প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
UKগী পি.এম. কীর স্তার্মরগা লোয়ননা পাংথোকপা মীফম মনুংদা থমখিবা পি.এম.গী ৱারোল
24 JUL 2025 5:35PM by PIB Imphal
এক্সিলেন্সী,
তরাম্না ওকপীবা, মসিগী অচৌবা ইকাই খুম্নবা অসিগীদমক ঐহাক্না থমোয় শেংনা অদোমবু থাগৎপা ফোংদোকচরি অমসুং ঙসি ঐখোয়না চেকর্সতা অনৌবা পুৱারী অমা শেম্লগনি। অমসুং ভারত অমসুং UKনা পুন্না অনৌবা পুৱারী অমগী য়ুম্ফম থোল্লি।
এক্সিলেন্সী,
চহি অমগী মনুংদা ঐখোয়না অহুমশুবা ওইনা উন্নবগী খুদোংচাবা ফংলে। মসিমক ঐহাক্না য়াম্না মরু ওই হায়না খল্লি। অদুগা UK অমসুং ভারত, ঐখোয় অসি মওং অমদা মহৌশাগী ওইবা পার্তনরশিংনি। ঙসি অসি ঐখোয়গী মরীদা পুৱারী ওইরবা নুমিৎ অমনি। ঙসি ঐখোয়গী লৈবাক অনিমক্না নাকল অনিমক্তা কান্নবা পীগদবা FTA অমসুং দবল কন্ত্রিব্যুসন কনভেন্সন অমা লোইশিনগদৌরি। মসিমক ভারত অমসুং UKগীদমক, তুংগী মীরোলগীদমক য়াম্না মপাঙ্গল কনবা লম্বী অমা শেমগৎলি। মসিনা ললোন-ইতিক অমসুং ইন্দস্ত্রীগী লমদা অনৌবা পন্দুপ অমা হাংদোক্লি। ঐখোয়গী লৌমীশিং, ঐখোয়গী MSMEশিং, ঐখোয়গী নহারোলশিংগীদমক অনৌবা খুদোংচাবা কয়া অমা শেম্লগনি হায়না ঐনা থাজৈ। মসি খক্তা নত্তে, 21শুবা চহিচা অসি তেক্নোলোজীনা পুরকপা চহিচা অমনি। অসিগুম্বা ফীভম অসিদা ভারত অমসুং UKগী নহারোলশিং অমসুং হৈ-শিংলবা নহারোলশিংনা পুন্না অনৌবা মালেম অমা শেমগৎপদা অচৌবা থৌদাং লৌগনি। 21শুবা চহি চাগী তেক্নোলোজীনা নুমিৎ খুদিংগী অনৌবা খোঙথাংশিং লৌখৎলগনি হায়না আশা তৌরি। UK অমসুং ভারতকী হৈ-শিংলবা নহারোলশিং, মখোয়গী ৱাখল্লোনশিং, মখোয়গী স্কিলশিং পুনশিনবা মতমদা, মসিনা মালেমগী চাউখৎপগী অচৌবা গেরেন্তী অমা পীরি। মসিনা এমপ্লোয়মেন্ত হেনগৎহনগনি, স্কিল লৈরবা মীশিংগী মোবিলিতী মপাঙ্গল কনখৎহনগনি। অমসুং ঐহাক্না থাজৈ মদুদি ঐখোয়গী কমপ্রিহেন্সিব স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপ ভিজন 2035’ অসিনা অনৌবা শাহৌ অমসুং অনৌবা ইনর্জী ফংলগনি।
এক্সিলেন্সী,
ঐহাক্না অমুক্কা হন্না অদোমদা ঐহাক্কী থমোয়দগী নুংঙাইবা ফোংদোকচরি। ভারত অমসুং UKগী মরক্তা পার্তনরশিপ অসি মপাঙ্গল কনখৎহনবদা অদোম্না য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌখি। ঐহাক্না অদোমবু থাগৎচরি।

Prime Minister's Office
English Translation of Prime Minister's remarks during meeting with the UK Prime Minister
24 JUL 2025 5:35PM by PIB Delhi
Excellency,
I am grateful for this warm welcome and the grand honour. Today at Chequers, we are going to create a new history. India and the UK are coming together to begin a new chapter in our shared journey.
Excellency,
This is the third time we are meeting in just one year, and I see that as very important. India and the UK are natural partners. Today is a historic day in our relationship. Both our countries are coming together to finalise a Free Trade Agreement (FTA) and a Double Taxation Convention that will benefit both sides. This will lay a strong foundation for the future of our partnership and for the coming generations. This is a new chapter in trade and industry. I believe it will create many new opportunities for our farmers, MSMEs, and youth. The 21st century is driven by technology, and in this environment, the skilled youth of India and the UK will play a big role in shaping a better future for the world. Today’s technology needs fresh innovations every day. When the skilled youth of the UK and India come together, their talent and ideas come together, they become a guarantee for global development. This will create more jobs and promote skilled mobility between our countries. I believe our Comprehensive Strategic Partnership under 'Vision 2035' will gain fresh momentum and energy through this collaboration.
Excellency,
I once again express my heartfelt gratitude to you. You have played an important role in strengthening the partnership between India and the UK through this wonderful new beginning. My heartfelt congratulations to you.
DISCLAIMER - This is the approximate translation of Prime Minister's address. The original address was delivered in Hindi.