মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রী-মন্দলনা ইমর্জেন্সী লাউথোকখিবগী চহি 50 শুরকপী পালন থৌরমদা রিজোল্যুসন পাস তৌখ্রে
25 JUN 2025 4:10PM by PIB Imphal
ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী-মন্দলনা নবনির্মন অন্দোলন অমসুং সম্পুর্না ক্রান্তি অভিয়ানবু নমথনবা অঙম্বা তৌবগা লোয়ননা 1974দা হৌখিবা মঙম হন্থহন্নবা খোঙথাং অমা ওইরিবা, ইমর্জেন্সী অমসুং ভারতকী সম্বিধানগী মঙম হন্থহন্নবা হোৎনখিবশিংগী মায়োক্তা থৌনা লৈনা থেংনখিবা মীওই কয়াগী কত্থোকপশিংবু নীংশিংনবা অমসুং ইকাই খুম্নবা উৎনবা ৱারেপ লৌখি।
থৌরম অদু পালন তৌবা ওইনা, কন্সতিত্যুসনগী মতুং ইন্না গরেন্তী পীরিবা দেমোক্রেসীগী হকশিং মৎখিবা অমসুং তমথিবা মীওৎ-মীনৈ মায়োক্নখিবা মীওইশিংবু ইকায় খুম্নবা ওইনা ঙসিগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী-মন্দলগী মীফম অদুদা মিনিত অনি তুমিন্না লৈখি। কেন্দ্রগী মন্ত্রী-মন্দলনা ইমর্জেন্সীগী কা হেনবা মীওৎ মীনৈশিংবু থেংনখিবা থৌনা ফরবা অমসুং লিংজেল খাবা মীওইশিংদা ইকায় খুম্নবা উৎখি।
চহি 2025 অসি ভারতকী পুৱারীদা কাউঙমদ্রবা তাঙ্কক অমা ওইরিবা সম্বিধানবু খোঙ্গোইনখিবা, ভারতকী রিপব্লিক অমসুং দেমোক্রেসীগী স্পিরিৎতা লান্দাখিবা, ফেদরেলিজমবু নমথখিবা, অমসুং ফন্দামেন্তেল রাইৎশিং, মীওইবগী নীংতম্বা অমসুং ইকাই খুম্নবগী থৌওংশিং মাংহনখিবা - 'সম্বিধান হত্যা দিবস'কী চহি 50 মপুং ফারি
কেন্দ্রগী মন্ত্রী-মন্দলনা ভারতকী সমবিধান অমসুং লৈবাক অসিগী দেমোক্রেসীগী ইথোসকী মপাঙ্গলদা ভারতকী মীয়াম্না লেপ্পা লৈতনা থাজবা থম্লি হায়না অমুক হন্না থাজবা পীখি। দিক্তেতোরিএল তেন্দেন্সীশিং থেংনখিবা অমসুং ঐখোয়গী সম্বিধান অমসুং মাগী দিমোক্রেসীগী মওং-মতৌ ঙাক্নবা লেপ্পা লৈতনা লেপখিবা মীওইশিং অদুদগী ইথিল লৌবা হায়বা অসি নহা ওইরিবা মীওইশিংগীদমক্তসু মরু ওই।
ভারত অসি মাদর ওফ দেমোক্রেসী ওইবনা, সম্বিধানগী মগুনশিং ঙাক-শেন্দুনা থম্বগী খুদম অমা ওইরি।
লৈবাক অমা ওইনা ঐখোয়গী সম্বিধান অমসুং মাগী দিমোক্রেসী অমসুং ফেদরেল স্পিরিৎ ঙাক্না চৎনবগী ঐখোয়গী ৱারেপ অদু নৌহৌনা লৌরসি।

Cabinet
Cabinet passes resolution on the observance of 50 years since the Proclamation of Emergency
25 JUN 2025 4:10PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by Hon'ble Prime Minister Shri Narendra Modi, resolved to commemorate and honour the sacrifices of countless individuals who valiantly resisted the Emergency and its attempt at subversion of the spirit of Indian Constitution, a subversion which began in 1974 with a heavy-handed attempt at crushing the Navnirman Andolan and Sampoorna Kranti Abhiyan.
To mark the occasion, a two-minute silence was observed in today's meeting of the Union Cabinet as a tribute to those whose constitutionally guaranteed democratic rights were taken away and who were then subjected to unimaginable horrors. The Union Cabinet paid tributes to their exemplary courage and valiant resistance to the Emergency's excesses.
The year 2025 marks 50 years of the Samvidhan Hatya Diwas - an unforgettable chapter in the history of India where the Constitution was subverted, the Republic and democratic spirit of India was attacked, federalism was undermined, and fundamental rights, human liberty and dignity were suspended.
The Union Cabinet reaffirmed that the people of India continue to repose unflinching faith in the Indian Constitution and the resilience of the country's democratic ethos. It is as important for the young as it is for the old to draw inspiration from those who resisted dictatorial tendencies and stood firm to defend our Constitution and its democratic fabric.
India, as the Mother of Democracy, stands as an example of preserving, protecting and safeguarding constitutional values.
Let us, as a Nation, renew our resolve to uphold our Constitution and its democratic, and federal spirit.