ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀରେ ଜୁନ୍ ୨ ତାରିଖରେ ଆନ୍ତର୍ଜାତିକ ବାୟୁ ପରିବହନ ସଂଘର ୮୧ତମ ବାର୍ଷିକ ସାଧାରଣ ବୈଠକ (ଆଇଏଟିଏ ଏଜିଏମ୍)ରେ ଯୋଗ ଦେବେ
ଭାରତରେ ୪୧ ବର୍ଷ ପରେ ହେଉଛି ଆଇଏଟିଏ ଏଜିଏମ୍
ବୈଶ୍ୱିକ ବିମାନ କମ୍ପାନିର ସିଇଓଙ୍କୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
01 JUN 2025 8:01PM by PIB Bhubaneswar
ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ବିମାନ ଚଳାଚଳ ଭିତ୍ତିଭୂମି ପ୍ରତିଷ୍ଠା ଏବଂ ଯୋଗାଯୋଗ ବ୍ୟବସ୍ଥାକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବାର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ସ୍ୱରୂପ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଜୁନ୍ ୨ ତାରିଖ ଅପରାହ୍ଣ ପ୍ରାୟ ୫ଟାରେ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀର ଭାରତ ମଣ୍ଡପମ୍ ଠାରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହେବାକୁ ଥିବା ଆନ୍ତର୍ଜାତିକ ବାୟୁ ପରିବହନ ସଂଘ (ଇଣ୍ଟରନ୍ୟାସନାଲ ଏୟାର ଟ୍ରାନ୍ସପୋର୍ଟ ଆସୋସିଏସନ-ଆଇଏଟିଏ)ର ବାର୍ଷିକ ସାଧାରଣ ବୈଠକ (ଏଜିଏମ୍)ରେ ଯୋଗ ଦେବେ । ଏହି ଅବସରରେ ସେ ଉପସ୍ଥିତ ସମାରୋହକୁ ମଧ୍ୟ ସମ୍ବୋଧିତ କରିବେ ।
ଜୁନ୍ ୧ ତାରିଖରେ ୩ ତାରିଖ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଆଇଏଟିଏର ୮୧ ତମ ବାର୍ଷିକ ସାଧାରଣ ବୈଠକ ଏବଂ ବିଶ୍ୱ ବାୟୁ ପରିବହନ ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀ (ୱାର୍ଲ୍ଡ ଏୟାର ଟ୍ରାନ୍ସପୋର୍ଟ ସମିଟ୍ - ଡବ୍ଲୁଏଟିଏସ୍) ଅନୁଷ୍ଠିତ ହେବ । ଶେଷ ଥର ପାଇଁ ୪୧ ବର୍ଷ ପୂର୍ବେ ୧୯୮୩ ମସିହାରେ ଭାରତରେ ଏଜିଏମ୍ ହୋଇଥିଲା ।
ବିଶ୍ୱ ବାୟୁ ପରିବହନ ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀ ବିମାନ ଉଦ୍ୟୋଗ ସମ୍ମୁଖରେ ଥିବା ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରସଙ୍ଗକୁ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେବ । ଏହା ମଧ୍ୟରେ ବିମାନ ଉଦ୍ୟୋଗର ଅର୍ଥ ବ୍ୟବସ୍ଥା, ଆକାଶ ମାର୍ଗରେ ଯୋଗାଯୋଗ, ଶକ୍ତି ସୁରକ୍ଷା, ସ୍ଥିର ବିମାନ ଇନ୍ଧନ ଉତ୍ପାଦନ, ଫାଇନାନ୍ସିଂ ଡିକାର୍ବନାଇଜେସନ ଏବଂ ନବାଚାର ଆଦି ସାମିଲ ରହିଛି । ବିଶ୍ୱବ୍ୟାପୀ ବିମାନ ଉଦ୍ୟେଗ କ୍ଷେତ୍ରର ପ୍ରତିନିଧି ଏବଂ ଗଣମାଧ୍ୟମ ପ୍ରତିନିଧି ମାନେ ବିମାନ ଚଳାଚଳ ପରିଦୃଶ୍ୟରେ ଭାରତର ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଏବଂ ଦେଶର ସାମାଜିକ-ଆର୍ଥିକ ବିକାଶରେ ଏହାର ଯୋଗଦାନର ସାକ୍ଷୀ ବନିବେ ।

Prime Minister's Office
PM to participate in International Air Transport Association's 81st Annual General Meeting on 2nd June in New Delhi
IATA AGM being held in India after a gap of 42 years
PM to address Global Aviation CEOs
01 JUN 2025 8:01PM by PIB Delhi
In line with his commitment to developing world-class air infrastructure and enhancing connectivity, Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in the International Air Transport Association's (IATA) 81st Annual General Meeting (AGM) on 2nd June, at around 5 PM at Bharat Mandapam in New Delhi. He will also address the gathering on the occasion.
The IATA 81st Annual General Meeting and World Air Transport Summit (WATS) will be held from 1st to 3rd June. The last AGM in India was held 42 years ago in 1983. It brings together more than 1,600 participants including top global aviation industry leaders, government officials and international media representatives.
The World Air Transport Summit will focus on key issues facing the aviation industry including Economics of the Airline industry, Air Connectivity, Energy Security, Sustainable Aviation Fuel Production, Financing Decarbonisation, Innovations among others. The aviation leaders and media representatives from around the world will also get to witness India's remarkable transformation in the aviation landscape and its contribution to the country's socio - economic development.