ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଜିଏସ୍‌ଟି ଏକ ଐତିହାସିକ ସଂସ୍କାର ଯାହା ଭାରତର ଅର୍ଥନୈତିକ ଦୃଶ୍ୟପଟକୁ ନୂଆ ରୂପ ପ୍ରଦାନ କରିଛି : ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
01 JUL 2025 3:49PM by PIB Bhubaneswar
ଜିଏସ୍‌ଟି ଲାଗୁ ହେବାର ୮ ବର୍ଷ ପରେ, ଏହା ଏକ ଐତିହାସିକ ସଂସ୍କାର ପାଲଟିଛି ବୋଲି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି । ଏହା ଭାରତର ଅର୍ଥନୈତିକ ଦୃଶ୍ୟପଟକୁ ନୂତନ ରୂପ ପ୍ରଦାନ କରିଛି । ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି, “ଅନୁପାଳନ ବୋଝ ହ୍ରାସ କରିବା ସହ ଏହା ବିଶେଷକରି କ୍ଷୁଦ୍ର ଏବଂ ମଧ୍ୟମ ଉଦ୍ୟୋଗ ପାଇଁ ବ୍ୟବସାୟ କରିବାର ସହଜତାକୁ ଉନ୍ନତ କରିଛି ।”
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
“ଲାଗୁ ହେବାର ଆଠ ବର୍ଷ ପରେ, ଜିଏସ୍‌ଟି ଏକ ଐତିହାସିକ ସଂସ୍କାର ଭାବରେ ଠିଆ ହୋଇଛି, ଯାହା ଭାରତର ଅର୍ଥନୈତିକ ଦୃଶ୍ୟପଟକୁ ନୂତନ ରୂପ ଦେଇଛି ।
ଅନୁପାଳନ ବୋଝ ହ୍ରାସ କରିବା ସହ ଏହା ବିଶେଷକରି କ୍ଷୁଦ୍ର ଏବଂ ମଧ୍ୟମ ଉଦ୍ୟୋଗ ପାଇଁ ବ୍ୟବସାୟ କରିବାର ସହଜତାକୁ ଅଧିକ ଉନ୍ନତ କରିଛି ।
ଜିଏସ୍‌ଟି ଦେଶର ଆର୍ଥିକ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ଏକ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ଇଞ୍ଜିନ ଭାବରେ ମଧ୍ୟ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଛି । ଏଥିସହ ଭାରତର ବଜାରକୁ ଏକୀକୃତ କରିବା ପାଇଁ ଏହି ଯାତ୍ରାରେ ରାଜ୍ୟଗୁଡିକୁ ସମାନ ଅଂଶୀଦାର କରି ପ୍ରକୃତ ସମବାୟ ସଂଘୀୟତାକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରାଯାଇଛି ।”

Prime Minister's Office
GST stands out as a landmark reform that has reshaped India’s economic landscape: PM
01 JUL 2025 3:49PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi has remarked that eight years since GST was introduced, it stands out as a landmark reform that has reshaped India’s economic landscape. "By reducing the compliance burden, it has greatly improved the Ease of Doing Business, particularly for small and medium enterprises", Shri Modi stated.
The Prime Minister posted on X:
"Eight years since it was introduced, GST stands out as a landmark reform that has reshaped India’s economic landscape.
By reducing the compliance burden, it has greatly improved the Ease of Doing Business, particularly for small and medium enterprises.
GST has also served as a powerful engine for economic growth, while fostering true cooperative federalism by making states equal partners in this journey to integrate India’s market."