ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারতকী কন্তেন্ত ক্রিয়েসন চাউখৎনবা অমসুং লমদম অসিগী লৈহাওদা লৈরিবা ৱারি লিবগী চৎনবীশিং হরাওবা ফোঙদোক্নবা পব্লিকেসন্স দিবিজন্না ছোতা ভিম কমিক সেরিজশিং ফোঙখ্রে
লাইরিকশিং, এনিমেসন, ফিল্মশিং অমসুং দিজিতেল প্লেতফোর্মশিংদা ভারতকী মচাকশিং হেন্না য়াওহন্নবা সরকারগী পান্দমগা থবক অসিগা চুনরে
08 AUG 2025 3:22PM by PIB Imphal
ঙসি ন্যু দিল্লিগী ভারত মন্দপমদা ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মিনিষ্ট্রিগী পব্লিকেসন দিবিজন্না খ্বাইদগী নৌবা ছোতা ভিম কমিক সেরিজশিং ফোঙখ্রে, ভারতকী কন্তেন্ত ক্রিয়েসন য়োকখৎনবা অমসুং নহারোলশিংদা চৎনবীশিংদা য়ুম্ফম ওইবা ৱারিশিং খঙহন্নবা মসিনা পায়খৎলিবা থবকশিং অমুক হন্না ফোঙদোকখ্রে। থৌরম অদুদা ভারতকী খ্বাইদগী মমিং লৈরবা অঙাংশিংগী করেক্তর অমা ওইরিবা ছোতা ভিমগী থিমশিং অমসুং শেমগৎলকপগী খোঙচৎ নৈনখি।
থৌরম অদুদা পব্লিকেসন দিবিজনগী প্রিন্সিপাল দিরেক্তর জেনেরেল শ্রী ভুপেন্দ্র কাইনথোলানা হায়খি ঐখোয়না লিরিবা ৱারিশিং অসিদা ঐখোয়গী অঙাংশিংগা ভারতকা শম্নগদবনি। ঐখোয়গী লৈবাক অশি ঐখোয়গী ইপু-ইবোক্না ভারতকী করেক্তরশিংগী চাকঙাই ৱারিশিং লিবগী চৎনবী অমা লৈরি, অসিগুম্বা ৱারি লৈবগী চৎনবীশিং অসি পব্লিকেসন দিবিজন্না য়েংগদবনি। ঐখোয়না অঙাংশিংদা মমালোলদা হেন্না ৱারি শারিবমখৈ, ঐখোয়গী অনৌবা মীরোলশিং হেন্না মরা তাগনি। ভারতকী ৱারিশিংদা গুনশিং অমসুং থৌনা ফবগী পাউজেল অমা য়াওরি।
গ্রিন গোল্দ এনিমেসন প্রাইভেদ লিমিতদকা পুন্না পুথোকপা কমিক সেরিজ অসিদা ৱাখলনা শাগৎপা নিংথৌ পানবা লৈবাক ধোলাকপুরদা লৈবা থৌনা ফবা অমসুং পুকচেল চাউবা নুপামচা ভিমগী থৌনা ফবগী ৱারিশিং উৎলি। ভারতকী নাৎ অমসুং ফুঙ্গা ৱারিনা ইথিল পীবা মহাক্কী অখন্নবা মপাঙ্গল, ভিমগী মরুপ-মপাং ওইবা মতৌ, থৌনা, পুন্না থবক তৌমিন্নবা অমসুং মোরেল ভেলুশিংগীদমক মমিং চৎলি।
গ্রিন গোল্দ এনিমেসন প্রাইভেদ লিমিতদকী ফাউন্দর অমসুং সি.ই.ও শ্রী রজিব চিলাকানা হায়খি ৱেবস ২০২৫ গুম্বা থবকশিংগী খুৎথাংদা এনিমেসন, ভিজুয়েল ইফেকশিং, গেম অমসুং কমিকশিংদা ভারতকী মচাকশিং য়াওবা হেনগৎনবা ভারত সরকারনা থৱায় য়াওনা থবক পায়খৎলি। মতেং অসিগা লোয়ননা, হায়রিবা হিরমশিং অসিদা মালেমগী লুচিংবা অমা ওইরক্নবা ভারতনা শেম-শারি।
হন্দক মুম্বাইদা পাংথোকখিবা ৱেবস সম্মিৎতা ছোতা ভিম কমিক সেরিজশিং ফোঙবদা পান্দম অদু খোন্থাং য়ৈখি অমসুং মসি লৈবাক অসিগী ভাবকশিংদা ইথিল পীদুনা ভারতকী ক্রিয়েতিপ ইকোনোমি ফগৎনবা তকশিনখি অমসুং ভারতকী নাৎ অমসুং চৎনবীশিং মমি তাখি। সেরিজ অসিনা অঙাংগী সাহিত্য চাউখৎহন্নবা থৌরাং তৌবগা লোয়ননা লাইরিকশিং, এনিমেসন, ফিল্মশিং অমসুং দিজিতেল প্লেতফোর্মশিংদা ভারতকী মচাকশিং হেন্না য়াওহন্নবা সরকারগী পান্দমগা থবক অসিগা চুনরে।

Ministry of Information & Broadcasting
Publications Division Launches Chhota Bheem Comic Series to Boost Indian Content Creation and Celebrate Home-Grown Storytelling Traditions
Initiative Aligns with Government’s Vision to Strengthen Indian Content Creation Across Books, Animation, Films, and Digital Platforms
08 AUG 2025 3:22PM by PIB Delhi
Publications Division, Ministry of Information & Broadcasting, today unveiled the latest Chhota Bheem comic series at Bharat Mandapam, New Delhi, reaffirming its commitment to promoting Indian content creation and bringing culturally rooted narratives to young readers. The launch event featured a discussion on the creative journey and themes of Chhota Bheem, one of India’s most iconic children’s characters.
Speaking on the occasion, Principal Director General, Publications Division, Shri Bhupendra Kainthola, said: “The stories we tell, especially to our children, should have an Indian connection. In a land like ours where our grandparents told bedside stories with Indian characters, Publications Division cannot but look at those storytelling traditions. The more we talk about them in the mother tongue, the more rooted would be the growth story of our new generation. As Indian stories leave a message of values and courage, they ought to reach all corners.”
Developed in collaboration with Green Gold Animation Pvt. Ltd., the comic series follows the adventures of Bheem, a brave and kind-hearted boy in the fictional kingdom of Dholakpur. Known for his extraordinary strength, Bheem embodies friendship, courage, teamwork, and moral values inspired by Indian culture and folklore.
Shri Rajiv Chilaka, Founder and CEO of Green Gold Animation Pvt. Ltd., said, “The Government of India has been actively promoting Indian content creation in animation, visual effects, gaming, and comics through initiatives such as WAVES 2025. With this continued support, India is poised to emerge as a global leader in these sectors.”
The release of the Chhota Bheem comic series echoes the vision emphasised during the recent WAVES Summit in Mumbai, which called for strengthening India’s creative economy through content that resonates with domestic audiences and reflects India’s cultural heritage. With its cross-generational appeal, the series is poised to enrich children’s literature while contributing to the larger national goal of encouraging Indian narratives across books, animation, films, and digital platforms.