প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
১০ আগষ্টত কৰ্ণাটক ভ্ৰমণ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
প্ৰায় ৭১৬০ কোটিটকীয়া বাংগালুৰু মেট্ৰ’ৰ য়েল্ল' লাইন উদ্বোধন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব ১৫,৬১০ কোটি টকাৰো অধিক মূল্যৰ বাংগালুৰু মেট্ৰ’ ফেজ-৩ প্ৰকল্পৰ
বাংগালুৰুৰ পৰা ৩খন বন্দে ভাৰত এক্সপ্ৰেছ ৰে’ল উদ্বোধন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
09 AUG 2025 2:20PM by PIB Guwahati
১০ আগষ্টত কৰ্ণাটক ভ্ৰমণ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে। তেওঁ উক্ত দিনা দিনৰ প্ৰায় ১১ বজাত বাংগালুৰুৰ কে এছ আৰ ৰে’ল ষ্টেচনত ৩খন বন্দে ভাৰত এক্সপ্ৰেছ ৰে’লৰ ফ্লেগ অফ কৰিব। ইয়াৰ পিছত তেওঁ বাংগালুৰু মেট্ৰ’ৰ য়েল্ল' লাইন উদ্বোধন কৰি আৰভি ৰোড (ৰাগিগুড্ডা)ৰ পৰা ইলেক্ট্ৰনিক চিটি মেট্ৰ’ ষ্টেচনলৈ মেট্ৰ’ৰে যাত্ৰা কৰিব।
দিনৰ প্ৰায় ১ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বাংগালুৰুত নগৰ সংযোগ প্ৰকল্পৰ উদ্বোধন আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। লগতে তেওঁ ৰাজহুৱা সভাত অংশগ্ৰহণ কৰি ভাষণ আগবঢ়াব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বাংগালুৰু মেট্ৰ’ ফেজ-২ প্ৰকল্পৰ আৰভি ৰোড (ৰাগিগুড্ডা)ৰ পৰা বোম্মাছান্দ্ৰালৈকে ১৬টা ষ্টেচনৰ সৈতে ১৯ কিলোমিটাৰতকৈ অধিক পথ দৈৰ্ঘ্যৰ য়েল্ল' লাইন উদ্বোধন কৰিব। ইয়াৰ নিৰ্মাণ ব্যয় হৈছে প্ৰায় ৭,১৬০ কোটি টকা। এই য়েল্ল' লাইন মুকলি হোৱাৰ লগে লগে বাংগালুৰুত কাৰ্যকৰী হোৱা মেট্ৰ’ নেটৱৰ্কৰ পৰিসৰ ৯৬ কিলোমিটাৰৰ ওপৰলৈ বৃদ্ধি পাব, যিয়ে অঞ্চলটোৰ এক বৃহৎ জনসংখ্যাক সেৱা আগবঢ়াবলৈ সক্ষম হ'ব।
ইয়াৰ উপৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ১৫,৬১০ কোটি টকাৰো অধিক মূল্যৰ বাংগালুৰু মেট্ৰ’ ফেজ-৩ প্ৰকল্পৰো আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। ৩১টা উচ্চ (ইলেভেটেড) ষ্টেচনৰ সৈতে প্ৰকল্পটোৰ মুঠ পথৰ দৈৰ্ঘ্য হ’ব ৪৪ কিলোমিটাৰতকৈ অধিক । এই আন্তঃগাঁথনি প্ৰকল্পই চহৰখনৰ আৱাসিক, ঔদ্যোগিক, বাণিজ্যিক আৰু শৈক্ষিক অঞ্চলসমূহৰ বাবে ক্ৰমবৰ্ধমান পৰিবহণৰ প্ৰয়োজনীয়তাসমূহ পূৰণ কৰিব পাৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লগতে বাংগালুৰুৰ পৰা ৩খন বন্দে ভাৰত এক্সপ্ৰেছ ৰে’লৰো ফ্লেগ অফ কৰিব। এই তিনিখন ৰে’লৰ ভিতৰত বাংগালুৰুৰ পৰা বেলাগাভিলৈ, অমৃতসৰৰ পৰা শ্ৰী মাতা বৈষ্ণো দেৱী কাত্ৰা আৰু নাগপুৰ (আজনী)ৰ পৰা পুনেলৈ চলিবলগীয়া ৰে’ল আছে। এই তীব্ৰবেগী ৰে’লসমূহে আঞ্চলিক সংযোগ বহু পৰিমাণে বৃদ্ধি কৰিব, যাত্ৰাৰ সময় হ্ৰাস কৰিব আৰু যাত্ৰীসকলক বিশ্বমানৰ ভ্ৰমণৰ অভিজ্ঞতা প্ৰদান কৰিব।

Prime Minister's Office
PM to visit Karnataka on 10th August
PM to inaugurate the Yellow line of Bangalore Metro worth around Rs 7160 crore
PM to lay the foundation stone of Bangalore Metro Phase-3 project worth over Rs 15,610 crore
PM to flag off 3 Vande Bharat Express trains from Bengaluru
09 AUG 2025 2:20PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Karnataka on 10th August. He will flag off 3 Vande Bharat Express trains at KSR Railway Station in Bengaluru at around 11 AM. Thereafter, he will flag off Yellow line of Bangalore metro and undertake a metro ride from RV Road (Ragigudda) to Electronic City metro station.
At around 1 PM, Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone of urban connectivity projects in Bengaluru. He will also address a public function.
Prime Minister will inaugurate the Yellow line from RV Road (Ragigudda) to Bommasandra of Bangalore Metro Phase-2 project having a route length of over 19 km with 16 stations worth around Rs 7,160 crore. With the opening of this yellow line, the operational metro network in Bengaluru will increase to over 96 km serving a large population in the region.
Prime Minister will also lay the foundation stone of Bangalore Metro Phase-3 project worth over Rs 15,610 crore. The total route length of the project will be more than 44 km with 31 elevated stations. This infrastructure project will address the growing transportation needs of the city catering to residential, industrial, commercial and educational areas.
Prime Minister will also flag off 3 Vande Bharat Express trains from Bengaluru. It includes trains from Bengaluru to Belagavi, Amritsar to Sri Mata Vaishno Devi Katra and Nagpur (Ajni) to Pune. These high-speed trains will significantly enhance regional connectivity, reduce travel time and provide a world-class travel experience to the passengers.