ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଲୋକମାନ୍ୟ ତିଲକଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀରେ ତାଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
23 JUL 2025 9:41AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଲୋକମାନ୍ୟ ତିଲକଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀ ଅବସରରେ ତାଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଛନ୍ତି । ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି, “ସେ ଜଣେ ଅଗ୍ରଣୀ ନେତା ଥିଲେ, ଯିଏ ଅଟଳ ବିଶ୍ୱାସର ସହିତ ଭାରତର ସ୍ୱାଧୀନତା ଆନ୍ଦୋଳନର ଭାବନାକୁ ପ୍ରଜ୍ଜ୍ୱଳିତ କରିବାରେ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିଥିଲେ ।”
ଏକ୍ସରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି;
“ଲୋକମାନ୍ୟ ତିଲକଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀରେ ସ୍ମରଣ କରୁଛି । ସେ ଜଣେ ଅଗ୍ରଣୀ ନେତା ଥିଲେ, ଯିଏ ଅଟଳ ବିଶ୍ୱାସର ସହିତ ଭାରତର ସ୍ୱାଧୀନତା ଆନ୍ଦୋଳନର ଭାବନାକୁ ପ୍ରଜ୍ଜ୍ୱଳିତ କରିବାରେ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିଥିଲେ । ସେ ଜଣେ ଉତ୍କୃଷ୍ଟ ଚିନ୍ତାନାୟକ ମଧ୍ୟ ଥିଲେ ଯିଏ ଜ୍ଞାନର ଶକ୍ତି ଏବଂ ଅନ୍ୟମାନଙ୍କ ସେବାରେ ବିଶ୍ୱାସ କରୁଥିଲେ ।”

Prime Minister's Office
Prime Minister pays tributes to Lokmanya Tilak on his birth anniversary
23 JUL 2025 9:41AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has paid tributes to Lokmanya Tilak on his birth anniversary. "He was a pioneering leader who played a vital role in kindling the spirit of India’s freedom movement with unwavering conviction", Shri Modi stated.
In a X post, the Prime Minister said;
“Remembering Lokmanya Tilak on his birth anniversary. He was a pioneering leader who played a vital role in kindling the spirit of India’s freedom movement with unwavering conviction. He was also an outstanding thinker who believed in the power of knowledge and serving others."