্রিপুরা লৈঙাক্না মহাক্না মঙলম্বা মঙলান মঙফাওনহন্নবা চোকথবা নাইদনা হোৎনরি।”