প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ওগস্ত 10দা কর্নাতকাদা চৎকনি
পি.এম.না লুপা করোর 7160রোম ওইবা বেঙ্গালোর মেত্রোগী য়েল্লো লাইন শঙ্গাগনি
পি.এম.না লুপা করোর 15,610 রোম হেনবা বেঙ্গলোর মেত্রো ফেস-3 প্রোজেক্ত উরেপ-উয়ুং তমগনি
পি.এম.না বেঙ্গলুরুদা ভন্দে ভারত এক্সপ্রেস ত্রেন 3 লমথাগনি
09 AUG 2025 2:20PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ওগস্ত 10দা কর্নাতকাদা চৎকনি। মহাক্না অয়ুক পুং 11 রোম তাবদা বেঙ্গালুরুগী KSR রেলৱে স্তেসনদা ভন্দে ভারত এক্সপ্রেস ত্রেন অহুম লমথাগনি। মদুগী মতুংদা মহাক্না বেঙ্গলোর মেত্রোগী য়েল্লো লাইন লমথাগনি অমসুং RV রোদ (রাগীগুদ্দা) দগী ইলেক্ত্রোনিক সিতী মেত্রো স্তেসন ফাওবা মেত্রোদা চৎকনি।
নুমিৎ য়ুংবা মতুং পুং 1 রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রীনা বেঙ্গালুরুদা অর্বান কন্নেক্তিবিতী প্রোজেক্তশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ উয়ুংসু তমগনি। মহাক্না মীয়ামগী থৌরম অমদা ৱা ঙাংগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা বেঙ্গলোর মেত্রো ফেস-2 প্রোজেক্তকী RV রোদ (রাগীগুদ্দা) দগী বোমসান্দ্রা ফাওবগী লম্বীগী অশাংবা 19 km হেনবা অমসুং স্তেসন 16 লৈবা লুপা করোর 7,160 রোম চংনা শাবা য়েল্লো লাইন শঙ্গাগনি। মসিগী য়েল্লো লাইন অসি হাংদোকপা মতমদা, বেঙ্গালুরুদা ওপরেস্নেল মেত্রো নেৎৱার্ক অসি 96 km হেন্না হেনগৎতুনা লমদম অসিদা লৈরিবা মীশিং য়াম্লবা মীওইশিংদা মতেং পাংগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর 15,610 হেনবগী বেঙ্গলোর মেত্রো ফেস-3গী প্রোজেক্তকী উরেপ উয়ুংসু তমগনি। প্রোজেক্ত অসিগী অপুনবা লম্বীগী অশাংবা অসি 44km হেনগনি অমসুং মসিদা ইলিভেৎ স্তেসন 31 লৈগনি। ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্ত অসিনা শহর অসিগী রেসিদেন্সিএল, ইন্দস্ত্রীএল, কম্মর্সিএল অমসুং এজুকেসনেল এরিয়াশিংদা খুদোংচাবা ফংহন্দুনা ত্রান্সপোর্তকী হেনগৎলক্লিবা মথৌ তাবশিং কোকহল্লগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা বেঙ্গালুরুদগী ভন্দে ভারত এক্সপ্রেস ত্রেন অহুম লমথাগনি। মসিদা বেঙ্গালুরুদগী বেলাগাভি, অমৃতসরদগী শ্রী মাতা বৈষ্ণো দেবী কত্রা অমসুং নাগপুর (অজনি) দগী পুনে ফাওবগী ত্রেনশিং য়াওরি। হায় স্পীদ ত্রেনশিং অসিনা রিজনেল কন্নেক্তিবিতী য়াম্না হেনগৎহল্লগনি, চৎথোক-চৎশিনগী মতম হন্থহল্লগনি অমসুং পেসেঞ্জরশিংদা মালেমগী থাক্কী চৎথোক-চৎশিনগী এক্সপরিয়েন্স অমা ফংহল্লগনি।

Prime Minister's Office
PM to visit Karnataka on 10th August
PM to inaugurate the Yellow line of Bangalore Metro worth around Rs 7160 crore
PM to lay the foundation stone of Bangalore Metro Phase-3 project worth over Rs 15,610 crore
PM to flag off 3 Vande Bharat Express trains from Bengaluru
09 AUG 2025 2:20PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Karnataka on 10th August. He will flag off 3 Vande Bharat Express trains at KSR Railway Station in Bengaluru at around 11 AM. Thereafter, he will flag off Yellow line of Bangalore metro and undertake a metro ride from RV Road (Ragigudda) to Electronic City metro station.
At around 1 PM, Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone of urban connectivity projects in Bengaluru. He will also address a public function.
Prime Minister will inaugurate the Yellow line from RV Road (Ragigudda) to Bommasandra of Bangalore Metro Phase-2 project having a route length of over 19 km with 16 stations worth around Rs 7,160 crore. With the opening of this yellow line, the operational metro network in Bengaluru will increase to over 96 km serving a large population in the region.
Prime Minister will also lay the foundation stone of Bangalore Metro Phase-3 project worth over Rs 15,610 crore. The total route length of the project will be more than 44 km with 31 elevated stations. This infrastructure project will address the growing transportation needs of the city catering to residential, industrial, commercial and educational areas.
Prime Minister will also flag off 3 Vande Bharat Express trains from Bengaluru. It includes trains from Bengaluru to Belagavi, Amritsar to Sri Mata Vaishno Devi Katra and Nagpur (Ajni) to Pune. These high-speed trains will significantly enhance regional connectivity, reduce travel time and provide a world-class travel experience to the passengers.