প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা গ্রান্দ ক্রোস ওফ দি ওর্দর ওফ মাকারিওস III ফংখ্রে
16 JUN 2025 1:33PM by PIB Imphal
সাইপ্রসকী রাস্ত্রপতি, ঐচ.ই. খৃস্তোদৌলিদিসনা ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীদা সাইপ্রসকী ইকাই খুম্নবা – “গ্রান্দ ক্রোস ওফ দি ওর্দর ওফ মাকারিওস III” পীখ্রে।
ভারত মচা বিলিয়ন 1.4গী মহুৎ শিন্দুনা মদুবু লৌবদা প্রধান মন্ত্রীনা রাস্ত্রপতি, সরকার, অমসুং সাইপ্রসকী মীয়ামদা তৌবীমল খঙবা ফোংদোকখি। মহাক্না এৱার্দ অসিবু ভেল্যুশিং অমসুং নাকল অনিগী থাজনবদা য়ুম্ফম ওইদুনা শেমগৎখিব ভারত অমসুং সাইপ্রসকী মরক্তা মতম শাংনা লৈরক্লবা মরীশিংদা কত্থোকখি। মহাক্না মখা তারদুনা হায় মদুদি এৱার্দ অসি মালেমগী শান্তি অমসুং চাউখৎপগী ভিজন অদুবু লমজিংলিবা ভারতকী “বসুধৈবা কুতুমবকম” নৎত্রগা “দি ৱার্ল্দ ইস ৱান ফেমিলি”গী অরিবা ফিলোসোফী অসিবু মশক খঙলদুনা পীবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ইকাই খুম্নবা অসি ভারত অমসুং সাইপ্রসকী মরক্তা লৈরিবা পার্তনরশিপ অদু মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অমসুং পাকথোক চাউথোক্নবা অনৌবা ফিরেপ অমা ওইনা লৌখি। মহাক্না হায় মদুদি এৱার্দ অসি লৈবাক অনিগী শান্তি, ঙাকশেল, সোভরেন্তী, তেরিতোরিএল ইন্তিগ্রিতী অমসুং চাউখৎপগী লেংদ্রবা ফিরেপ অমগী খুদম অমনি।

Prime Minister's Office
Prime Minister receives the Grand Cross of the Order of Makarios III
16 JUN 2025 1:33PM by PIB Delhi
The President of Cyprus, H.E. Nikos Christodoulides, today conferred upon Prime Minister Shri Narendra Modi Cyprus’s honour – the "Grand Cross of the Order of Makarios III”.
Accepting the honour on behalf of 1.4 billion Indians, Prime Minister expressed his heartfelt gratitude to the President, the Government, and the people of Cyprus. He dedicated the award to the longstanding warm ties between India and Cyprus which are built on shared values and mutual trust. He further noted that the award was a recognition of India’s age-old philosophy of "Vasudhaiva Kutumbakam” or "The World is one Family” that guides its vision for global peace and progress.
Prime Minister embraced the honour as a renewed commitment to strengthening and diversifying the partnership between India and Cyprus. He emphasized that the award was a symbol of the unwavering commitment of the two countries to peace, security, sovereignty, territorial integrity and prosperity.