Ministry of Information & Broadcasting
With Public Service Driven Approach, WAVES OTT is enhancing linguistic & cultural diversity of India; Government to Parliament.
In sharp contrast to commercial & entertainment centric private models, WAVES OTT showcases Indian heritage, public service programming and news along with select entertainment; MoS, I& B
WAVES OTT Offers Credible, Culturally Rich Content from Akashvani and Doordarshan, Showcasing Indian Heritage, Regional Diversity, Public Service Programming and News All Free of Cost
Collaborating with content creators, regional broadcasters and cultural institutions to onboard multi-lingual and dialect-rich content, WAVES is making it Accessible via smartphones and internet-enabled devices without subscription fees
08 AUG 2025 5:22PM by PIB Delhi
WAVES OTT has undertaken several partnerships to enhance linguistic and cultural diversity. The platform is working with a wide network of content creators, regional broadcasters, cultural institutions to onboard content on the WAVES OTT platform across multiple Indian languages and dialects. The platform also supports subtitling and metadata enrichment to make diverse content discoverable and accessible to a broader regional audience.
It is also leveraging the regional content strengths of Akashvani and Doordarshan. All 35 Doordarshan Satellite Channels and various regional channels of Akashvani are available on Waves OTT Platform. Additionally, many FTA (free-to-air) broadcasters showcasing regional contents and covering various cultures are also available on WAVES.
WAVES OTT is a free-to-access platform, available on smartphones and internet-enabled devices, ensuring wide digital accessibility. It sets itself apart by offering credible, informative, and culturally rich content drawn from the vast archives and live streams of Akashvani and Doordarshan. The platform’s core strategy emphasizes showcasing Indian heritage, regional diversity, public service programming, and news, alongside select entertainment content — all without any subscription fee.
This public service-driven approach stands in contrast to the commercial, entertainment-centric models of private OTT platforms. The platform has integrated user-centric features to increase accessibility and viewer engagement.
Various promotional and outreach efforts have been undertaken to popularize the WAVES OTT platform in rural and semi-urban areas. These include promotions through Akashvani and Doordarshan channels, as well as the MyGov platform. Targeted social media campaigns in regional languages are being run to reach audiences in these areas. Prasar Bharati has also collaborated with Common Service Centres (CSCs) for on-ground activation through Village Level Entrepreneurs (VLEs).
This information was submitted by Minister of State for Information and Broadcasting and Parliamentary Affairs Dr. L Murugan in Rajya Sabha today.

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
পব্লিক সর্ভিস দ্রিভন এপ্রোচকা লোয়ননা WAVES OTTনা ভারতকী লিঙ্গ্যুস্তিক অমসুং কলচরেল হেরিতেজ হেনগৎহল্লি; পার্লিয়ামেন্তদা সরকারনা ফোংদোকখিবা
কম্মর্সিএল অমসুং এন্তর্তেনমেন্ত সেন্ত্রিক প্রাইবেৎ মোদেলশিংগা চাউনা খেন্নরবা WAVES OTTনা অকক্নবা এন্তর্তেনমেন্তগা লোয়ননা ভারতকী হেরিতেজ, পব্লিক সর্ভিস প্রোগ্রামিং অমসুং পাউশিং উৎলি; MoS, I& B
WAVES OTTনা অকাশবানী অমসুং দুরদর্শনদগী থাজবা য়াবা, নাৎকী ওইবা ফজরবা কন্তেন্ত ফংহল্লি, ভারতকী হেরিতেজ, রিজনেল দাইভর্সিতী, পব্লিক সর্ভিস প্রোগ্রামিং অমসুং পাউশিং শেল লৌদনা উৎলি
কন্তেন্ত ক্রিএতরশিং, রিজনেল ব্রোদকাস্তরশিং অমসুং কলচরেল ইন্সতিত্যুসনশিংগা লোয়ননা মলতি-লিঙ্গ্যুএল অমসুং দাইলেক্ত-রিচ কন্তেন্ত ওনবোর্দ তৌনবা চুংশিন্নরদুনা WAVESনা মসিবু সবস্ক্রিপ্সন ফী য়াওদনা স্মার্তফোনশিং অমসুং ইন্তর্নেৎ-ইনেবল দিভাইসশিংদা ফংহল্লি
08 AUG 2025 5:22PM by PIB Imphal
লিঙ্গ্যুস্তিক অমসুং কলচরেল দাইভর্সিতী হেনগৎহন্নবা WAVES OTTনা পার্তনরশিপ কয়া অমা পায়খৎলি। প্লেৎফোর্ম অসিনা ভারতকী লোল অমসুং দাইলেক্ত কয়াদা WAVES OTT প্লেৎফোর্মদা কন্তেন্ত ওনবোর্দ তৌনবাকন্তেন্ত ক্রিএতরশিং, রিজনেল ব্রোদকাস্তরশিং, কলচরেল ইন্সতিত্যুসনশিংগী পাক চাউবা নেৎৱার্ক অমগা লোয়ননা থবক তৌমিন্নরি। প্লেৎফোর্ম অসিনা সবতাইতলিং অমসুং মেতা দেতা এনরিচমেন্তসু সপোর্ত তৌদুনা তোঙান তোঙানবা কন্তেন্তশিং অসি হেন্না পাক-শন্না রিজনেল ওদিয়ন্সতা ফংহনগনি।
মসিনা অকাশবানি অমসুং দুরদর্শনগী রিজনেল কন্তেন্তগী মপাঙ্গলসু শীজিন্নরি। দুরদর্শন সেতেলাইত চেনেল 35 অমসুং অকাশবানিগী রিজনেল চেনেল কয়া অসি WAVES OTT প্লেৎফোর্মদা ফংলে। মসিগীসু মথক্তা, রিজনেল কন্তেন্তশিং উৎলিবা অমসুং তোঙান তোঙানবা কলচরশিং কোনশিল্লিবা FTA (ফ্রী-তু-এয়র) ব্রোদকাস্তর কয়া অমসু WAVESতা ফংলি।
WAVES OTT অসি স্মার্তফোন অমসুং ইন্তরনেৎ য়াউবা দিভাইসশিংদা ফংহনবা, পাক শন্না দিজিতেল এক্সেসিবিলিতী লৈহনবা, ফ্রী-তু-এক্সেস ওইবা প্লেৎফোর্ম অমনি। মসি অকাশবানি অমসুং দুরদর্শনগী অচৌবা আর্কাইব অমসুং লাইব স্ত্রীমশিংদগী লৌরকপা থাজবা য়াবা, ইনফোর্মেতিব, অমসুং কলচরগী ফজরবা কন্তেন্তশিং ফংহল্লি। প্লেৎফোর্ম অসিগী মরুওইবা স্ত্রেতেজী অসি ভারতকী হেরিতেজ, রিজনেল দাইভর্সিতী, পব্লিক সর্ভিস প্রোগ্রামিং অমসুং পাউশিং উৎপদা মীৎয়েং থম্মি। মসিগী মথক্তা অকক্নবা এন্তর্তেনমেন্তকী কন্তেন্তশিংসু য়াওরি - পুম্নমক অসি সবস্ক্রিপ্সন ফী অমত্তা য়াওদনা উৎলি।
পব্লিক সর্ভিস-দ্রিভন এপ্রোচ অসি প্রাইবেৎ OTT প্লেৎফোর্মশিংগী কম্মর্সিএল, এন্তর্তেনমেন্ত-সেন্ত্রিক মোদেলশিংগা মান্নদে। প্লেৎফোর্ম অসিদা এক্সেসিবিলিতী অমসুং ভ্যুয়র এঙ্গেজমেন্ত হেনগৎহন্নবা য়ুজর-সেন্ত্রিক ফেচরশিং ইন্তিগ্রেৎ তৌরি।
রুরেল অমসুং সেমি-অর্বান এরিয়াশিংদা WAVES OTT প্লেৎফোর্মবু মীয়ামদা খঙহন্নবা প্রোমোসন অমসুং আউতরীচকী থবক কয়া পায়খৎলি। মসিদা অকাশবানী অমসুং দুরদর্শন চেনেলশিং অমসুং মাইগোভ প্লেৎফোর্মগী খুত্থাংদা প্রমোসনশিং য়াওরি। লমদমসিগী লোলশিংদা পান্দম থমদুনা সোসিএল মীদিয়া কেম্পেনশিং লমদমসিগী মীয়ামদা য়ৌহন্নবগীদমক পাংথোক্লি। প্রসার ভারতীনা কম্মন সর্বিস সেন্তরশিং (CSCশিং) গা লোয়ননা ভিলেজ লেভেল ওন্তপ্রিন্যুওরশিং (VLEশিং) গী খুত্থাংদা ওন-গ্রাউন্দ এক্তিবেসন তৌনবগীদমক্তসু চুংশিন্নরি।
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং অমসুং পার্লিয়ামেন্তরী এফিয়র্সকী রাজ্য মন্ত্রী, দা. এল মুরুগাননা ঙসি রাজ্য সভাদা ৱাফম অসি পীশিনখি।