প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
মৰিচাছৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ সৈতে বাৰ্তালাপ প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীৰ
ভাৰত-মৰিচাছৰ মাজত থকা অনন্য সম্পৰ্কত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি বৰ্ধিত কৌশলগত অংশীদাৰিত্বৰ বিষয়ত সহযোগিতাৰ কথা প্ৰকাশ
দুয়োগৰাকী নেতাই দ্বিপাক্ষিক উন্নয়নক অধিক গভীৰ কৰাৰ বিষয়ত সহমত প্ৰকাশ কৰাৰ লগতে অন্যান্য ক্ষেত্ৰত সহযোগিতাৰ বিষয়েও আলোচনা কৰে
১১ সংখ্যক আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় যোগ দিৱসত প্ৰধানমন্ত্ৰী ৰামগুলামে সম্পূৰ্ণ আন্তৰিকতাৰে অংশগ্ৰহণ কৰাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে শলাগ লয়
ভিজন মহাসাগৰ আৰু চুবুৰীয়া প্ৰথম নীতিৰ সৈতে সংগতি ৰাখি মৰিচাছৰ উন্নয়নৰ অগ্ৰাধিকাৰৰ প্ৰতি ভাৰতৰ প্ৰতিশ্ৰুতি পুনৰবাৰ দোহাৰিলে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে
24 JUN 2025 9:56PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি মৰিচাছৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী ডঃ নবীনচন্দ্ৰ ৰামগুলমৰ সৈতে টেলিফোনত কথা পাতে।
ভাৰত আৰু মৰিচাছৰ মাজত বিশেষ আৰু অনন্য সম্পৰ্কৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি দুয়োখন নেতাই দুয়োখন দেশৰ মাজত বৰ্ধিত কৌশলগত অংশীদাৰিত্ব আৰু অধিক গভীৰ কৰাৰ বাবে তেওঁলোকৰ ভাগ-বতৰা দায়বদ্ধতাক পুনৰ দৃঢ় কৰে।
এই আলোচনাৰ সময়ত তেওঁলোকে উন্নয়নৰ ক্ষেত্ৰত অংশীদাৰিত্ব, সামৰ্থ্যৰ বিকাশ, প্ৰতিৰক্ষা, সামুদ্ৰিক নিৰাপত্তা, ডিজিটেল আন্তঃগাঁথনি আৰু জনসাধাৰণৰ মাজত সম্পৰ্ক উন্নত কৰাকে ধৰি বহু ক্ষেত্ৰত চলি থকা সহযোগিতাৰ বিষয়ে আলোচনা কৰে।
১১ সংখ্যক আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় যোগ দিৱসত প্ৰধানমন্ত্ৰী ৰামগুলামে সম্পূৰ্ণ আন্তৰিকতাৰে অংশগ্ৰহণ কৰাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে শলাগ লয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে ভিজন মহাসাগৰ আৰু চুবুৰীয়া প্ৰথম নীতিৰ সৈতে সংগতি ৰাখি মৰিচাছৰ উন্নয়নৰ অগ্ৰাধিকাৰৰ প্ৰতি ভাৰতৰ প্ৰতিশ্ৰুতিৰ কথা পুনৰবাৰ দোহাৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰী ৰামগুলামক ভাৰত ভ্ৰমণৰ বাবে আমন্ত্ৰণ জনায়। দুয়োগৰাকী নেতাই ভৱিষ্যতে যোগাযোগ অব্যাহত ৰাখিব বুলি কয়।

Prime Minister's Office
Prime Minister speaks with Prime Minister of Mauritius
Emphasising India-Mauritius special and unique ties, they reaffirm shared commitment to further deepen the Enhanced Strategic Partnership
The two leaders discuss measures to further deepen bilateral development partnership, and cooperation in other areas
PM appreciates PM Ramgoolam's whole-hearted participation in the 11th International Day of Yoga
PM Modi reiterates India’s commitment to development priorities of Mauritius in line with Vision MAHASAGAR and Neighbourhood First policy
24 JUN 2025 9:56PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephone conversation with Prime Minister of the Republic of Mauritius, H.E. Dr. Navinchandra Ramgoolam, today.
Emphasising the special and unique ties between India and Mauritius, the two leaders reaffirmed their shared commitment to further deepen the Enhanced Strategic Partnership between the two countries.
They discussed the ongoing cooperation across a broad range of areas, including development partnership, capacity building, defence, maritime security, digital infrastructure, and people-to-people ties.
PM appreciated the whole-hearted participation of PM Ramgoolam in the 11th International Day of Yoga.
Prime Minister Modi reiterated India’s steadfast commitment to the development priorities of Mauritius in line with Vision MAHASAGAR and India’s Neighbourhood First policy.
Prime Minister extended invitation to PM Ramgoolan for an early visit to India. Both leaders agreed to remain in touch.