ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଅଗଷ୍ଟ ୧୦ରେ କର୍ଣ୍ଣାଟକ ଗସ୍ତରେ ଯିବେ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ୭୧୬୦ କୋଟି ଟଙ୍କାରେ ନିର୍ମିତ ବାଙ୍ଗାଲୋର ମେଟ୍ରୋର ୟେଲୋ ଲାଇନକୁ ଉଦଘାଟନ କରିବେ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ୧୫,୬୧୦ କୋଟି ଟଙ୍କାରେ ହେବାକୁ ଥିବା ବାଙ୍ଗାଲୋର ମେଟ୍ରୋ ଫେଜ୍-୩ ପ୍ରକଳ୍ପର ଶିଳାନ୍ୟାସ କରିବେ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ବେଙ୍ଗାଲୁରୁରୁ ୩ଟି ବନେ୍ଦ ଭାରତ ଏକ୍ସପ୍ରେସର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବେ
09 AUG 2025 2:20PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଅଗଷ୍ଟ ୧୦ ତାରିଖରେ କର୍ଣ୍ଣାଟକ ଗସ୍ତରେ ଯିବେ । ପୂର୍ବାହ୍ନ ପ୍ରାୟ ୧୧ଟା ସମୟରେ ସେ ବେଙ୍ଗାଲୁରୁ କେଏସଆର ରେଳଷ୍ଟେସନରୁ ୩ଟି ବନେ୍ଦ ଭାରତ ଟ୍ରେନର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବେ । ଏହାପରେ ସେ ବାଙ୍ଗାଲୋର ମେଟ୍ରୋ ୟେଲୋ ଲାଇନର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବା ସହ ମେଟ୍ରୋରେ ଆରଭି ରୋଡ(ରାଗିଗୁଡ଼ା)ରୁ ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋନିକ୍ ସିଟି ମେଟ୍ରୋ ଷ୍ଟେସନ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଯାତ୍ରା କରିବେ ।
ଦ୍ୱିପ୍ରହର ପ୍ରାୟ ୧ଟା ସମୟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ବେଙ୍ଗାଲୁରୁରେ ସହର ସଂଯୋଗୀକରଣ ପ୍ରକଳ୍ପର ଶିଳାନ୍ୟାସ କରିବେ । ଏକ ସାଧାରଣ ସଭାକୁ ମଧ୍ୟ ସମ୍ବୋଧିତ କରିବେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ବାଙ୍ଗାଲୋର ମେଟ୍ରୋ ଫେଜ୍-୨ରେ ଆରଭି ରୋଡ (ରାଗିଗୁଡ଼ା)ରୁ ବୋମାସାନ୍ଦ୍ରା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ୟେଲୋ ଲାଇନର ଉଦଘାଟନ କରିବେ । ୭,୧୬୦ କୋଟି ଟଙ୍କାରେ ନିର୍ମିତ ୧୯ କିଲୋମିଟରର ଏହି ଲାଇନରେ ଅଛି ୧୬ଟି ଷ୍ଟେସନ । ଏହି ନୂତନ ୟେଲୋ ଲାଇନର ଉଦଘାଟନ ଫଳରେ ବେଙ୍ଗାଲୁରୁରେ ମେଟୋ ନେଟୱର୍କ ୯୬ କିଲୋମିଟରକୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇବ, ଯାହାକି ଏକ ବୃହତ ଜନସଂଖ୍ୟା ପାଇଁ ଉପଯୋଗୀ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ୧୫,୬୧୦ କୋଟି ଟଙ୍କାରେ ହେବାକୁ ଥିବା ବାଙ୍ଗାଲୋର ମେଟ୍ରୋ ଫେଜ୍-୩ ପ୍ରକଳ୍ପର ଶିଳାନ୍ୟାସ କରିବେ । ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପର ଦୂରତ୍ୱ ମୋଟ ୪୪ କିଲୋମିଟର ହେବ ଏବଂ ୩୧ଟି ଇଲେଭେଟେଡ ଷ୍ଟେସନ ରହିବ । ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପ ସହରର ଆବାସିକ, ବାଣିଜି୍ୟକ, ଔଦ୍ୟୋଗିକ ଏବଂ ଶୈକ୍ଷିକ କ୍ଷେତ୍ର ପାଇଁ ପରିବହନ ଆବଶ୍ୟକତା ପୂରଣ କରିବ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ବେଙ୍ଗାଲୁରୁରୁ ୩ଟି ବନେ୍ଦ ଭାରତ ଟ୍ରେନର ଶୁଭାରମ୍ଭ ମଧ୍ୟ କରିବେ । ଏହି ୩ଟି ଟ୍ରେନ ହେଲା ବେଙ୍ଗାଲୁରୁରୁ ବେଲଗାଭି, ଅମୃତସରରୁ ମାତା ବୈଷ୍ଣୋଦେବୀ କାଟ୍ରା ଏବଂ ନାଗପୁର (ଅଜନି)ରୁ ପୁନେ । ଏହି ଦ୍ରୁତଗତି ସମ୍ପନ୍ନ ଟ୍ରେନ ଗୁଡ଼ିକ ଆଞ୍ଚଳିକ ସଂଯୋଗୀକରଣକୁ ଦୃଢ଼ କରିବ, ଯାତ୍ରା ସମୟ ହ୍ରାସ କରିବ ଏବଂ ଯାତ୍ରୀମାନଙ୍କୁ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ଯାତ୍ରାର ଅଭିଜ୍ଞତା ଦେବ ।

Prime Minister's Office
PM to visit Karnataka on 10th August
PM to inaugurate the Yellow line of Bangalore Metro worth around Rs 7160 crore
PM to lay the foundation stone of Bangalore Metro Phase-3 project worth over Rs 15,610 crore
PM to flag off 3 Vande Bharat Express trains from Bengaluru
09 AUG 2025 2:20PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Karnataka on 10th August. He will flag off 3 Vande Bharat Express trains at KSR Railway Station in Bengaluru at around 11 AM. Thereafter, he will flag off Yellow line of Bangalore metro and undertake a metro ride from RV Road (Ragigudda) to Electronic City metro station.
At around 1 PM, Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone of urban connectivity projects in Bengaluru. He will also address a public function.
Prime Minister will inaugurate the Yellow line from RV Road (Ragigudda) to Bommasandra of Bangalore Metro Phase-2 project having a route length of over 19 km with 16 stations worth around Rs 7,160 crore. With the opening of this yellow line, the operational metro network in Bengaluru will increase to over 96 km serving a large population in the region.
Prime Minister will also lay the foundation stone of Bangalore Metro Phase-3 project worth over Rs 15,610 crore. The total route length of the project will be more than 44 km with 31 elevated stations. This infrastructure project will address the growing transportation needs of the city catering to residential, industrial, commercial and educational areas.
Prime Minister will also flag off 3 Vande Bharat Express trains from Bengaluru. It includes trains from Bengaluru to Belagavi, Amritsar to Sri Mata Vaishno Devi Katra and Nagpur (Ajni) to Pune. These high-speed trains will significantly enhance regional connectivity, reduce travel time and provide a world-class travel experience to the passengers.