प्रधानमन्त्रीको कार्यालय
आत्मनिर्भरता अनि आधुनिकीकरणलाई सुदृढ बनाउँदै विगत 11 वर्षमा भारतको रक्षा क्षेत्रको अभूतपूर्व वृद्धिको प्रधानमन्त्रीद्वारा सराहना
10 JUN 2025 9:47AM by PIB Gangtok
प्रधानमन्त्री श्री नरेन्द्र मोदीले, रक्षा उत्पादनमा आधुनिकीकरण अनि आत्मनिर्भरतामाथि स्पष्ट ध्यान केन्द्रित गर्दै विगत 11 वर्षमा भारतको रक्षा क्षेत्रले अभूतपूर्व वृद्धि गरेको बताएका छन्।
प्रधानमन्त्रीले भारतका जनमानसको सामूहिक सङ्कल्प अनि भारतको र भारतलाई रक्षा क्षेत्रमा अरू धेरै आत्मनिर्भरता अनि तकनिकी कौशलतर्फ लैजाने उनीहरूको अटूट प्रतिबद्धतामाथि पनि गर्व व्यक्त गरेका छन्।
माइगभइण्डियाको एक्समा पोस्टको जवाफ दिँदै श्री मोदीले भनेका छन् :
“विगत 11 वर्षमा हाम्रो रक्षा क्षेत्रमा महत्त्वपूर्ण परिवर्तन भएको छ, जसमा रक्षा उत्पादनको मामिलामा आधुनिकीकरण अनि आत्मनिर्भरता दुवैमाथि स्पष्ट ध्यान दिइएको छ। कसरी भारतका मानिसहरू भारतलाई सुदृढ बनाउने सङ्कल्पका साथ एकजुट भएका छन् भन्ने देखेर खुशी लागेको छ।” #11YearsOfRakshaShakti"

Prime Minister's Office
Prime Minister hails unprecedented growth of India's Defence sector in last 11 Years, strengthening Self-Reliance and Modernisation
10 JUN 2025 9:47AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today said that over the past 11 years, India has witnessed remarkable advancements in its defence sector, marked by a clear focus on modernisation and self-reliance in defence production.
Prime Minister expressed pride in the collective resolve of the people of India and the unwavering determination to propel India towards greater self-sufficiency and technological excellence in defence.
Responding to a post on X by MyGovIndia, Shri Modi stated:
“The last 11 years have marked significant changes in our defence sector, with a clear focus on both modernisation and becoming self reliant when it comes to defence production. It is gladdening to see how the people of India have come together with the resolve of making India stronger! #11YearsOfRakshaShakti”