प्रधानमन्त्रीको कार्यालय
प्रधानमन्त्रीले ग्राण्ड क्रस अफ् द अर्डर अफ् मकारियोस III प्राप्त गरे
16 JUN 2025 1:33PM by PIB Gangtok
साइप्रसका राष्ट्रपति महामहिम निकोस क्रिस्टोडौलिड्सले आज प्रधानमन्त्री श्री नरेन्द्र मोदीलाई साइप्रसको सम्मान - ग्राण्ड क्रस अफ् द अर्डर अफ् मकारियोस III III प्रदान गरे।
1.4 बिलियन भारतीयहरूको तर्फबाट सम्मान स्वीकार गर्दै प्रधानमन्त्रीले साइप्रसका राष्ट्रपति, सरकार र जनताप्रति हार्दिक कृतज्ञता व्यक्त गरे। उनले यो पुरस्कार भारत र साइप्रस बीचको लामो समयदेखिको मधुर सम्बन्धलाई समर्पित गरे, जुन साझा मूल्य र आपसी विश्वासमा आधारित छ। उनले थप उल्लेख गरे कि यो पुरस्कार भारतको ‘वसुधैव कुटुम्बकम्’ वा विश्व एक परिवार हो-को सदियौँ पुरानो दर्शनको मान्यता हो, जसले वैश्विक शान्ति र प्रगतिको लागि यसको दृष्टिकोणको मार्गदर्शन गर्दछ।
प्रधानमन्त्रीले यो सम्मानलाई भारत र साइप्रस बीचको साझेदारीलाई मजबुत पार्ने र विविधताल्याउने नयाँ प्रतिबद्धताको रूपमा स्वीकार गरे। उनले यो पुरस्कार शान्ति, सुरक्षा, सार्वभौमसत्ता, क्षेत्रीय अखण्डता र समृद्धिप्रति दुई देशको अटल प्रतिबद्धताको प्रतीक भएकोमा जोड दिए।

Prime Minister's Office
Prime Minister receives the Grand Cross of the Order of Makarios III
16 JUN 2025 1:33PM by PIB Delhi
The President of Cyprus, H.E. Nikos Christodoulides, today conferred upon Prime Minister Shri Narendra Modi Cyprus’s honour – the "Grand Cross of the Order of Makarios III”.
Accepting the honour on behalf of 1.4 billion Indians, Prime Minister expressed his heartfelt gratitude to the President, the Government, and the people of Cyprus. He dedicated the award to the longstanding warm ties between India and Cyprus which are built on shared values and mutual trust. He further noted that the award was a recognition of India’s age-old philosophy of "Vasudhaiva Kutumbakam” or "The World is one Family” that guides its vision for global peace and progress.
Prime Minister embraced the honour as a renewed commitment to strengthening and diversifying the partnership between India and Cyprus. He emphasized that the award was a symbol of the unwavering commitment of the two countries to peace, security, sovereignty, territorial integrity and prosperity.