প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা জম্মু অমসুং কাশ্মিরদা কন্নেক্তিবিতী হেনগৎহন্নবগীদমক লুপা করোর 46,000রোমগী ভিজন অমসুং মরু ওইবা প্রোজেক্তশিং থমখ্রে
জম্মু অমসুং কাশ্মিরগী মুখ্য মন্ত্রীনা পি.এম.গী খোঙচৎকী মাংওইননা চেনাব থোংদা শেম-শারিবশিং য়েংশিনখ্রে
05 JUN 2025 7:04PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জম্মু অমসুং কাশ্মীরদা কন্নেক্তিবিতী হেনগৎহন্নবা লুপা করোর 46,000গী ভিজন অমসুং মরুওইবা প্রোজেক্তশিংগী মতাংদা ফোংদোক্লদুনা মসিনা লমদম অসিগী কন্নেক্তিবিতীদা পুৱারী ওইরবা মাইলস্তোন অমা ওইরে।
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী খোঙচৎকী মমাংদা, জম্মু অমসুং কাশ্মীরগী মুখ্য মন্ত্রীনা মালেমগী খ্বাইদগী ৱাংবা রেলৱেগী থোং ওইরিবা আইকোনিক চেনাব ব্রিজদা শেম-শারিবা অদু য়েংশিনখি।
শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি চেনাব রেল ব্রিজ অসিনা জম্মু অমসুং শ্রীনগরগী মরক্তা কন্নেক্তিবিতী ফগৎহনগনি। মহাক্না হায়খি মদুদি উধামপুর-শ্রীনগর-বারামুলা রেল লিঙ্ক (USBRL) প্রোজেক্তনা নোংজু-নুংশা খাইদনা কন্নেক্তিবিতী লৈহল্লগনি অমসুং শ্রী মাতা বৈষ্ণো দেবী কত্রা অমসুং শ্রীনগরগী মরক্তা ভন্দে ভারত ত্রেনশিং হৌদোকপা অসিনা স্পিরিচুএল তুরিজম হেনগৎহল্লগনি অমসুং থবক ফংহল্লগনি।
J&Kগী CMগী থ্রেদ পোস্তশিংদা পাউখুম পীরদুনা Xতা প্রধান মন্ত্রীনা হায়;
"হয়েং, জুন 6 অসি জম্মু অমসুং কাশ্মীরগী ঐহাক্কী ইচিল-ইনাওশিংগীদমক্তা অখন্নবা নুমিৎ অমনি। লুপা করোর 46,000গী মরুওইবা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিং হৌদোক্লগনি, মসিনা মীয়ামগী পুন্সিদা অফবা শাফু অমা পীরগনি।
অখন্নবা আর্কিতেকচরগী থবক অমা ওইবতা নত্তনা, চেনাব রেল ব্রিজ অসিনা জম্মু অমসুং শ্রীনগরগী মরক্তা কন্নেক্তিবিতী ফগৎহনগনি। অঞ্জি ব্রিজ অসি চীংগী লমদম অমদা শাবা ভারতকী অহানবা কেবল-স্তেদ রেল ব্রিজনি।
উধামপুর-শ্রীনগর-বারামুলা রেল লিঙ্ক (USBRL) প্রোজেক্তনা মতম পুম্নমক্তা কন্নেক্তিবিতী ফংহল্লগনি অমসুং শ্রী মাতা বৈষ্ণো দেবী কত্রাদগী শ্রীনগর ফাওবগী ভন্দে ভারত ত্রেনশিংনা স্পিরিচুএল তুরিজম হেনগৎহল্লগনি অমসুং পুন্সি মহিংগী খুদোংচাবশিং ফংহল্লগনি।"

Prime Minister's Office
Prime Minister outlines vision and key projects worth ₹46,000 crores for enhanced connectivity in Jammu & Kashmir
Chief Minister of Jammu and Kashmir reviews arrangements at Chenab Bridge ahead of PM’s visit
05 JUN 2025 7:04PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has outlined vision and key projects worth ₹46,000 crores for enhanced connectivity in Jammu & Kashmir, marking a historic milestone in the region’s connectivity.
Ahead of Prime Minister, Shri Narendra Modi's visit, the Chief Minister of Jammu & Kashmir reviewed the arrangements at the iconic Chenab Bridge, the tallest railway bridge in the world.
Shri Modi mentioned that Chenab Rail Bridge will improve connectivity between Jammu and Srinagar. He has also highlighted that the Udhampur-Srinagar-Baramulla Rail Link (USBRL) project will ensure all weather connectivity and and the introduction of Vande Bharat trains between Shri Mata Vaishno Devi Katra and Srinagar will boost spiritual tourism and generate employment.
Responding to the X thread posts of J&K CM, the Prime Minister said;
"Tomorrow, 6th June is indeed a special day for my sisters and brothers of Jammu and Kashmir. Key infrastructure projects worth Rs. 46,000 crores are being inaugurated which will have a very positive impact on people’s lives.
In addition to being an extraordinary feat of architecture, the Chenab Rail Bridge will improve connectivity between Jammu and Srinagar. The Anji Bridge stands tall as India’s first cable-stayed rail bridge in a terrain that is challenging.
The Udhampur-Srinagar-Baramulla Rail Link (USBRL) project ensures all weather connectivity and the Vande Bharat trains from Shri Mata Vaishno Devi Katra to Srinagar will boost spiritual tourism and create livelihood opportunities."